Acculader 24 volt

Informatie over acculader 24 volt

Voor het laden van zware voertuigen met accu 24 volt, is logischerwijs een geschikte acculader nodig. Twee serieel geschakelde 12V accu’s komen vooral voor bij de ‘grote jongens’, zoals een grote vrachtwagen, andere transportwagen of robuust werkvoertuig zoals wiellader, dumptruck of rupsvoertuig. Ook een motor van een schip draait vaak, via een tweetal accu’s, op 24 volt. Klik hier voor een overzicht van onze 24V acculaders.

"Wanneer heb ik een lader nodig voor mijn 24 volt accu?" Kort gezegd: als de accu leeg is of raakt, is het zaak om spoedig verder en diep ontladen te voorkomen. Het gevolg kan anders al gauw zijn dat de accu zodanig beschadigd raakt, dat deze niet meer is te repareren. Het proactief en preventief onderhouden van de accu is – al helemaal bij dure accu’s – dan ook het beste advies.

Bij lage temperaturen en wanneer uw voertuig een poosje stilstaat, is het tijdig gebruik van een 24V acculader of druppellader een must. Dat scheelt ten eerste irritatie en tijdsverlies bij het eventueel niet (goed) meer kunnen starten. Maar het is óók economisch een slimme keus. Om het eenvoudige feit dat u anders beduidend meer geld kwijt zult zijn voor de aanschaf van een nieuwe accu.

Een lader met onderhoudsfunctie houdt de accu altijd vol, zodat deze ook flink langer meegaat. Dit is helemaal het geval wanneer een voertuig een verouderde 24V-accu heeft, en/of bijvoorbeeld wanneer een verhuurbedrijf zijn graafmachines en hoogwerkers relatief langere tijd stil heeft staan. 


CTEK MXT 14"Welke acculader is een verstandige keuze voor het laden en onderhouden van 24V accu’s?" Acculaders.nl heeft als tip onder andere de rendabele CTEK MXT 4.0 voor 24V accu’s tot 100 Ah (laden) en 250 Ah (onderhouden). Of neem de CTEK MXT 14 voor 24V accu’s tot 300 Ah respectievelijk 500 Ah. Deze zijn ook geschikt voor inbouw, ten behoeve van permanent onderhoudsladen. Bij een boot bijvoorbeeld schroeft u de acculader vast in de buurt van de accu, u sluit ‘m aan en iedere keer wanneer er weer walstroom in zicht is, raakt bijna zonder extra omkijken ook de spanning van de accu weer op peil.


     >>> Let bij uw keuze voor een sterke 24 volt acculader goed op het type accu! Ook in de categorie 24 volt zijn er laders voor alle soorten accu’s: zoals lithium, loodzuur, AGM, Ca/Ca, EFB, Gel en MF. Er is voor uw voertuig of andere machine maar één type accu en één juiste, bijbehorende type 24 volts-lader. Daarbij zijn overigens de laders voor een lithium accu een categorie apart.


Verder is er bij de lineaire acculaders (laders zonder onderhoudsfunctie) vaak verschil tussen natte 24V-accu’s en Gel- of MF (onderhoudsvrije) accu’s. Het gaat hierbij dus niet om een druppellader, maar om het type recht-toe-recht-aan acculader. Let op: gebruik een lader die specifiek gemaakt is voor een natte accu inderdaad níet voor het laden van een Gel- of MF-accu! Het laadprogramma ervan is specifiek afgesteld en kan bij verkeerde toepassing de accu beschadigen.

Acculaders.nl biedt enkel en alleen kwalitatief goede 24V druppelladers / acculaders. Van enkel en alleen topmerken (Telwin, Tecmate Optimate, CTEK, Cellpower). Daarbij is er altijd (!) aandacht voor een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Waarna u jarenlang kunt blijven rekenen op een soepele start.