Complete ESS systemen

Thuis een Energy Storage Systeem (ESS) aanleggen? Veel mensen kiezen ervoor. Thuis stroom opwekken via zonnepanelen is één. Maar deze energie opslaan in een thuisaccu is een ander wezenlijk kenmerk van een ESS. Vanuit de thuisbatterij kunt u, op een later moment, apparaten in huis voeden met deze zelf en duurzaam verkregen stroom. Zeker bij het vervallen van de salderingsregeling is dat ook financieel een gunstig alternatief. Ondertussen blijft ook terugleveren aan het vaste elektriciteitsnet met een ESS voor thuis gewoon mogelijk.

De huidige solar-/netvoorziening bij u thuis uitbreiden met een thuisaccu? Dan zult u zich afvragen hoe dat werkt en welke producten ervoor nodig zijn. De antwoorden daarop leest u op bijgaande pagina's. Daarin beschrijven we ESS systemen voor thuis, gebaseerd op verschillende benodigde capaciteiten. Zo hangt het ervanaf hoe groot het betreffende gezin en huishouden is. Immers, in het verlengde daarvan 'moet' er een bepaalde hoeveelheid apparaten gevoed worden.

Producten hier verkrijgbaar
Kies op deze pagina welke capaciteit het dichtst in de buurt komt bij uw situatie thuis (omvang huishouden en aanwezige apparaten). We beschrijven bij elke ESS voor thuis de benodigde producten en onderdelen. Deze zijn via Acculaders.nl verkrijgbaar. Vervolgens hebben we voor al deze producten een uitgebreide productbeschrijving klaarstaan. Zo zijn er géén verrassingen wat betreft de benodigde hulpmiddelen en de juiste specificaties ervan.

Wat is een ESS voor thuis?

Een ESS is een intern voedingssysteem. Daarin wordt op duurzame wijze stroom opgewekt, namelijk via zon of wind. In de thuissetting zal dat voornamelijk via één of meerdere zonnepanelen zijn. Deze duurzaam opgewekte energie is inzetbaar voor de voeding van thuisapparaten en voor het opslaan van reservestroom. Daarnaast is teruggave aan het vaste stroomnet mogelijk.

Onderdelen
Het systeem maakt de koppeling tussen één of meerdere zonnepanelen en het elektriciteitsnet. Andere onderdelen van een ESS zijn ten minste een omvormer / acculader, een GX-apparaat en een accusysteem, naast bijbehorende accessoires zoals bekabeling, zekeringen, enzovoort.

Flexibel configureerbaar

Een ESS slaat gedurende de zonuren de energie verkregen uit de zonnepanelen op in de accu. Het is een flexibel configureerbaar systeem. Denk aan het regelen van de verhouding tussen zonne- en netstroom. En aan de verdeling van het gebruik tussen apparaat-voeding en thuisopslag.

De ESS-installaties voor thuis die wij beschrijven, laten de bestaande setting van zonnepanelen bij u thuis intact. Het vaste thuisnet, de meterkast en de panelen zijn al aanwezig. Vrvolgens plaatst u er een MultiPlus II omvormer en een thuisaccu bij. De MultiPlus II fungeert dan als een soort filter voor de zelf verkregen energie. Deze zal eerst de thuisaccu optimaal gevuld houden, alvorens eventueel terug te leveren aan het vaste elektriciteitsnet.

Kortom

Onze beschrijvingen voor het aanleggen van een ESS voor thuis hebben betrekking op uitbreiding van een bestaand solar thuissysteem. U hebt al zonnepanelen en via een grid omvormer levert u de zelf opgewekte stroom terug aan het vaste net. Alleen, nu wilt u deze solar energie ook opslaan in een thuisaccu. De benodigde producten hiervoor staan vermeld op deze pagina's. Maak onderstaand uw keuze voor de uitleg van een ESS met de gewenste capaciteit.

 

Lees meer