Startaccu's voor de brommer

Is de brommer of scooter toe aan een nieuwe startaccu? We verkopen startaccu’s voor alle bekende brommer- en scootermerken met traditionele verbrandingsmotor. Kies hier de startaccu met het benodigde startvermogen.

Bijgaande accu’s kunnen geschikt zijn voor de startaccu van brommer- en scootermerken met zoals Peugeot, Piaggio, Tomos, Yamaha, Sparta, Puch, Aprilia, Honda, Zundapp, Solex, Kreidler en Vespa en andere merken. Vanzelfsprekend gaat het hier om de modellen met nog een niet-elektrische motor, meestal lopend op benzine. Bekijk bij de accu het voltage en de CCA.

Wat is een startaccu?

Een startaccu is gemaakt om een verbrandingsmotor te starten, zoals die van de brommer of scooter. Het levert hiervoor kortstondig, tot enkele seconden, een hoog piekvermogen. We drukken de beschikbare capaciteit die de startaccu voor de motor hiervoor levert, uit in CCA. Dat geeft het ampèrage aan dat de accu gedurende dertig seconden levert bij 0 graden Fahrenheit.

Krachtige piekstroom voor starten verbrandingsmotor
Een startaccu is een loodzuuraccu met veel, dunne loodplaten, met in totaal een relatief groot stroomreactie-oppervlak. Daarmee is de startaccu in staat om snel véél stroom te kunnen afleveren aan de verbrandingsmotor, zoals die van de brommer. Die piekstroom mag de startbatterij echter niet meer ontladen dan tot aan 80 procent restcapaciteit. Dit om een snelle sulfatering – en daarmee achteruitgang van de motor accu – te voorkomen. Bij diepere ontlading neemt namelijk het zuurgehalte van het elektrolyt sterk toe, en de startaccu is toch al kwetsbaar, aangezien deze veelvuldig en krachtig moet ontladen – en telkens ook snel weer moet opladen. Dit laatste gebeurt vooral via de dynamo. De aandrijving daarvan komt tot stand via de motor, direct vanaf het starten van het motorvoertuig met diezelfde startaccu.


De startaccu van een brommer goed onderhouden

De startaccu van een brommer met benzinemotor zal weer opladen nadat, met diezelfde accu, de aandrijfmotor in werking is getreden en deze motor op ‘zijn’ beurt de dynamo weer in werking laat treden.

Sulfatering tegengaan met een onderhoudslader
Omdat in een startaccu verhoudingsgewijs veel, dunne en daarmee kwetsbare loden platen zitten, kan de capaciteit ervan door sulfatering snel achteruitgaan. Gebruik daarom voor het maximaliseren van de levensduur van de accu een betrouwbare brommer onderhoudslader. Let op, op voornoemde pagina vindt u óók acculaders voor elektrische (scooter)varianten.


Startaccu brommer: hoog startampèrage

De dunnere loodplaten in de startaccu van de traditionele, niet-elektrische brommer zijn kwetsbaarder dan de dikkere loodplaten van een semi-tractie accu of deep cycle accu. Die laatste zijn gemaakt om voor langere tijd een constante stroom af te geven, gepaard met een diepere ontlading. Semi-tractie accu’s zijn daarmee bedoeld voor het continu afgeven van voldoende stroom voor bijvoorbeeld een scootmobiel of grotere mobiele huishoudapparatuur. De startaccu daarentegen levert een hoog CCA voor het soepel kunnen starten van de brommer of ander voertuig, zoals een auto, scooter of motor.

Al onze startaccu’s

Bekijk ook onze hoofdpagina met startaccu’s en vind via die weg ook onze startaccu’s voor de auto, motor en scooter.

 

Lees meer
Filter uw productenEdge Accu YTX4L-BS (MF) 12V 4Ah (11 x 7 x 8,5 cm)
De Edge Accu YTX4L-BS (MF) 12V 4Ah Gel (11 x 7 x 8,5 cm) is een hoogwaardige gel accu geschikt voor een groot aantal scooters, brommers en motoren. De volledige lijst van geschikte voertuigen staat in de productomschrijving.
Edge Accu YTX5L-BS (MF) 12V 5Ah (11 x 7 x 8,5 cm)
De Edge Accu YTX5L-BS (MF) 12V 5Ah Gel (11 x 7 x 8,5 cm) is een hoogwaardige gel accu geschikt voor een groot aantal scooters, brommers en motoren. De volledige lijst van geschikte voertuigen staat in de productomschrijving.
Edge Accu YTX4L-BS Intelligent-Gel (11 x 7 x 8,5 cm)
De Edge Super MF Accu YTX4L-BS Intelligent-Gel (11 x 7 x 8,5 cm) is een hoogwaardige gel accu geschikt voor een groot aantal scooters, brommers en motoren. De volledige lijst van geschikte voertuigen staat in de productomschrijving.
Edge Accu YTX7A-BS (MF) 12V 7Ah (15,1 x 8,7 x 9,4 cm)
De Edge Super MF Accu YTX7A-BS (MF) 12V 7Ah (15,1 x 8,7 x 9,4 cm) is een hoogwaardige gel accu geschikt voor een groot aantal scooters, brommers en motoren. De volledige lijst van geschikte voertuigen staat in de productomschrijving.
Aanbieding Edge Accu 12N9-BS (MF) YB9B 12V 9Ah (13,6 x 7,5 x 13,5 cm)
Edge Accu 12N9-BS (MF) YB9B 12V 9Ah (13,6 x 7,5 x 13,5 cm)
De Edge Accu 12N9-BS (MF) YB9B 12V 9Ah - Gel (13,6 x 7,5 x 13,5 cm) is een hoogwaardige gel accu geschikt voor een groot aantal scooters, brommers en motoren. De volledige lijst van geschikte voertuigen staat in de productomschrijving.

€35,95 €27,95

Informatie
Landport Accu YTX7A-BS AGM 12V 6Ah (15 x 8,7 x 9,3 cm)
De Landport Accu YTX7A-BS AGM 12V 6Ah (15 x 8,7 x 9,3 cm) is een hoogwaardige AGM accu geschikt voor een groot aantal scooters, brommers en motoren. De volledige lijst van geschikte voertuigen staat in de productomschrijving.
Edge Accu YTX9-BS (MF) 12V 9Ah (15 x 10,5 x 8,7 cm)
De Edge Super MF Accu YTX9-BS (MF) 12V 9Ah (15 x 10,5 x 8,7 cm) is een hoogwaardige gel accu geschikt voor een groot aantal scooters, brommers en motoren. De volledige lijst van geschikte voertuigen staat in de productomschrijving.
Landport Accu YTX7L-BS AGM 12V 6Ah (11,3 x 7 x 13 cm)
De Landport Accu YTX7L-BS AGM 12V 6Ah (11,3 x 7 x 13 cm) is een hoogwaardige AGM accu geschikt voor een groot aantal scooters, brommers en motoren. De volledige lijst van geschikte voertuigen staat in de productomschrijving.
*Incl. btw
Pagina 1 van 1