Laadkabel Opel Ampera E (vanaf september 2017)

De nieuwe Opel Ampera E (leverbaar vanaf september 2017) heeft een accu met een capaciteit van 62 kWh en een actieradius van 375 km (zoals opgegeven door de fabrikant). De lader in de auto laadt 1 fasig met maximaal 32A aan laadvermogen. De Opel Ampera E is 100% elektrisch en heeft een 7,4 kW lader aan boord. Met deze lader kan de accu van de auto met maximaal 41km per uur laden. Op snellaadstations kan de Ampera geladen worden met maximaal 50kW en dat komt overeen met zo’n 313 km per uur.

Welk type laadkabel is geschikt voor mijn Opel Ampera E met 62kWh accu?
De nieuwe Opel Ampera E met 62kWh accu heeft een type 2 aansluiting aan autozijde en kan laden via 1 fase met 32A. Hiervoor is een laadkabel type 2, 1 fase, 32A geschikt.

Let op: de meeste laadboxen thuis, op het werk of openbare laadpunten kunnen geen 32A leveren aan laadvermogen. Openbare laadpunten leveren veelal maximaal 16A of 22A aan stroom. Hiervoor is dan de 32A laadkabel niet nodig. Een eenfasige 16A laadkabel van het type 2 is dan voldoende. Laadt u dus voornamelijk thuis uw auto op en op laadpunten die niet meer dan 16A kunnen leveren dan kunt u ook kiezen voor de 1 fasige type 2 laadkabel van 16A. Dit is ook de reden waarom ook deze laadkabels in onderstaande overzicht getoond worden.

Welke kabellengte kan ik het beste kiezen voor mijn auto?
De juiste lengte van de kabel voor uw gebruik hangt vooral af van waar u veelal de auto laadt. Als dat meestal op hetzelfde laadpunt gebeurt en dat laadpunt is in de buurt van de aansluiting op uw auto dan kiest u het beste voor een zo kort mogelijke kabel. Een korte kabel is makkelijk meenemen en is niet al te zwaar. Laadt u onderweg vaak op verschillende laadpunten uw auto dan is een lange kabel juist weer aan te bevelen. Het maakt u dan namelijk flexibel in de keus hoe u de auto parkeert ten opzichte van het laadpunt.  

Hierbij treft u een overzicht van beschikbare laadkabels en mobiele thuisladers voor uw nieuwe Opel Ampera E.

Lees meer
Filter uw producten


CTEK laadkabel type 2 - 1 fase 32A - 5 meter
Deze hoogwaardige kwaliteit CTEK oplaadkabel is geschikt voor elektrische auto's met een Type 2 aansluiting aan de zijde van de auto. Deze laadkabel kan gebruikt worden voor het laden tot 1 x 32A (7,4KWh). Inclusief opbergtas.

€279,95

Informatie
Ratio Mobiele lader type 2 - 4 meter
Mobiele lader type 2 - 4 meter - Met deze mobiele lader kunt u uw elektrische of hybride auto opladen via een normaal 230V stopcontact.

€427,50

Informatie
Ratio Mobiele lader type 2 naar CEE - 6 meter
Met deze mobiele lader kunt u uw elektrische of hybride auto opladen via een CEE stekker met maximaal 16A en 230V. Dat kan handig zijn voor thuis of op het werk bijvoorbeeld.

€435,00

Informatie
Ratio Mobiele lader type 2 - 6 meter
Mobiele lader type 2 - 6 meter - Met deze mobiele lader kunt u uw elektrische of hybride auto opladen via een normaal 230V stopcontact. Met een langere kabel bent u flexibeler m.b.t. het parkeren van uw auto t.o.v. het laadpunt.

€435,00

Informatie
Ratio Mobiele lader type 2 - 10 meter
Mobiele lader type 2 - 10 meter - Met deze mobiele lader kunt u uw elektrische of hybride auto opladen via een normaal 230V stopcontact. Met een langere kabel bent u flexibeler m.b.t. het parkeren van uw auto t.o.v. het laadpunt.

€450,00

Informatie
Ratio Home Box Smart Outlet 32A 1 fase
De Ration Home Box Smart past het maximum laadvermogen dat het elektrische voertuig kan laden automatisch aan. Er kunnen tot 4 Home Box Smart laadstations op een netvoeding worden aangesloten.

€639,95

Informatie
Charge Amps Ray mobiele lader type 2 naar schuko - 7,5 meter
Met de Charge Amps Ray mobiele lader kunt u uw elektrische of hybride auto opladen via een normaal 230V stopcontact. Dat kan handig zijn als u onderweg geen openbaar laadpunt vindt of gewoon thuis via het stopcontact.

€664,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 1