Acculaders voor de scooter

"Ik zoek een acculader voor mijn scooter"

Een goede acculader voor de scooter of voor de elektrische scooter; de meest geschikt scooterlader vindt u bij de specialist. Acculaders.nl geeft informatie en advies over welke laders het beste zijn voor uw brommer of gewone dan wel elektrische scooter. 

"Wanneer heb ik voor mijn scooter een acculader nodig?" Dat is niet alleen wanneer de accu leeg is geraakt. Het is juist raadzaam al vóór die tijd de batterij volgeladen te houden, want een accu die diep ontladen is, is niet meer te herstellen. En dus zou u kosten moeten maken voor een nieuwe.

>>> Verderop leest u over het onderscheid tussen een lader voor een traditionele scooter en die voor een elektrische scooter.  

Acculader kopen scooter
Zelfs bij een nieuwe accu is onderhoud verstandig met het oog op een lange levensduur. Een accu kan namelijk uit zichzelf langzaam leegraken. Staat uw scooter regelmatig een tijdje stil en/of is de accu verouderd? Hou dan al helemáál, voor een blijvend gezonde accu, deze goed opgeladen.

Dat kan het beste met een druppellader, ook wel onderhoudslader genoemd. Deze is voor het ‘bijhouden’ van de accu een betere keus dan een recht toe recht aan, lineaire acculader die puur bedoeld is voor laden. Met een druppellader blijft uw accu onder spanning én opgeladen.

Acculader scooter

Maar als gezegd maken we nu eerst het onderscheid tussen een acculader voor een ‘normale’ scooter en een lader voor de accu van de elektrische scooter.  

1 | Acculader voor een niet-elektrische scooter of brommer
Een ‘normale’ scooter die traditioneel op brandstof rijdt, heeft een kleine start-accu. Normaal is dit een accu op 12 volt en betreft het overigens géén lithium accu. Een goede acculader voor alle soorten natte brommeraccu’s is bijvoorbeeld de Einhell CC-BC 2 M. Andere goede en niet te dure acculaders voor de startaccu van scooter of brommer zijn de Telwin Defender 8 en de Tecmate Optimate 1+. En ook de CTEK XS 0.8 behoort tot dé acculaders voor de start-accu van de scooter.

Acculader voor scooter

2 | Lader voor accu van een elektrische scooter of injectiescooter
Voor het vinden van een goede acculader voor de elektrische scooter komen er andere soorten laders in beeld. Een elektrische scooter heeft in principe géén kickstart en rendeert alleen bij een volle accu, met voldoende spanning. Anders komt u er letterlijk niet mee weg.

Kijk bij een elektrische scooter goed naar deze factoren. Welk soort accu zit erin? Wat is de spanning, ofwel het voltage van de accu van uw elektrische scooter? Welke capaciteit in ampère wilt u én is mogelijk? En welke soort aansluiting moet u hebben, zodat de plug past in de accu?

Soort accu elektrische scooter
Er zijn meerdere soorten accu's voor een e-scooter. Denk aan lithium, nikkel (cadmium/metaalhydride) en het type loodzuur accu. Lithium en AGM zijn de twee meest voorkomende. De aanduiding voor de eerste is Li-ion of lithium-ion. Grote voordelen: een lithium accu is minder onderhoudsgevoelig en heeft een hoge opslagcapaciteit, ook in een klein formaat. De nikkel cadmium accu heeft als aanduiding NiCd. En de nikkel metaalhydride accu heeft als afkorting NiMH. De scooter-lader is over het algemeen geschikt voor specifiek één type accu.

Voltage van de accu
Zeer van belang is het voltage. Heeft uw elektrische scooter een 24 volt, 36 volt of 48 volt accu? Acculaders.nl heeft in het volledige aanbod laders ook hierin onderscheid gemaakt. Klik op één of meerdere van voorgaande links en u vindt onder andere laders die geschikt kunnen zijn voor de elektrische scooter. Zo vindt u in de categorie 36 volt bijvoorbeeld de Cellpower acculader 36V 5A, perfect voor scootmobiels, e-bikes en elektrische scooters. Het is een prachtige lader voor AGM accu’s, die laadt met 5 ampère. Hiervan is ook een versie voor 48 volt: de Cellpower acculader 48V 5A.

Cellpower heeft hiermee heel goede laders voor AGM accu‘s voor de elektrische scooter. Beide voorbeelden zijn met driepolige stekker, de meest voorkomende plug.


Elektrische scooter acculader


Capaciteit in ampère
Het bepalen van het amperage van de lader van uw scooteraccu wordt uitgedrukt in Ah, ofwel ampère-hour. Een scooteracculader met weinig Ah laadt langzamer dan een acculader met hoger Ah. Ook hierin zit dus verschil. U leest er altijd over bij de betreffende productomschrijving.

Soort aansluiting
Wat betreft de soort aansluiting: welke plug of stekker past in de accu van uw scooter? Veelal gaat het om het aantal pinnetjes bij de stekker en een corresponderend aantal gaatjes in de lader. Het kan bijvoorbeeld gaan om 3 pinnen, 4 pinnen, 5 pinnen of om een tulp-stekker. Voor een scooter is als gezegd een driepolige stekker het meest gebruikt. Of... is er sprake van de volgende mogelijkheid; u sluit de acculader met de krokodillenklemmen rechtstreeks aan op de accupolen plus en min.

Zie ook de overzichten met goede acculaders voor uw brommer/scooter en elektrische scooter.

Heeft u na het lezen van dit artikel een aanvullende vraag? Zie de contactgegevens op deze site.

