Keuzehulp meest gangbare acculaders

Startaccu van een auto of bestelbusje
Voor een startaccu van een auto of een bestelbusje of lichte vrachtwagen met een accu tot ongeveer 110Ah kiest u het beste voor de CTEK MXS 5.0.
Een alternatief voor deze lader is de Telwin T-Charge 12. De T-Charge 12 laadt met iets minder vermogen (en daarmee wat trager dan de CTEK).
Een ander alternatief is de Tecmate Optimate 5. De Optimate 5 laadt met nog minder vermogen, maar is verder een prima alternatief als acculader/ druppellader voor een auto tot kleine vrachtwagen (tot ongeveer 110Ah).

ACCULADER KOPEN: NAAR DE SHOP

CTEK MXS 5.0

Wilt u dat het laden sneller gebeurt?
Kies dan de krachtiger CTEK MXS 7.0 of de Telwin T-Charge 20 Boost.

Startaccu van een motorfiets
Voor een startaccu van een motorfiets (tot ongeveer 30Ah) kiest u de CTEK XS 0.8.
Een prima alternatief voor de CTEK is de Telwin Defender 8 of de Tecmate Optimate 1 plus. Een ander alternatief dat iets krachtiger laadt is de Tecmate Optimate 4.
Heeft u een BMW motorfiets met een Canbus systeem? Kies dan de Tecmate Optimate 4 Canbus edition of de CTEK CT5 Powersport. Bij de Tecmate Optimate 4 Canbus edition ontvangt u standaard de motorstekker en niet de eyelets voor makkelijke aansluiting op de Canbus.
Let op: heeft u een lithium accu in uw motorfiets? Kies dan de CTEK Lithium XS of de Optimate Lithium 0.8 of de krachtiger Optimate Lithium 5A.

Startaccu van een boot (tot ongeveer 100AH)
Voor een startaccu van een boot met een vermogen van ongeveer 100Ah kiest u de CTEK MXS 5.0.
Een prima alternatief hiervoor is de Telwin T-Charge 12.

Accessoire accu van boot, caravan of camper
Voor een accessoire accu van een boot caravan of camper met een vermogen tot ongeveer 150Ah kiest u de CTEK MXS 10 of de iets kleinere CTEK MXS 7.0 of CTEK M100. Lees meer over de beste acculader voor uw boot of de beste acculader voor uw caravan of camper. Een goed en krachtig alternatief voor de eerder genoemde laders zijn de marine laders van CTEK, de CTEK M200 en de nog krachtiger CTEK M300.
Het voordeel van de M200 en M300 laders is de stille nachtfunctie. Als u in de buurt van de lader ligt te slapen dan kunt u deze op de nachtstand zetten waardoor de lader minder geluid (van de koeling) produceert.

ACCULADER KOPEN: NAAR DE SHOP

 

CTEK MXS 10

Startaccu van een vrachtwagen, graafmachine, shovel en soortgelijk (24V)
Voor 24V accu’s tot ongeveer 100Ah is de CTEK MXT 4.0 een prima acculader en onderhoudslader. Voor grotere accu’s en sneller laden kiest u de CTEK MXT 14 of de CTEK XT14000. Het voordeel van de MXT serie van CTEK is de mogelijkheid van accuherstel (Recond functie op de lader). De XT14000 is volautomatisch (zonder een knop op de lader) en wordt mede daarom veel gekozen voor vaste montage in een voertuig.

Lithium accu
Let op! Heeft u een lithium accu in uw auto, motor, boot of ander voertuig? In dat geval moet u kiezen voor een acculader die geschikt is voor lithium accu’s. Klik daarvoor door naar deze link en maak een keuze uit de lithium laders van CTEK, Telwin of Optimate. De andere merken acculaders in deze categorie zijn bedoeld voor fietsen, scooters en scootmobiels.

Acculaders voor fiets, scootmobiel of scooter
Zoekt u een goede acculader voor uw elektrische fiets, scootmobiel, elektrische scooter of soortgelijk? Klik dan door naar de categorie Fiets acculader op Acculaders. Let hierbij goed op de volgende zaken: het juiste type accu (lithium, gel, loodzuur of anders), het juiste voltage (24V, 36V of 48V) en de juiste aansluiting/ stekker op de accu (1, 2, 3, 4 of 5 pins stekker, en let verder op de juiste vorm van de stekker).

 

ACCULADER KOPEN: NAAR DE SHOP