Startkabels

Accu leeg? Van uw auto of ander voertuig? Het kan zomaar gebeuren, zeker bij koud weer. Dan is het handig direct de juiste set startkabels bij u te hebben. Met de startkabels op acculaders.nl weet u het zeker: u krijgt uw motor snel weer aan de gang. Met welke set accuklemmen precies, hangt ervan af. Startkabels zijn er bijvoorbeeld in meerdere lengten, dikten en maten van duurzaamheid.

Rood en zwart, plus en min
In elk geval bestaat een set startkabels uit een rode kabel en een zwarte kabel. De kabels hebben elk een klem aan de uiteinden. Deze noemen we de accuklem, ook wel de krokodillenklem. Een accu heeft altijd een negatieve pool en een positieve pool. Deze polen duiden we aan met het minteken (-) en het plusteken (+). Zwart is de negatieve pool (-) en rood is de positieve pool (+).

Hoe correct de startkabels aansluiten?
Voor wie het (even) niet (meer) weet: klem altijd eerst de rode startkabel vast op de positieve pool. Vervolgens pas de zwarte op de 'min'. Maak na het starten de zwarte als eerste weer los, gevolgd door de rode. Een verkeerde volgorde kan leiden tot vonken, brandgevaar en mogelijk ontploffing van de accu. Ook is er het gevaar dat elektronica beschadigd raakt. Kies dus de juiste kwaliteit en wees voorzichtig.

 

Lees meer
Filter uw producten
Einhell Startkabels 220A - 3 meter
De Einhell Startkabels 220A zijn prima startkabels om uw benzine- of dieselauto tot ongeveer 2000 cc te helpen starten. De kabels zijn 3 meter lang en geschikt voor particulier gebruik.
Einhell Startkabels 350A - 3 meter
De Einhell Startkabels 350A zijn prima startkabels om uw benzine- of dieselauto tot ongeveer 3000 cc te helpen starten. De kabels zijn 3 meter lang en geschikt voor particulier gebruik.
Telwin Booster Cable 3M Power Line 250A
De Booster Cable 3M Power Line is dé startkabel om uw benzine- of dieselauto tot ongeveer 1600 cc op weg te helpen. De kabels zijn 3 meter lang en geschikt voor particulier gebruik. Deze startkabels met accuklemmen aan beide zijden kunnen 250A aan.
Telwin Booster Cable 3M Power Line Electronic Control 250A
De Power Line Electronic Control is een set startkabels met extra’s. De kabels zijn gemaakt voor auto’s tot plusminus 1600 cc. Met batterijtester, beveiliging tegen ompolen, dynamo-controle en bescherming van elektronica tegen piekbelasting.
Telwin Booster Cable 3M Power Line 350A
De Booster Cable 3M Power Line is dé startkabel om uw benzine- of dieselauto tot ongeveer 2500 cc op weg te helpen. De kabels zijn 3 meter lang en geschikt voor particulier gebruik. Deze startkabels met accuklemmen aan beide zijden kunnen 350A aan.
Telwin Booster Cable 3M Pro Line 350A
De Booster Cable 3M Pro Line helpt u en uw voertuig(en) direct weer op weg. De set heeft startkabels van 3 meter lang met krokodillenklemmen aan beide zijden. Deze Booster Cable 3M Pro Line met een kabeldoorsnede van 16mm2 kan 350 ampère aan.
Telwin Booster Cable 3M Pro Line 550A
De Booster Cable 3M Pro Line helpt uw voertuig direct weer vooruit. De set startkabels is 3 meter lang en heeft accuklemmen aan beide zijden. Deze Booster Cable 3M Pro Line met een kabeldoorsnede van 25mm2 kan 550 ampère aan.
Telwin Booster Cable 3M Pro Line 800A
De 800A Booster Cable 3M Pro Line geeft uw voertuig een flinke zet om weer full speed vooruit te kunnen. De startkabels zijn 3 meter lang en hebben accuklemmen aan beide zijden. Deze Booster Cable 3M Pro Line heeft een kabeldoorsnede van 35mm2.

€129,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 1