MG accu's

MG Energy Systems is gespecialiseerd in accu-systeemoplossingen, voor volledig elektrische en hybride scheepsvoortstuwingssystemen, off-grid en toepassingen voor mobiele industriële of automobiel. Wij verkopen een verscheidenheid aan accu’s van MG. Zoals de MG LFP en de MG Lithium-Ion (HE, RS) accu's in al hun varianten.

De LFP accu’s van MG zijn er (uiteraard) in uiteenlopende varianten, met verschillen in met name voltage (12,8V en 25,6V), capaciteit (2700-7800 Wh en mogelijk zelfs lager of hoger) en wel of geen Smartconnect mogelijkheid. Ook het type connectoren kan verschillen. Maar ze hebben vooral de volgende overeenkomstige eigenschappen en voordelen.

MG LFP accu’s: LiFePO4-chemie

Een lithium accu heeft van alle accu’s de beste eigenschappen voor hoge prestaties. Deze LFP batterijen zijn gebaseerd op de LiFePO4-chemie (lithium-ijzerfosfaat). Ze zijn erg compact en ze wegen niet veel. Ze hebben een hoog laad- en ontlaadvermogen. Ofwel, ze zijn geschikt voor zowel langzame ontlading als voor het kortstondig leveren van hoge stromen.

Voor veeleisende, kleinere mobiele toepassingen

Deze semi-tractie accu’s van MG vervangen onder meer de traditionele loodzuuraccu’s voor in veeleisende, kleinere mobiele toepassingen. Ook voor maritieme toepassingen zijn deze MG LFP batterijen veelal een goede keus. Voorbeelden? Denk aan gebruik voor elektrische voortstuwing en als hulpbatterijen in de sector Marine. Of aan de sector Automotive; met toepassingen voor mobiele stroombronnen en elektrische mobiliteit. Deze MG accu’s doen ook dienst voor off-grid/solar systemen, waaronder voor thuis. Denk ook aan industriële toepassingen, zoals in peak shaving- en noodstroomsystemen.

Veel betere prestaties dan loodzuuraccu’s

In tegenstelling tot loodzuuraccu’s hoeven LiFePO4 accu's niet volledig te worden geladen om een lange levensduur te garanderen. Andere voordelen: de LFP accu heeft een groot bereik van de bedrijfstemperatuur, uitstekende cyclusprestaties, een lage interne weerstand, een veel hogere energie-efficiëntie en een veel efficiënter laadproces. Zeker bij autonome toepassingen met zonne- en/of windenergie kan dit van wezenlijk belang zijn.

MG SmartConnect

De LFP accu’s zijn makkelijk te integreren als onderdeel van bredere accubank- en batterijbeheersystemen. Verder zijn er zoals vermeld de varianten met SmartConnect. Dat zijn de slimste lithium-ionbatterijen: standalone, en voorzien van interne stroomsensoren, een interne veiligheidsschakelaar, een voorlaadcircuit en een interne zekering.

MG Lithium-Ion accu’s HE en RS

Een Lithium-Ion LFP batterij heeft een wat langere levensduur en is (brand)veiliger dan de MG Lithium-Ion batterij. Uiteraard heeft deze laatste echter weer andere kenmerken en voordelen, afhankelijk van het gebruiksdoeleind.

MG Lithium-Ion batterijen uit de HE-serie

De MG Lithium-Ion batterijen uit de HE-serie is de variant NMC. Deze heeft een kathode van de combinatie nikkel, mangaan en kobalt (vandaar 'NMC'). De batterijcellen hebben een superieure energiedichtheid en zijn goed bestand tegen lage temperaturen. Ze zijn ook voorzien van een geïntegreerd batterijbeheersysteem.

Volledig flexibele systeemconfiguratie

Het ontwerp is (net als de LFP accu’s) modulair ingericht; handig voor een volledige flexibele systeemconfiguratie. Door de Lithium-Ion batterij te combineren met een van de masterunits (zoals de MG Master LV of HV BMS master controller, zie de productbeschrijvingen voor uitleg) verkrijgt u een krachtig systeem; met een spanningsbereik tot wel 144V en eveneens een hoog capaciteitsbereik.

Toepassingen

Deze accu’s zijn net als de LFP accu’s van MG geschikt voor toepassingen zoals in de sector Marine (elektrische voortstuwing en hulpbatterijen), Automotive (mobiele stroombronnen en elektrische mobiliteit), Off-grid/solar (zoals voor thuis) en Industrieel (peak shaving- en noodstroomsystemen).

MG Lithium-Ion batterijen uit de RS-serie

Ook is er de MG accu Lithium-Ion RS met speciale 500A DC-aansluitingen. Dit is eveneens een NMC accu, net als de HE-serie. De RS-variant is nog uitgekiender en geavanceerder, hetgeen tot uiting komt in meerdere functionaliteiten - van cel-tot-celbescherming tot detectiechips voor thermische bewaking. Bekijk voor een volledig beeld van alle opties en specificaties onze productbeschrijvingen. Klik op één van de accu’s en lees de gedetailleerde informatie.

De MG Lithium-Ion RS accu’s zijn geschikt voor zowel grote energieopslagtoepassingen, refit-projecten die een grote mate van flexibiliteit vereisen, als voor kleine piekstroompacks in hybride oplossingen. Ze bieden een zeer hoog piekvermogen en modulair opgebouwd in serie is een systeem met spanningsbereik tot 900V te bereiken (en parallel onbeperkt).