>>> P.S. Zoekt u een acculader voor uw fiets? Lees dan ons blog over laders voor de e-bike!

 

Lees meer
Filter uw producten


Aanbieding Einhell CE-BC 1 M Acculader / Druppellader
Einhell CE-BC 1 M Acculader / Druppellader
6V en 12V accu's tot ± 40Ah

Slimme acculader/ druppellader voor 6V en 12V accu's van motoren, kleine auto's, grasmaaiers, kleine boten en meer. Een volledig automatische acculader en tevens makkelijk te bedienen.

€29,95 €23,49

Informatie
GYS druppellader ARTIC 800
De GYS ARTIC 800 (0.8A) is een microprocessor gestuurde druppellader voor 12V loodzuur accu's. Compact en licht, bestemd voor 1.6 - 25Ah accu's voor laden en accu's tot 80Ah voor druppelladen. Met Auto Restart, 100% automatisch.
Aanbieding AQ-TRON AQ1000 Acculader/ Druppellader 6V en 12V
AQ-TRON AQ1000 Acculader/ Druppellader 6V en 12V
6V en 12V accu's tot ± 30 Ah

De AQ-Tron AQ1000 Acculader/ Druppellader is een geavanceerde, processorgestuurde acculader bedoeld voor accu’s van 2Ah tot en met 30Ah. De AQ1000 is geschikt voor alle soorten 6V en 12V loodzuur accu's.

€36,95 €31,95

Informatie
Aanbieding Einhell CE-BC 2 M Acculader / Druppellader
Einhell CE-BC 2 M Acculader / Druppellader
12V accu's tot ± 60Ah

Slimme acculader/ druppellader voor 12V accu's van motoren, auto's, grasmaaiers, boten, caravans en meer. Een volledig automatische acculader en tevens makkelijk te bedienen.

€34,95 €31,95

Informatie
Black & Decker acculader / druppellader 6/12V 1.5A
12V accu's tot ± 40 Ah

Deze Black & Decker acculader kan laden en onderhoudsladen voor 6V en 12V loodzuuraccu's van auto, motor, scooter, boot en (onder andere) oldtimer. De laadsnelheid is 1.5A. Eenvoudige, handige, compacte lader, geleverd met zowel eyelets als accuklemmen.
Aanbieding GYS druppellader ARTIC 1500
GYS druppellader ARTIC 1500
De GYS ARTIC 1500 (1.5A) is een microprocessor gestuurde druppellader voor 12V loodzuur accu's. Compact en licht, bestemd voor 3 - 40Ah accu's voor laden en accu's tot 100Ah voor druppelladen. Met Auto Restart, 100% automatisch, 3 laadetappes.

€54,95 €34,95

Informatie
Aanbieding AQ-TRON AQ2000 Acculader/ Druppellader 6V en 12V
AQ-TRON AQ2000 Acculader/ Druppellader 6V en 12V
6V en 12V accu's tot ± 60 Ah

De AQ-Tron AQ2000 Acculader/ Druppellader is een geavanceerde, processorgestuurde acculader bedoeld voor accu’s van 10Ah tot en met 60Ah. De AQ2000 is geschikt voor alle soorten 6V en 12V loodzuur accu's en tevens 12V lithium accu's.

€44,95 €39,95

Informatie
Aanbieding Einhell CE-BC 4 M Acculader / Druppellader
Einhell CE-BC 4 M Acculader / Druppellader
12V accu's tot ± 120Ah

Slimme acculader/ druppellader voor 12V accu's van motoren, auto's, grasmaaiers, boten, caravans en meer. Een volledig automatische acculader met een vermogen van maximaal 4A.

€44,95 €39,95

Informatie
Aanbieding Tecmate Optimate 1 DUO
Tecmate Optimate 1 DUO
12V accu's tot ± 30 Ah

De nieuwe Optimate 1 DUO - Slim onderhoud van 12 V-accu’s. Een volledig automatische lader voor alle types 12 V-loodzuuraccu’s en Lithium accu's, met 4-staps laadprogramma.

€49,95 €39,95

Informatie
Aanbieding Noco Genius 2 D Acculader/ Druppellader
Noco Genius 2 D Acculader/ Druppellader
12V accu's tot ± 40 Ah

De Noco Genius 2 D acculader/ druppellader is een geavanceerde, processorgestuurde acculader bedoeld voor vaste montage op accu’s van 2Ah tot en met 40Ah. De Genius 2 is geschikt voor vrijwel alle soorten 12V loodzuur accu's.

€57,95 €42,95

Informatie
Aanbieding Black & Decker acculader / druppellader 6/12V 4A
Black & Decker acculader / druppellader 6/12V 4A
12V accu's tot ± 40 Ah

Deze Black & Decker acculader kan laden en onderhoudsladen voor 6V en 12V loodzuuraccu's van auto, motor, scooter, boot en (onder andere) oldtimer. De laadsnelheid is 4A. Eenvoudige, praktische lader zonder poespas, geleverd met eyelets én accuklemmen.

€49,95 €44,95

Informatie
Aanbieding Noco Genius 1 Acculader/ Druppellader
Noco Genius 1 Acculader/ Druppellader
6V en 12V accu's tot ± 30 Ah

De Noco Genius 1 acculader/ druppellader is een geavanceerde, processorgestuurde acculader bedoeld voor accu’s van 2Ah tot en met 30Ah. De Genius 1 is geschikt voor alle soorten loodzuur accu's en tevens voor lithium accu's.

€54,95 €44,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 7