Alfen laadpaal

Neemt u het kopen van een laadpaal van Alfen in overweging? Een Alfen laadpaal is een veel verkochte, goede oplossing voor thuis, en ook voor zakelijk gebruik. Uw elektrische auto opladen met een Alfen EV lader kan particulier bijvoorbeeld heel goed met de Single S-line (1-fase) en Single Pro-line. Laatstgenoemde kan zowel met 1-fase als 3-fasig laden. Zakelijk zijn de Alfen Single Pro-line en Alfen Double Pro-line uitermate geschikt.

Acculaders.nl heeft – op voorraad – Alfen laadpalen voor elke situatie. In alle beschikbare varianten. Met en zonder socket, met Dynamische en Active load balancing, 16A en 32A, met sockets of eenfasige en driefasige laadkabels, en de beschikbare kleurvarianten.

Kies hier uw laadpaal van Alfen

Denk bij de Alfen Eve Single S-line aan de 1 x 32A varianten met en zonder socket, met vaste kabels van 5 meter of 8 meter Type 2, met en zonder Active Load Balancing, in grijs en in wit. Of aan de Alfen Eve Single Pro-line 3 x 16A varianten met en zonder socket, met RFID en E-Flux abonnement en met dezelfde 5 meter en 8 meter vaste kabels. Ook zijn er de compacte Alfen Eve Single Pro-line laadpalen in de diverse uitvoeringen van 3 x 32A met en zonder genoemde mogelijkheden. Daarnaast biedt Acculaders.nl de Eve Double Pro-line: voorzien van twee sockets.

Wat is een socket outlet?

Een socket variant wil zeggen dat de lader een Type 2 outlet (stopcontact) heeft waarmee u iedere elektrische auto probleemloos kunt laden. U heeft hiervoor een losse laadkabel nodig. Daarmee sluit u de auto aan op de lader. De andere mogelijkheid is de aanwezigheid van een vaste kabel op uw Alfen laadpaal, zoals van het Type 2 voor een elektrische auto met de bijbehorende Type 2 (7 polige) aansluiting aan de autozijde. Ook zijn er zoals gezegd varianten met dubbele outlet (twee sockets). Hierbij wordt het vermogen van de aansluiting evenredig over beide sockets verdeeld.

Alfen laadpalen: compact en geavanceerd

Alle Alfen EV laadpalen zijn erg compact, zoals de Eve Single S-line. Deze biedt ook Plug & Charge. De Eve Single S-line is bovendien mooi vormgegeven en heeft (tenzij anders beschreven) een instelbaar laadvermogen, per hele Ampère. Dit laatste kan via de ACE service installer van Alfen. Montage is mogelijk aan de wand of losstaand met een optionele Alfen montagepaal. Ook dit soort Alfen accessoires is op Acculaders.nl voorradig, in eigen magazijn. Verder is bij deze Alfen laadpaal Dynamische Load Balancing optioneel.

 

Alfen laadpalen


Wat is Dynamische Load Balancing?

Hiermee sluit u de lader aan op uw slimme meter. Een praktische functie voor in het geval er meerdere grotere verbruikers zijn binnen hetzelfde stroomnet. De Alfa lader houdt verder rekening met het stroomverbruik van elke individuele verbruiker. De restcapaciteit van de aansluiting wordt dan gebruikt om uw auto zo snel mogelijk op te laden, zonder dat de hoofdzekering eruit kan vliegen. Deze functie is optioneel, tegen een meerprijs, en kan worden aangesloten via een UTP kabel op de P1 poort van uw slimme meter (DSMR 4.0 of hoger).

Wat is het Plug & Charge principe?

De lader is hiermee altijd actief en klaar voor gebruik. U komt aanrijden, plugt de auto in en de lader begint automatisch te laden. Makkelijker kan dus niet.

