Laadpunt op de zaak

Als u gebruik maakt van een elektrische auto, is het wel zo fijn als er een oplaadmogelijkheid op de zaak is zodat u daar uw auto op kunt laden. Dit geldt uiteraard helemaal als u een elektrische auto van de zaak rijdt. Als meerdere medewerkers van een bedrijf een elektrische auto hebben, is de kans groot dat uw werkgever zorgt voor oplaadmogelijkheden op de werkplek. Vanaf 2020 is het zelfs zo dat nieuwe en gerenoveerde bedrijfspanden met meer dan tien parkeerplekken verplicht voorzien moeten zijn van minimaal 1 laadpaal per 10 plekken. 

Laadpaal of oplaadbox aan de muur
Vaak zal er op de zaak sprake zijn van laden via een laadpaal. Een laadpaal is kort gezegd een laadbox bevestigd op een speciaal daarvoor bestemde paal. Een laadpaal is vaak net wat beter bereikbaar dan een laadbox aan de muur. Er zijn echter natuurlijk wel bedrijven die kiezen voor een laadbox aan de muur.

Een laadpaal zonder vaste kabel
Het is het handigst als een zakelijk laadstation niet over een vaste kabel beschikt. Immers, verschillende typen elektrische auto’s worden geladen met verschillende kabels. Het is dus handiger als werknemers hun eigen kabel kunnen inpluggen in de laadpaal. Vaak zie je dat bedrijven kiezen voor een laadpaal met dubbele ingang zodat er twee auto’s tegelijkertijd geladen kunnen worden.

Bijhouden wie wanneer laadt
Na installatie van een zakelijke laadpaal is het voor een werkgever mogelijk om in één systeem bij te houden welke werknemer wanneer laadt. Ook kan de werkgever via een overzicht zien op welke tijdstippen er van de laadinstallatie gebruik gemaakt wordt. Zodoende kunnen de stroomkosten eenvoudig per werknemer berekend en verrekend worden.

Fiscale voordelen
Zakelijk een laadpaal aanschaffen werkt anders dan wanneer dit als particulier wordt gedaan. Een bedrijf profiteert namelijk van diverse fiscale voordelen bij de aanschaf van een zakelijke laadpaal. Zo kan een werkgever onder meer aanspraak maken op de Milieu-Investeringsaftrek (MIA). Zie voor meer informatie deze pagina van de Belastingdienst. De werkgever bepaalt zelf of de laadinstallatie beschikbaar wordt gemaakt voor alleen personeel of ook voor klanten/gasten.

Geen oplaadpunt op uw werk?
Is er op uw werk geen mogelijkheid tot het laden van uw auto, dan kunt u gebruik maken van mobiele laadpunten in de buurt. Via Oplaadpalen.nl vindt u snel het dichtstbijzijnde oplaadpunt. U kunt ook gelijk zien of het desbetreffende oplaadpunt vrij is. Het kan echter zo zijn dat er net iemand eerder bij het oplaadpunt aanwezig is dan u. In dat geval is het handig om elders in de buurt een back-up oplaadmogelijkheid achter de hand te hebben.

 

Lees meer
Filter uw productenAanbieding Wallbox Pulsar Plus 22 kW - EV Laadstation Zwart type 2 met vaste rechte laadkabel
Wallbox Pulsar Plus 22 kW - EV Laadstation Zwart type 2 met vaste rechte laadkabel
3 Fase Laadstation | 3 x 32A

De Wallbox Pulsar Plus 22 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen en is eenvoudig aanpasbaar aan elke installatie thuis of op de zaak. Beheer kan via de Wallbox-app, via de myWallbox-portal, via wifi of Bluetooth

€749,95 €614,00

Informatie
Aanbieding Wallbox Pulsar Plus 11 kW - EV Laadstation Zwart type 2 met vaste rechte laadkabel
Wallbox Pulsar Plus 11 kW - EV Laadstation Zwart type 2 met vaste rechte laadkabel
De Wallbox Pulsar Plus 11 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen en is eenvoudig aanpasbaar aan elke installatie thuis of op de zaak. Beheer kan via de Wallbox-app, via de myWallbox-portal, via wifi of Bluetooth

€729,95 €599,00

Informatie
Aanbieding Wallbox Pulsar Plus 22 kW - Complete Kit - EV Laadstation Zwart type 2 met vaste rechte laadkabel
Wallbox Pulsar Plus 22 kW - Complete Kit - EV Laadstation Zwart type 2 met vaste rechte laadkabel
3 Fase Laadstation | 3 x 32A

De Wallbox Pulsar Plus 22 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen. Dit product betreft een complete kit met Powermeter en Cabledock. Beheer kan via de app, via de myWallbox-portal, wifi of Bluetooth.

