Omvormer voor een zonnepaneel

Omvormer zonnepaneel | de beste omvormers voor zonnepanelen. Alle soorten laadregelaars voor zonne-energie zijn hier te vinden. Maar welke zijn er? Er bestaan grote verschillen in kwaliteit en opbrengst. Kiest u een goedkoper merk laadregelaar? Dan resulteert dat veelal in een lagere opbrengst of een kortere levensduur van de laadregelaar. Maar óók onder de betere merken omvormers bestaat een belangrijk verschil in opbrengst. Er bestaan namelijk twee soorten laadregelaars/ omvormers, namelijk PWM laadregelaars en MPPT laadregelaars. 

Wat is het verschil tussen een PWM omvormer en een MPPT omvormer? Als eerste de PWM laadregelaar: dat staat voor Pulse Width Modulation. Vrij vertaald betekent dit dat de spanning van het zonnepaneel naar beneden wordt bijgesteld, ongeveer tot het accuvoltage van dat moment. De PWM omvormer verbindt de zonnepanelen met de accu en past alleen het voltage aan om de accu te kunnen laden. Het gevolg is dat de regelaar een minder goede opbrengst heeft wanneer het bewolkt is of bij intensieve belasting van de accu.

De PWM laadregelaar / omvormer is geschikt voor panelen met een uitgangsspanning die niet te ver boven dat van de accu('s) ligt. Dit zou anders veel vermogensverlies opleveren en dat is uiteraard zonde.

MPPT omvormer voor een zonnepaneel

MPPT staat voor Maximum Poqer Point Tracker. Dat betekent dat de omvormer altijd het maximale vermogen uit het zonnepaneel probeert te halen. De MPPT laadregelaar is meer geavanceerd dan de PWM laadregelaar en daardoor is het meestal een duurdere aankoop. De MPPT regelaar zet het vermogen uit de zonnepanelen zodanig om dat het aan de spanningsbehoefte van de accu maximaal probeert te voldoen. Bij een hoger verbruik van de accu zal dat meer zijn dan in rust.

Een MPPT laadregelaar kan verbonden worden met een zonnepaneel met een substantieel hogere nominale spanning dan de accuspanning zelf. In deze situatie zal de MPPT regelaar alsnog het maximale vermogen uit het paneel omzetten naar een maximaal laadrendement voor de accu. Ook bij minder zon zal het rendement van de MPPT laadregelaar beduidend hoger zijn dan dat van de PWM laadregelaar (tot soms zelfs 30%).

Het verschil in opbrengst tussen een MPPT en PWM laadregelaar is dus groter naarmate het spanningsverschil tussen zonnepaneel en accu toeneemt. Zeker bij grote zonnepanelen en bij in serie geschakelde zonnepanelen is een MPPT laadregelaar daarom raadzaam. Bij kleinere zonnepanelen (onder de 100Wp) is de PWM laadregelaar een prima keus. Het verschil in opbrengst is dan minder en daarmee is het een goed alternatief (zeker gezien de meerprijs van de MPPT regelaars).

Zonnepaneel omvormer met Bluetooth

Wilt u een omvormer met bediening via Bluetooth? En deze zelfs via internet op afstand kunnen volgen? Dat kan met de Smart-omvormers van Victron. De Smart serie van Victron is altijd via Bluetooth te bedienen en uit te lezen. Sommige modellen kunnen via een internet dongle worden verbonden met het internet (via GSM). In die gevallen is het zelfs overal ter wereld mogelijk uw systeem te monitoren en bedienen!

De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie kunt u in deze webshop terecht. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels; deze zijn per meter bij te bestellen. Kijk ook eens bij Montage zonnepaneel en eventueel bij het overzicht onder Montage, voor meer info en producten voor het installeren van een zonnepaneel.

Lees meer
Filter uw producten

Aanbieding Victron BlueSolar PWM-Light 12/24V-5A
Victron BlueSolar PWM-Light 12/24V-5A
De Victron BlueSolar PWM-Light werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie.

€23,95 €19,95

Informatie
Aanbieding Victron BlueSolar PWM-Light 12/24V-10A
Victron BlueSolar PWM-Light 12/24V-10A
De Victron BlueSolar PWM-Light 12V/24V 10A werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie.

€29,95 €22,49

Informatie
Aanbieding Victron BlueSolar PWM Pro 12/24V-5A
Victron BlueSolar PWM Pro 12/24V-5A
De Victron BlueSolar PWM Pro werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie. De PWM Pro laadcontroller is tevens volledig programmeerbaar.

€32,95 €26,95

Informatie
Aanbieding Victron BlueSolar PWM 12/24V-5A LCD - USB
Victron BlueSolar PWM 12/24V-5A LCD - USB
De Victron BlueSolar PWM 12/24V-5A LCD - USB werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie. Opladen via USB is ook mogelijk met deze laadregelaar.

€33,95 €29,95

Informatie
Aanbieding Victron BlueSolar PWM 12/24V-10A LCD - USB
Victron BlueSolar PWM 12/24V-10A LCD - USB
De Victron BlueSolar PWM 12/24V-10A LCD - USB werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie. Opladen via USB is ook mogelijk met deze laadregelaar.

€36,95 €30,95

Informatie
Aanbieding Victron BlueSolar PWM Pro 12/24V-10A
Victron BlueSolar PWM Pro 12/24V-10A
De Victron BlueSolar PWM Pro werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie. De PWM Pro laadcontroller is tevens volledig programmeerbaar.

€36,95 €30,95

Informatie
Aanbieding Victron BlueSolar PWM-Light 12/24V 20A
Victron BlueSolar PWM-Light 12/24V 20A
De Victron BlueSolar PWM-Light 12V/24V 20A werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie.

€36,95 €31,95

Informatie
Aanbieding Victron BlueSolar PWM 12/24V-20A LCD - USB
Victron BlueSolar PWM 12/24V-20A LCD - USB
De Victron BlueSolar PWM 12/24V-20A LCD - USB werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie. Opladen via USB is ook mogelijk met deze laadregelaar.

€49,95 €34,95

Informatie
Victron BlueSolar PWM-Light 12/24V 30A
De Victron BlueSolar PWM-Light 12V/24V 30A werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie.
Aanbieding Victron BlueSolar MPPT 75/10
Victron BlueSolar MPPT 75/10
De Victron BlueSolar MPPT 75/10 Solar Laadregelaar is een snelle laadregelaar die u op uw 12V of 24V zonnepanelen kunt aansluiten. De BlueSolar MPPT 75/10 levert een efficiënte en hoge opbrengst.

€64,95 €44,95

Informatie
Aanbieding Victron BlueSolar PWM 12/24V-30A LCD - USB
Victron BlueSolar PWM 12/24V-30A LCD - USB
De Victron BlueSolar PWM 12/24V-30A LCD - USB werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie. Opladen via USB is ook mogelijk met deze laadregelaar.

€59,95 €47,95

Informatie
Aanbieding Victron BlueSolar PWM 48V-10A LCD - USB
Victron BlueSolar PWM 48V-10A LCD - USB
De Victron BlueSolar PWM 48V-10A LCD - USB werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie. Opladen via USB is ook mogelijk met deze laadregelaar.

€69,95 €49,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 6