Alfen Eve Double Pro-line

Een van de kenmerken van de eveneens compacte en mooi vormgegeven laadpalen in de serie Alfen Eve Double Pro-line is dat deze zijn uitgevoerd met twee outlets; bedoeld om twee auto's gelijktijdig te kunnen laden. Verder heeft bijvoorbeeld de ICU Eve Double Pro-Line een fraai, scherp kleurendisplay, met als grote voordeel een prettige bediening én de leuke bijkomstigheid dat u in het beginscherm uw eigen logo op de Alfen laadpaal kunt laten tonen. Bovendien biedt deze Alfen diverse uitvoeringen met RFID reader en simlockvrije SIM kaart; voor automatische verrekening via het mobiele netwerk.

Met de RFID reader is er ook de mogelijkheid om te kunnen autoriseren met een laadpas. Daarnaast kunt u kiezen voor een dergelijke Alfen laadpaal inclusief Active Load Balancing. Deze wordt gratis door E-Flux (zie verderop) geconfigureerd na de installatie van de laadpaal. Heeft u een slimme meter? Sluit in dat geval uw Alfen laadpaal Eve hierop rechtstreeks aan. Heeft u geen slimme meter? Gebruik dan een TQ meter: ook daarmee kunt u Active load balancing activeren.

Wat is RFID?

Met RFID (Radio-frequency identification) of een SIM kaart kunt u, via het mobiele netwerk, automatische verrekening inregelen via uw leasemaatschappij. Omdat de SIM kaart Simlockvrij is, kiest u zelf de aanbieder van uw laaddiensten. De RFID reader biedt ook de mogelijk voor autorisatie met een laadpas.

Meer kenmerken van Alfen laadpalen

Alfen laadpalen hebben allemaal een DC Lekbeveiliging / ingebouwde lekschakelaar. Dat betekent lagere installatiekosten aangezien hiermee een aardlekschakelaar type B niet nodig is. Verder is er voor de Alfen Eve desgewenst het Alfen's eigen managementsysteem (zoals voor de registratie van energieverbruik, voor de eventuele transactiegeschiedenis en voor toegang op afstand voor diagnose en eventuele upgrades), maar u kunt ook gebruikmaken van integratie met ieder andere OCPP-compatible backoffice. Daarnaast is de Alfen Eve standaard uitgerust met een MID gecertificeerde energiemeter (van belang voor de Belastingdienst) voor het verrekenen van stroom. Alfen laadpalen bieden tevens de mogelijkheid gebruik te maken van E-Flux na de installatie ervan.


Laadpaal van Alfen

 

Wat is E-Flux?

E-Flux ondersteunt u bij de installatie van de Alfen laadpaal. U dan wel uw installateur installeert de lader en belt vervolgens met E-Flux; zij configureren de installatie en ondersteunen bij het instellen en inrichten van de LAN verbinding, bij het activeren van licentiecodes en bij het activeren en inrichten van Load Balancing en eventueel uw Smart Charging Network. Desgewenst kunt u onder andere deze diensten onderbrengen binnen het zogeheten EV-Go pakket. Meer informatie hierover en mogelijkheden leest u bij de beschrijvingen van de desbetreffende Alfa laadpalen.

Alfen Smart Charging Network: netwerk van laadpalen

Tot slot: u kunt met meerdere Alfen Eve laadpalen een eigen netwerk creëren, tot honderd individuele laadstations op één locatie. Uw netwerk van Eve laders balanceert en optimaliseert vervolgens uw elektriciteitsnet. Potentiële interesse in het aanleggen van een Smart Charging Network? Wij kunnen u adviseren op basis van uw specifieke situatie.

Laadpaal kopen van Alfen?

Op Acculaders.nl kunt u Alfen laadpalen kopen van 3,7-22kW, een Alfen EV abonnement afsluiten, maar ook Alfen accessoires aanschaffen. Acculaders.nl heeft het volledige palet, online verkrijgbaar, aan EV laadpalen zoals van dit Nederlandse merk en helpt u met alle daarmee verwante services, installaties en benodigdheden. Neem contact met ons op voor resterende vragen en de mogelijkheden, wij staan klaar om u van de juiste antwoorden te voorzien. Bel ons via 0251-748742 of stuur een e-mail naar [email protected].

