Lader voor semi tractie accu

"Ik zoek een lader voor een semi tractie accu"

Acculaders zijn onder meer onder te verdelen in: laders voor een startaccu, een semi tractie accu en een (vol)tractie accu. Acculaders.nl legt u uit: ‘Wat is een semi tractie accu?’. En: ‘Wat is het verschil met een startaccu en een tractie accu?’.

Voor het begrip beginnen we met een korte uitleg over wat een startaccu is. Een startaccu kan en moet gedurende maximaal enkele seconden een hoog vermogen, ofwel grote hoeveelheid stroom afgeven. Startaccu’s mogen echter niet ver ontladen worden, omdat ze anders het benodigde vermogen om uw voertuig te starten, niet kunnen leveren.

Startaccu’s mogen daarom niet verder ontladen zijn dan met 20 procent. Nadat de motor van de auto met hoge stroom is gestart, wordt de accu tijdens het rijden snel weer opgeladen. Startaccu’s hebben relatief veel en dunne loden platen, waarbij gaandeweg een harde laag sulfaat op de elektroden kan ontstaan. Dit leidt ertoe dat de startcapaciteit sterk achteruit gaat. Onderhoudsladen is daarom sterk van belang. Daarom vindt u hier veel goede druppelladers

CTEK acculader voor semi tractie accu


Een semi tractie accu kan dieper ontladen worden. Zelfs tot 50-80 procent. Een semi tractie accu kan (een wat lager vermogen aan) stroom afgeven gedurende langere tijd. Daarmee doet dit type accu vaak dienst voor bijvoorbeeld elektromotor, verlichting of tv.

Voor semi tractie accu’s zijn robuustere acculaders nodig, want er wordt van de lader meer capaciteit gevraagd. En daarvoor zijn de laders van CTEK absoluut de beste keus. Acculaders.nl adviseert daarom echt de druppelladers / onderhoudsladers van dit merk (CTEK heeft ook alléén dit type acculader). De CTEK-laders zijn er overigens voor alle soorten accu’s, waarbij alleen de laders voor lithium een aparte categorie vormen. Deze worden ook als zodanig in de producttitel aangeduid.

Tot slot: de vol tractie accu’s. Dit zijn de meest krachtige accu’s, die het motorhart vormen van bijvoorbeeld een heftruck, wiellader of zware vrachtwagen.


Meer informatie? Neemt u contact met ons op!