Acculader voor een skateboard

Een skateboard met elektrische motor is er in veel varianten. Dit 1-persoons vervoermiddel is vooral een hobby- en sportobject, want je mag er niet mee op de openbare weg. De berijder staat op het skateboard; er is géén zitplaats, evenmin een stuur. Het aansturen van het elektrische skateboard gebeurt via afstandsbediening, gashendel of met het lichaam (naar voren of achteren bewegen). In deze webshop vindt u laders voor de accu van een skateboard.

Let bij het kopen van een acculader voor het skateboard op het volgende:

  • Het voltage van de accu
  • Het type aansluiting van de accu
  • De capaciteit van de acculader (laadampèrage)
  • Het type accu

Meer kenmerken van een skateboard

Er zijn verschillende skateboards die rijden op stroom, met uiteenlopende snelheden en acceleratiemogelijkheden. De meer gangbare elektrische skateboards halen een snelheid van zo’n 20 kilometer per uur. Snelle skateboards kunnen tot wel 40 kilometer per uur rijden. Een elektrisch skateboard mag je niet berijden op de openbare weg. Om die reden kun je er ook geen verzekering voor afsluiten, evenmin een rijbewijs of officieel vaardigheidsbewijs voor halen.

Let op het output voltage

Een skateboard acculader kopen? Het allerbelangrijkste is het output voltage van de lader. Een voor de hand liggende tip is om de huidige skateboard lader erbij te pakken, dus de (meestal) originele lader die aan vervanging toe is. Daarop staan de juiste specificaties aangegeven, waaronder het genoemde output voltage dat zo goed als exact afgestemd moet zijn op de skateboard accu.

Is het output voltage te laag? Dan is dat inefficiënt want daarmee zal de lader de potentiële capaciteit van de skateboard accu niet benutten.

Nog belangrijker is om een te hoge oplaadspanning voor de accu te voorkomen. Overspanning is slecht voor de accu want met een te hoog laadvoltage kan deze al gauw onherstelbaar beschadigd raken. Overbelasting leidt tot warmteontwikkeling, dat leidt tot een versnelde veroudering van het apparaat en in het ergste geval tot brand. Kortom, het (output) voltage komt nauw, let daar dus op bij het kiezen van een nieuwe skateboard lader.

Waarschuwing: het belang van het juiste voltage bij het kopen van een skateboard lader houdt automatisch in dat u niet louter moet kijken naar alleen het type aansluiting. Past bijvoorbeeld de stekker van een andere lader, zoals die van de buurjongen, ook in de accu van uw skateboard? Gebruik deze dan tóch niet zomaar zonder eerst te kijken naar het voltage!

Type connector van de skateboard acculader

Logischerwijs moet naast in eerste instantie het voltage ook de connector juist zijn. Simpelweg omdat anders de skateboard lader niet in de accu past. Kijk bij de omschrijving van de lader in deze webshop welke plug deze heeft. Dat kan bijvoorbeeld een pins-aansluiting zijn.

Vindt u een skateboard lader die qua voltage, prijs, laadampèrage, type accu en overige kenmerken de perfecte keuze lijkt te zijn, maar past de stekker niet in de accu? In dat geval kunnen wij dit mogelijk voor u aanpassen. Het is namelijk in veel gevallen mogelijk om de plug van de lader af te knippen en in plaats daarvan accuklemmen of een andere snelkoppeling te maken – voor op de accu of het skateboard. Laat u dit door ons doen dan blijft de garantie op de nieuwe lader behouden.

Kosten aanpassen aansluiting skateboard acculader

Het aanpassen van de skateboard lader connector duurt meestal 1 tot 2 werkdagen langer. De extra kosten zijn 25,- euro, naast de kosten van de nieuwe stekker of klemmen. Voor deze dienst ontvangen wij graag, via [email protected], een foto van de aansluiting op uw skateboard, evenals een foto van de huidige stekker aan uw huidige, originele lader.

Laadcapaciteit van de lader

De laadsnelheid is een andere overweging bij het kopen van de skateboard acculader. Hoe hoger het laadamperage hoe sneller het laadproces. Vanaf een laadsnelheid van 4A is er meestal sprake van een skateboard snellader.

Lader voor het juiste type skateboard accu

Natuurlijk moet de nieuwe acculader ook gemaakt zijn voor het soort accu van de skateboard. Er zijn elektrische skateboards met een loodzuur accu en met een lithium accu (lithium-ion). Een lithium acculader is uiteraard bestemd voor een lithium accu, een loodzuur lader voor een loodzuur accu, enzovoort. Let er vooral op dat u niet bijvoorbeeld een loodzuur acculader koopt voor een lithium accu. Maar ook binnen de categorie lithium skateboard laders kunnen er verschillen zijn: zo zijn er de ‘gewone’ lithium laders en de LiFePO4 lithium varianten. Het belangrijkste is echter, zoals eerder beschreven, dat het output voltage correct is.

Bekijk hieronder onze laders voor de accu van een skateboard. Onze skateboard laders zijn normaal gesproken op voorraad. We bieden goede merken met goede kwaliteit.

 

Lees meer
Geen producten gevonden...
*Incl. btw
Pagina 1 van 1