 

Lees meer
Filter uw productenAlfen Eigen logo in 3,5" kleurendisplay
Wilt u uw eigen logo in het 3,5" kleurendisplay op uw Alfen lader? Dat kan!
Alfen Wit Front voor Eve Single S-line
Met dit witte front voor de Eve Single S-line kunt u van een grijze lader een witte maken of u kunt het gebruiken als vervanging van uw grijze front. Kleur: Wit
Aanbieding Alfen Metalen Sokkel voor Laadpaal
Alfen Metalen Sokkel voor Laadpaal
Deze metalen sokkel wordt gebruikt voor een stabiele montage van uw Alfen laadpaal op een plaats waar geen andere stabiele montage van de laadpaal mogelijk is.

€189,95 €89,95

Informatie
Alfen Metalen Sokkel voor modulaire Laadpaal
Deze metalen sokkel wordt gebruikt voor een stabiele montage van uw modulaire laadpaal op een plaats waar geen andere stabiele montage van de laadpaal mogelijk is.

€119,95

Informatie
Alfen Grijs Front voor Eve Single S-line
Met dit grijze front voor de Eve Single S-line kunt u van een witte lader een grijze maken of u kunt het gebruiken als vervanging van uw grijze front. Kleur: Grijs (RAL 7043)

€149,95

Informatie
Carlo Gavazzi EM540 DIN Energiemeter 3-fase - 65A
Deze Carlo Gavazz EM540 energiemeter is een driefase-energiemeter, geschikt voor maximaal 65A per fase en biedt een LCD-gegevensweergave. Toepasbaar als grid meter (ingangcontrole voor ESS-systeem) of output meter op een PV-omvormer of AC generator.

€177,95

Informatie
Aanbieding Victron Energiemeter EM24 3-fase - Ethernet
Victron Energiemeter EM24 3-fase - Ethernet
De EM24 energiemeter is een type EM24 DIN driefase-energiemeter. Deze energiemeter is geschikt voor maximaal 65A per fase en is gemakkelijk te bedienen met een joystick aan de voorzijde van het apparaat en LCD-gegevensweergave.

€244,95 €184,95

Informatie
Alfen Montagepaal voor Eve Single
Deze Alfen montagepaal is bedoeld voor paalmontage van een Eve Single laadstation. Als montage op de wand niet mogelijk is of als u montage op een laadpaal mooier vindt dan is deze mooi vormgegeven montagepaal een prima optie.

€199,95

Informatie
Victron Energiemeter EM24 3-fase
De Victron EM24 energiemeter is een type EM24 DIN driefase-energiemeter. Deze energiemeter is geschikt voor maximaal 65A per fase en is gemakkelijk te bedienen met een joystick aan de voorzijde van het apparaat en LCD-gegevensweergave.

€224,95

Informatie
Alfen Betonnen Sokkel voor Laadpaal
Deze betonnen sokkel wordt gebruikt voor een stabiele montage van uw Alfen laadpaal op een plaats waar geen andere stabiele montage van de laadpaal mogelijk is.

€239,95

Informatie
Alfen Laadkabel Type 2 naar open einde - 3x32A - 5 meter
Met deze Alfen Laadkabel Type 2 naar open einde van 5 meter 3x32A kunt u een bestaand laadstation uitvoeren met een 5 meter type laadkabel. Dit kan bijvoorbeeld praktisch zijn als uw kabel of stekker kapot is.

€239,95

Informatie
Aanbieding Alfen Grijs Front voor Eve Single Pro-line
Alfen Grijs Front voor Eve Single Pro-line
Met dit grijze front voor de Eve Single Pro-line kunt u van een witte lader een grijze maken of u kunt het gebruiken als vervanging van uw grijze front. Kleur: Grijs (RAL 7043)

€299,95 €249,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 8