€949,95 €829,95

Informatie
Wallbox Pulsar Plus 22 kW - Socket
3 Fase Laadstation | 3 x 32A

De Wallbox Pulsar Plus 22 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen en is eenvoudig aanpasbaar aan elke installatie thuis of op de zaak. Beheer kan via de Wallbox-app, via de myWallbox-portal, via wifi of Bluetooth

€624,00

Informatie
Aanbieding EVBox Elvi 3-fase 16A 11kW Type 2 kabel 6m Wi-Fi Zwart
EVBox Elvi 3-fase 16A 11kW Type 2 kabel 6m Wi-Fi Zwart
Deze EVBox Elvi met vaste type 2 laadkabel is geschikt voor 3 fase opladen van uw elektrische auto. Dit mooi vormgegeven laadstation is uitgevoerd met Wi-Fi.

€999,95 €699,95

Informatie
Aanbieding Alfen Grijs Front voor Eve Single Pro-line
Alfen Grijs Front voor Eve Single Pro-line
Met dit grijze front voor de Eve Single Pro-line kunt u van een witte lader een grijze maken of u kunt het gebruiken als vervanging van uw grijze front. Kleur: Grijs (RAL 7043)

€299,95 €249,95

Informatie
Aanbieding Zaptec Go Laadstation 22kW - WiFi - kWh meter - App - Asphalt Black
Zaptec Go Laadstation 22kW - WiFi - kWh meter - App - Asphalt Black
De Zaptec Go Laadstation is een compacte wandlader met een vermogen van maximaal 22kW. Het laadvermogen is instelbaar en de lader is via de app in te stellen en uit te lezen. Deze lader is uitgevoerd in Asphalt Black.

€799,00 €749,00

Informatie
Aanbieding Alfen Eve Single Pro-line - 3 x 32A - 5 meter vaste kabel - RFID - E-Flux - Load Balancing
Alfen Eve Single Pro-line - 3 x 32A - 5 meter vaste kabel - RFID - E-Flux - Load Balancing
De Alfen Eve Single Pro-line is een compact oplaadpunt met geavanceerde slimme functies voor zakelijke en huiselijke toepassingen. Alfen staat bekend om zijn kwaliteit op het gebied van laden. Met 5 meter vaste laadkabel. Inclusief Load Balancing.

€1.869,95 €1.749,95

Informatie
Aanbieding Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - Socket
Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - Socket
De Alfen Eve Single S-line is een compact Plug & Charge oplaadpunt voor zakelijke en huiselijke toepassingen. Deze Eve Single S-line is een mooi vormgegeven lader en laadt met maximaal 3 x 16A (instelbaar).

€849,95 €729,95

Informatie
Aanbieding Wallbox Copper SB 22 kW - EV Laadstation outlet
Wallbox Copper SB 22 kW - EV Laadstation outlet
De Wallbox Copper 22 kW outlet is een compacte, intelligente en mooi vormgegeven oplader. Connectie maken met de Copper SB kan via wifi, ethernet of Bluetooth. De Copper SB is geschikt voor particulier, zakelijk en publiek gebruik.

€959,95 €749,00

Informatie
Aanbieding Webasto Pure II Black Edition 11 kW
Webasto Pure II Black Edition 11 kW
De Webasto Pure II Black Edition 11 kW is een hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation geschikt voor auto's met een type aansluiting aan autozijde. Deze laadbox kan met 1 of 3 fase laden met maximaal 11 kW aan laadvermogen.

€538,85 €454,95

Informatie
Aanbieding Wallbox Pulsar Max 11 kW - EV Laadstation Zwart type 2 met 5 meter vaste rechte laadkabel
Wallbox Pulsar Max 11 kW - EV Laadstation Zwart type 2 met 5 meter vaste rechte laadkabel
De Wallbox Pulsar Max 11 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen en is eenvoudig aanpasbaar aan elke installatie thuis of op de zaak. Beheer kan via de Wallbox-app, via de myWallbox-portal, via wifi of Bluetooth.

€889,95 €719,00

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 21