Startkabels

Startkabels kopen? Startkabels zijn nodig wanneer de accu leeg is. Van een auto of ander voertuig. Met deze startkabelsets bent u snel weer op weg.

Altijd onverwacht natuurlijk, hoewel, bij koud weer gebeurt het wat sneller: de accu is leeg.Zorg dat u op voorhand al de juiste set startkabels wij u heeft. Voor uzelf of voor iemand anders die stilstaat en zonder kabels niet weg kan.

Startkabels zijn er in meerdere lengten, dikten en maten van duurzaamheid. Lees hier ook hoe startkabels werken.

Hoe startkabels werken

Rood en zwart, plus en min

Een set startkabels bestaat uit een rode kabel en een zwarte kabel. De kabels hebben elk een klem aan de uiteinden. Deze noemen we de accuklem, ook wel de krokodillenklem. Een accu heeft altijd een negatieve pool en een positieve pool. Zwart is de negatieve pool (-) en rood is de positieve pool (+).

Correct de startkabels aansluiten

Klem altijd eerst de rode startkabel vast op de positieve pool. Vervolgens pas de zwarte op de 'min'. Maak na het starten de zwarte als eerste weer los, gevolgd door de rode. Een verkeerde volgorde kan leiden tot vonken, brandgevaar en mogelijk ontploffing van de accu. Ook is er het gevaar dat elektronica beschadigd raakt. Kies dus de juiste kwaliteit en wees nauwkeurig.

Lees meer
Filter uw producten


GYS Startkabels 200A - 3 meter - 10mm - Jump Leads
Startkabels - 200 ampère - van kwaliteitsmerk GYS. Deze 'Jump Leads 200A' is een 3 meter lange booster cable met 10 millimeter kabeldikte. Kabels met geïsoleerde accuklemmen. Geschikt voor benzine auto's / andere voertuigen met 1500 cc motor.
Telwin Booster Cable 3M Power Line 250A
De Booster Cable 3M Power Line is dé startkabel om uw benzine- of dieselauto tot ongeveer 1600 cc op weg te helpen. De kabels zijn 3 meter lang en geschikt voor particulier gebruik. Deze startkabels met accuklemmen aan beide zijden kunnen 250A aan.
Telwin Booster Cable 3M Power Line Electronic Control 250A
De Power Line Electronic Control is een set startkabels met extra’s. De kabels zijn gemaakt voor auto’s tot plusminus 1600 cc. Met batterijtester, beveiliging tegen ompolen, dynamo-controle en bescherming van elektronica tegen piekbelasting.
*Incl. btw
Pagina 1 van 1