Acculader / batterijlader voor schaarlift

Een nieuwe acculader voor de schaarlift kopen? Voor het laden van een elektrische schaarlift met een daarvoor optimale batterijlader tonen we u de beste opties. Deze opladers zijn geschikt voor de accu's van diverse soorten elektrische schaarhoogwerkers. Namelijk schaarheftafels van hoog tot heel hoog, van de bekende merken, met accu's van 24 volt en 48 volt, (semi-) tractie, nat en AGM. In de categorie acculaders voor het laden van industriële heftafels zijn er voldoende opties. Denk aan een losse of ingebouwde lader, aan de mate van waterbestendigheid (spatwater- of volledig waterdicht) en aan de keuze uit een conventionele of hoogfrequente acculader.

Een schaarlift is een doorgaans elektrisch aangedreven hoogwerker. Het platform waarmee de goederen worden gehesen en waarop beneden of boven één of enkele personen kunnen plaatsnemen, kan afhankelijk van het type reiken tot grote hoogte. Met behulp van accu, elektromotor en hydraulische cilinder wordt het mechanisme van de scharen, die zich verticaal openen, via een elektrische bediening in gang gezet. Het onderstel vormt letterlijk de basis van de mobiele, verrijdbare schaarlift machine, die op wielen of rupsen staat. Bij een eventuele niet-vlakke ondergrond bieden, bij veel varianten van deze heftafels, verstelbare poten uitkomst.

Wat is een schaarlift?

Natuurlijk zijn ook de elektrische schaarheftafels er in talloze varianten, en voor talloze toepassingen. Formaat, hoogte (tot maximaal een kleine 10 meter), motorkracht, draagvermogen (tot aan wel 50.000 kg), hydraulisch pompvermogen, stijgingssnelheid en onder meer het aantal cilinders lopen uiteen, mede afhankelijk van het type werkzaamheden waarvoor de hoogwerker dienst moet doen. Er zijn mobiele schaarliften voor bijvoorbeeld het verticale vervoer van goederen of meubilair, maar ook voor bijvoorbeeld werkzaamheden in een schacht. 

Acculader voor de elektrische schaarlift

De batterijen van een elektrische schaarhoogwerker hebben normaal gesproken een voltage van 24 of 48. Het zijn doorgaans (semi-)tractie accu's; veelal AGM. De acculaders die geschikt zijn voor een mobiele, elektrisch aangedreven hoogwerker zijn er met en zonder specifieke stekkeraansluiting (zie ook: Anderson SB Connector; alle varianten van deze stekker zijn bij ons op voorraad). Onze veilige acculaders voor een professionele schaarlift machine zijn verder zeer goed bestand tegen vocht en water; van IP 65 (spatwaterdicht) tot IP67 (volledig waterdicht).


Batterijladers voor een schaarlift

 

Conventionele of hoogfrequente acculader voor schaarheftafel?

Bij het aanschaffen van een nieuwe acculader voor de schaartafel kunt u kiezen uit een conventionele of hoogfrequente lader. Laatstgenoemde soort lader voor de schaarlift - de hoogfrequente - is kleiner en lichter van gewicht. Het laadproces verloopt sneller maar ook rustiger en meer gecontroleerd, met bovendien een lagere accutemperatuur en minder waterverbruik van de accu. Dit heeft ook een langere acculevensduur als voordeel. De nieuwe hoogfrequente batterijlader voor de verrijdbare lift is wel duurder in aanschaf.

Wanneer conventionele acculader voor elektrische schaarhoogwerker?

De andere optie voor een acculader voor de hoogwerker is zoals gezegd de conventionele variant. Dit is een logische keuze voor als snelladen niet of nauwelijks meerwaarde oplevert en/of als de tractiebatterij minder intensief werk hoeft te doen. Een direct voordeel is de lagere prijs van een conventionele acculader voor de schaarhoogwerker. Daartegenover staat, als nadeel, het hogere energieverbruik in vergelijking tot de variant 'hoogfrequente lader'.

Acculader voor de schaarlift | advies laadcapaciteit

Naast genoemde eigenschappen en overwegingen voor het kiezen van een acculader voor de schaarlift, geldt over het algemeen het advies om een exemplaar te kopen dat qua laadcapaciteit 10 tot 20 procent van het accuvermogen kan leveren. Voorbeeld: bij een 24V accu van 120Ah gaat het dan om een lader met laadvermogen van plusminus 12 tot 24 ampère.

