Acculader 12 volt

“Ik zoek een acculader 12 volt”

Het opladen van een voertuig met accu op 12 volt, vereist vanzelfsprekend een bijpassende acculader. Accu’s op 12 volt komen voornamelijk voor bij auto, motor en de meeste brommers en scooters. Ook de motors van boten en bestelbussen draaien op een batterij van 12V, net als enkele kleinere vrachtwagens. Maar neem ook een wat specialer apparaat zoals de caravan mover.

“Wanneer heb ik een lader nodig voor mijn 12 volt accu?” Een uitgebreid antwoord vindt u onder meer op deze pagina: ‘Ik zoek een acculader voor mijn auto’. Samengevat: uiteraard als de accu is leeggeraakt. Voorkom in dat geval verder en diep ontladen, want dan is de accu onherstelbaar beschadigd. Veel beter is te zorgen voor preventief accu-onderhoud.

Gebruik zeker een 12V acculader/druppellader bij koudere temperaturen en langere tijd stilstaan van uw voertuig of apparaat. Want het is veel beter voor de accu als u deze volgeladen houdt, meestal met onderhoudsfunctie. Op termijn gaat de accu zo beduidend langer mee. Al helemaal als het gaat om een wat oudere (12V-)accu. Het goed onderhouden van uw accu kan hét verschil zijn tussen ‘gewoon kunnen starten’ of kosten moeten maken voor de aanschaf van een nieuwe.

Meerdere genoemde voertuigen met accu op 12 volt staan per definitie vaak stil en vereisen daarom een goede druppellader. Bijvoorbeeld een boot of caravan mover wordt vaker niet gebruikt dan wel, en dus ook vaker niet geladen dan wel. Tenzij u een druppellader gebruikt, ofwel een onderhoudslader. Dit wordt vaak ook bedoeld als iemand het simpelweg over een ‘acculader’ heeft.

> Let bij uw keuze voor een sterke 12 volt acculader goed op het type accu! Ook in de categorie 12 volt zijn er laders voor alle soorten accu’s: zoals lithium, loodzuur, AGM, Ca/Ca, EFB, Gel en MF. Er is voor uw voertuig of ander betreffende apparaat maar één type accu en één juiste bijbehorende type 12 volts-lader. Daarbij zijn overigens de laders voor een lithium accu een categorie apart.


Verder is er bij de lineaire acculaders (de niet-druppelladers, zonder onderhoudsfunctie) vaak een onderscheid in natte 12V-accu’s en de Gel- of MF (onderhoudsvrije) accu’s. Gebruik een lader die bestemd is voor een natte accu inderdaad níet voor het laden van een Gel- of MF-accu! Het laadprogramma ervan is specifiek afgesteld en kan bij verkeerde toepassing uw accu beschadigen.

Op Acculaders.nl vindt u alleen betrouwbare 12V druppelladers / acculaders. Deze zorgen jarenlang voor een soepele start van de motor. We verkopen alleen topmerken (Telwin, Tecmate Optimate, CTEK, Cellpower) en hebben altijd (!) aandacht voor een goede verhouding prijs-kwaliteit.