Acculader zoeken op soort accu

Acculader zoeken op soort (type) accu

Welke acculader past bij welk type accu? Op acculaders.nl vindt u vlot het antwoord op deze belangrijke vraag. Selecteer uw type accu en u krijgt direct het overzicht met acculaders, druppelladers en accutesters op maat. We hebben de allerbeste laders in huis voor 6V loodaccu’s (NAT, MF, Ca/Ca, AGM en GEL), 12V loodaccu’s (NAT, MF, Ca/Ca, AGM en GEL), 12V lithium-ijzer-fosfaat (LiFePO4), 12V AGM- en EFB-accu's en 24V loodaccu’s (NAT, MF, Ca/Ca, AGM en GEL).

Welk type accu… ? We helpen een handje!
Weet u zo een-twee-drie niet welk type accu u heeft? Kijk dan simpelweg even op wat er op de accu zelf staat aangegeven. We beschrijven hier een aantal mogelijke aanduidingen en hun betekenis.

Natte accu (Loodzuur)
Is er in uw accu duidelijk vloeistof aanwezig? Met bovenop dopjes die u kunt losschroeven? Dan heeft u een zogenaamde natte accu. Kies in dit geval voor de categorie Natte accu (Loodzuur).

Calcium accu
Staat er op uw accu Ca of Ca/Ca? Dan kiest u voor de categorie Calcium (Ca/Ca).

Gel accu
Heeft uw accu de aanduiding Gel, Geltechnology of iets soortgelijks? Dan heeft u een gel accu. Kies dan hieronder voor Gel. Gel accu's worden ook wel MF (Onderhoudsvrije) accu's genoemd.

AGM accu
Als ergens op uw accu de term AGM te lezen valt, dan heeft u een AGM accu en kiest u hieronder logischerwijs voor de categorie AGM.

MF of onderhoudsvrij
De letters MF die mogelijk op de accu staan beschreven, zijn de afkorting van Maintenance Free, ofwel onderhoudsvrij. Een onderhoudsvrije accu heeft overigens vaak een indicatorlampje: deze geeft de staat van de accu weer. In de onderstaande categorieën vindt u de optie MF (onderhoudsvrij).

Li-ion of Lithium ion accu
Staat op de accu een term als Li-ion of Lithium Ion? Dan kiest u voor de corresponderende categorie Lithium-ion.


Lees meer