Batterijlader schaarlift hoogwerker | alle merken

Voor elke soort schaarhoogwerker is in deze shop een passende acculader aanwezig. Batterijladers voor de schaarlift zijn hier te koop van goede, prijsgunstige merken zoals AQ-Tron, Victron, CTEK, BatteryLabs en andere brands, voor schaarlift-merken zoals MEC, Upright, Genie, JLG, Haulotte en meer. Zie dit gevarieerde assortiment aan batterijladers.

 

Lees meer
Filter uw producten
CTEK MXT14 (24V / 14A)
24V accu's tot ± 300 Ah
onderhoud tot ± 500 Ah


De MXT 14 is een professionele 24V lader. Hij is ontwikkeld voor commerciële voertuigen met zwaar belaste accu’s en hij is zodoende ideaal voor bussen, vrachtwagens en CV-werkplaatsen.

€299,95

Informatie
Aanbieding Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/25
Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/25
12V accu's tot ± 500Ah

De Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/25 is een intelligente acculader met een spatwaterdichte behuizing. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

€244,95 €204,95

Informatie
Victron Blue Smart IP67 Acculader 12/25
12V accu's tot ± 225Ah

De Victron Blue Smart IP67 Acculader 12/25 is een intelligente acculader met een waterdichte behuizing. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

€174,95

Informatie
BatteryLabs MegaCharge Lithium-ion 36V 2A
36V lithium-ion acculader - XLR Stekker

De MegaCharge Lithium 36V 2A is een automatische en intelligente oplader waarmee u een 36V Lithium-ion accu veilig en goed kunt opladen en onderhouden. Deze lader is prima geschikt voor elektrische scooters, elektrische steps, scootmobiels en soortgelijke
Victron Blue Smart IP65 Acculader 24/5
24V accu's tot ± 150Ah

De Victron Blue Smart IP65 Acculader 24/5 is een intelligente acculader met een spatwaterdichte behuizing. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

€109,95

Informatie
CTEK MXT 4.0 (24V / 4A)
24V accu's tot ± 100 Ah
onderhoud tot ± 250 Ah


PERFECT ONDERHOUDSLADEN VOOR 24VDe MXT 4.0 is een rendabele lader, die geschikt is voor kleinere 24V accu’s. De MXT 4.0 is ideaal voor onderhoudsladen van grotere wagenparken met 24V voertuigen, back-upsystemen, pistemachines, rolstoelen e.d.

€169,95

Informatie
BatteryLabs MegaCharge Lithium-ion 24V 2A
24V lithium-ion acculader - XLR Stekker

De MegaCharge Lithium 24V 2A is een automatische en intelligente oplader waarmee u een 24V Lithium-ion accu veilig en goed kunt opladen en onderhouden. Deze lader is prima geschikt voor elektrische scooters, elektrische steps, scootmobiels en soortgelijke
Victron Blue Smart IP67 Acculader 24/12
24V accu's tot ± 200Ah

De Victron Blue Smart IP67 Acculader 24/12 is een intelligente 24V acculader met een waterdichte behuizing. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

€174,95

Informatie
Mastervolt ChargeMaster 12/10
12V accu's tot ± 100 Ah

De Mastervolt ChargeMaster 12/10 is een stille krachtige acculader/ druppellader van hoge kwaliteit bedoeld voor het laden en onderhouden van 12V accu's van 25Ah tot ongeveer 100Ah.

€199,95

Informatie
BatteryLabs MegaCharge Lithium-ion 48V 4A
48V lithium-ion acculader - C13 Stekker

De MegaCharge Lithium 48V 4A is een automatische en intelligente oplader waarmee u een 48V Lithium-ion accu veilig en goed kunt opladen en onderhouden. Deze lader is prima geschikt voor elektrische scooters, elektrische steps, scootmobiels en soortgelijke
CTEK XS7000 Non Multi (12V / 7A)
12V accu's tot ± 150 Ah
onderhoud tot ± 225 Ah


De XS 7000 is de perfecte universele 12 V lader. De XS 7000 heeft geen modusknop - steek hem gewoon in het stopcontact en sluit de accukabels aan om met laden te beginnen.

€149,95

Informatie
Aanbieding Victron Blue Smart IP65 Acculader 24/13
Victron Blue Smart IP65 Acculader 24/13
24V accu's tot ± 250Ah

De Victron Blue Smart IP65 Acculader 24/13 is een intelligente acculader met een spatwaterdichte behuizing. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

€252,95 €189,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 8