Wij verkopen naast MG accu’s ook de andere producten van MG

Naast een MG accu ook andere producten van MG bekijken? MG levert verder meerdere hoogwaardige systeemcomponenten en accu's. Deze MG accu's, MG batterijen, MG batterij managementsystemen, controllers en toebehoren zijn te verkrijgen via Acculaders.nl.

 

Lees meer
Filter uw productenMG LFP accu 12.8V/210Ah RJ45 accu
De MG 12.8V/210Ah LiFePO4 accu heeft een capaciteit van 2700Wh. Deze accu uit de LFP-serie is zeer compact en licht, en heeft een hoog laad- en ontlaadvermogen. Geschikt voor het vervangen van traditionele loodzuuraccu's in mobiele toepassingen.

€1.838,95

Informatie
MG LFP accu 12.8V/210Ah RJ45 accu Smartconnect
De MG 12.8V/210Ah LiFePO4 Smartconnect heeft 2700Wh capaciteit. Deze accu uit de LFP-serie is zeer compact en licht, en heeft een hoog laad- en ontlaadvermogen. Geschikt voor het vervangen van traditionele loodzuuraccu's in mobiele toepassingen.

€2.263,95

Informatie
MG LFP accu 25.6V/230Ah RJ45 accu
De MG 25.6V/230Ah LiFePO4 accu heeft een capaciteit van 5800Wh. Deze accu uit de LFP-serie is zeer compact en licht, en heeft een hoog laad- en ontlaadvermogen. Geschikt voor het vervangen van traditionele loodzuuraccu's in mobiele toepassingen.

€3.031,95

Informatie
MG LFP accu 25.6V/230Ah M12 accu
De MG 25.6V/230Ah LiFePO4 accu heeft een capaciteit van 5800Wh. Deze accu uit de LFP-serie is zeer compact en licht, en heeft een hoog laad- en ontlaadvermogen. Geschikt voor het vervangen van traditionele loodzuuraccu's in mobiele toepassingen.

€3.327,95

Informatie
MG LFP accu 25.6V/230Ah M12 HV
De MG 25.6V/230Ah LiFePO4 accu heeft een capaciteit van 5800Wh. Deze LFP accu is compact en licht, en heeft een hoog laad- en ontlaadvermogen. Geschikt voor het vervangen van traditionele loodzuuraccu's in mobiele toepassingen. Variant voor HV Master.

€3.718,95

Informatie
MG LFP accu 25.6V/280Ah RJ45
De MG 25.6V/280Ah LiFePO4 accu heeft een capaciteit van 7200Wh. Deze accu uit de LFP-serie is zeer compact en licht, en heeft een hoog laad- en ontlaadvermogen. Geschikt voor het vervangen van traditionele loodzuuraccu's in mobiele toepassingen.

€4.143,95

Informatie
MG Lithium-Ion HE accu 25.2V/150Ah RJ45
MG 25.2V/150Ah Lithium-Ion HE accu. Capaciteit: 3750Wh. Deze accu uit de HE-serie heeft batterijcellen met hoge energiedichtheid en een geïntegreerd batterijbeheersysteem. Het modulaire ontwerp biedt volledige flexibiliteit in de systeemconfiguratie.

€4.289,95

Informatie
MG LFP accu 25.6V/280Ah M12 HV
De MG 25.6V/280Ah LiFePO4 accu heeft een capaciteit van 7200Wh. Deze LFP accu is compact en licht, en heeft een hoog laad- en ontlaadvermogen. Geschikt voor het vervangen van traditionele loodzuuraccu's in mobiele toepassingen. Variant voor HV Master.

€4.302,95

Informatie
MG LFP accu 25.6V/304Ah RJ45
De MG 25.6V/304Ah LiFePO4 accu heeft een capaciteit van 7800Wh. Deze accu uit de LFP-serie is zeer compact en licht, en heeft een hoog laad- en ontlaadvermogen. Geschikt voor het vervangen van traditionele loodzuuraccu's in mobiele toepassingen.

€4.901,95

Informatie
MG Lithium-Ion HE accu 25.2V/200Ah RJ45
MG 25.2V/200Ah Lithium-Ion HE accu. Capaciteit: 5000Wh. Deze accu uit de HE-serie heeft batterijcellen met hoge energiedichtheid en een geïntegreerd batterijbeheersysteem. Het modulaire ontwerp biedt volledige flexibiliteit in de systeemconfiguratie.

€5.039,95

Informatie
MG LFP accu 25.6V/304Ah M12 HV
De MG 25.6V/304Ah LiFePO4 accu heeft een capaciteit van 7800Wh. Deze LFP accu is compact en licht, en heeft een hoog laad- en ontlaadvermogen. Geschikt voor het vervangen van traditionele loodzuuraccu's in mobiele toepassingen. Variant voor HV Master.

€5.091,95

Informatie
MG Lithium-Ion HE accu 25.2V/200Ah M12 HV
MG 25.2V/200Ah Lithium-Ion HE accu. Capaciteit: 5000Wh. Deze accu heeft batterijcellen met hoge energiedichtheid en een geïntegreerd batterijbeheersysteem. Modulair ontwerp: volledige flexibiliteit voor configuratie. Variant voor HV Master.

€5.243,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 2