Laadpunt op de zaak

Als u gebruik maakt van een elektrische auto, is het wel zo fijn als er een oplaadmogelijkheid op de zaak is zodat u daar uw auto op kunt laden. Dit geldt uiteraard helemaal als u een elektrische auto van de zaak rijdt. Als meerdere medewerkers van een bedrijf een elektrische auto hebben, is de kans groot dat uw werkgever zorgt voor oplaadmogelijkheden op de werkplek. Vanaf 2020 is het zelfs zo dat nieuwe en gerenoveerde bedrijfspanden met meer dan tien parkeerplekken verplicht voorzien moeten zijn van minimaal 1 laadpaal per 10 plekken. 

Laadpaal of oplaadbox aan de muur
Vaak zal er op de zaak sprake zijn van laden via een laadpaal. Een laadpaal is kort gezegd een laadbox bevestigd op een speciaal daarvoor bestemde paal. Een laadpaal is vaak net wat beter bereikbaar dan een laadbox aan de muur. Er zijn echter natuurlijk wel bedrijven die kiezen voor een laadbox aan de muur.

Een laadpaal zonder vaste kabel
Het is het handigst als een zakelijk laadstation niet over een vaste kabel beschikt. Immers, verschillende typen elektrische auto’s worden geladen met verschillende kabels. Het is dus handiger als werknemers hun eigen kabel kunnen inpluggen in de laadpaal. Vaak zie je dat bedrijven kiezen voor een laadpaal met dubbele ingang zodat er twee auto’s tegelijkertijd geladen kunnen worden.

Bijhouden wie wanneer laadt
Na installatie van een zakelijke laadpaal is het voor een werkgever mogelijk om in één systeem bij te houden welke werknemer wanneer laadt. Ook kan de werkgever via een overzicht zien op welke tijdstippen er van de laadinstallatie gebruik gemaakt wordt. Zodoende kunnen de stroomkosten eenvoudig per werknemer berekend en verrekend worden.

Fiscale voordelen
Zakelijk een laadpaal aanschaffen werkt anders dan wanneer dit als particulier wordt gedaan. Een bedrijf profiteert namelijk van diverse fiscale voordelen bij de aanschaf van een zakelijke laadpaal. Zo kan een werkgever onder meer aanspraak maken op de Milieu-Investeringsaftrek (MIA). Zie voor meer informatie deze pagina van de Belastingdienst. De werkgever bepaalt zelf of de laadinstallatie beschikbaar wordt gemaakt voor alleen personeel of ook voor klanten/gasten.

Geen oplaadpunt op uw werk?
Is er op uw werk geen mogelijkheid tot het laden van uw auto, dan kunt u gebruik maken van mobiele laadpunten in de buurt. Via Oplaadpalen.nl vindt u snel het dichtstbijzijnde oplaadpunt. U kunt ook gelijk zien of het desbetreffende oplaadpunt vrij is. Het kan echter zo zijn dat er net iemand eerder bij het oplaadpunt aanwezig is dan u. In dat geval is het handig om elders in de buurt een back-up oplaadmogelijkheid achter de hand te hebben.

 

Lees meer
Filter uw productenWebasto Pure Black Edition 11 kW
De Webasto Pure Black Edition 11 kW is een hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation geschikt voor auto's met een type aansluiting aan autozijde. Deze laadbox kan met 1 of 3 fase laden met maximaal 11 kW aan laadvermogen.

€595,00

Informatie
Ratio Home Box Smart Outlet 32A 3 fase + kWh meter
De Ratio Home Box Smart past het maximum laadvermogen dat het elektrische voertuig kan laden automatisch aan. Er kunnen tot 4 Home Box Smart laadstations op een netvoeding worden aangesloten. Dit laadstation is uitgevoerd met een kWh meter.

€879,95

Informatie
Webasto Pure Black Edition 22 kW
De Webasto Pure Black Edition 22 kW is een hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation geschikt voor auto's met een type aansluiting aan autozijde. Deze laadbox kan met 1 of 3 fase laden met maximaal 22 kW aan laadvermogen.

€695,00

Informatie
Wallbox Pulsar 7,4 kW - EV Laadstation Zwart type 2 met vaste rechte laadkabel
De Wallbox Pulsar 7,4 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen en is eenvoudig aanpasbaar aan elke installatie thuis of op de zaak. Beheer kan via de Wallbox-app en myWallbox-portal via Bluetooth.

€599,95

Informatie
Wallbox Pulsar 11 kW - EV Laadstation Wit type 2 met vaste rechte laadkabel
De Wallbox Pulsar 11 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen en is eenvoudig aanpasbaar aan elke installatie thuis of op de zaak. Beheer kan via de Wallbox-app en myWallbox-portal via Bluetooth.

€639,95

Informatie
Wallbox Pulsar Plus 7,4 kW - EV Laadstation Wit type 2 met vaste rechte laadkabel
De Wallbox Pulsar Plus 7,4 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen en is eenvoudig aanpasbaar aan elke installatie thuis of op de zaak. Beheer kan via de Wallbox-app, via de myWallbox-portal, via wifi of Bluetoot

€838,95

Informatie
Wallbox Pulsar Plus 22 kW - EV Laadstation Zwart type 2 met vaste rechte laadkabel
De Wallbox Pulsar Plus 22 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen en is eenvoudig aanpasbaar aan elke installatie thuis of op de zaak. Beheer kan via de Wallbox-app, via de myWallbox-portal, via wifi of Bluetooth

€888,95

Informatie
Wallbox Copper SB 22 kW - EV Laadstation outlet
De Wallbox Copper 22 kW outlet is een compacte, intelligente en mooi vormgegeven oplader. Connectie maken met de Copper SB kan via wifi, ethernet of Bluetooth. De Copper SB is geschikt voor particulier, zakelijk en publiek gebruik.

€1.079,95

Informatie
Ratio Solar Box Outlet 32A 3 fase + kWh meter
Met de Ratio Solar Box kunt u uw elektrische auto opladen met 100% gratis opgewekte energie van uw zonnepanelen. De Solar Box past verder het maximum laadvermogen voor uw auto automatisch aan op de beschikbare stroom in uw net.

€929,95

Informatie
Wallbox Pulsar 11 kW - EV Laadstation Zwart type 2 met vaste rechte laadkabel
De Wallbox Pulsar 11 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen en is eenvoudig aanpasbaar aan elke installatie thuis of op de zaak. Beheer kan via de Wallbox-app en myWallbox-portal via Bluetooth.

€639,95

Informatie
Wallbox Pulsar Plus 11 kW - EV Laadstation Zwart type 2 met vaste rechte laadkabel
De Wallbox Pulsar Plus 11 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen en is eenvoudig aanpasbaar aan elke installatie thuis of op de zaak. Beheer kan via de Wallbox-app, via de myWallbox-portal, via wifi of Bluetooth

€849,95

Informatie
Ratio EV Laadstation type 2 Outlet 16A
Hoge kwaliteit EV Laadstation type 2 Outlet 16A geschikt voor 1 fasig 16A opladen van uw elektrische auto met een type 1 of type 2 laadkabel.

€519,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 9