“Ik zoek een acculader voor mijn fiets”

“Ik zoek een acculader voor mijn fiets”

Oók fietsacculaders vindt u op Acculaders.nl. Is de originele acculader van uw e-bike aan vervanging toe? Of zoekt u bijvoorbeeld een snellere acculader voor het opladen van uw elektrische fiets? Acculaders.nl heeft voor u de beste fiets acculader. En helpt u bij het uitvinden van welke dat precies is!

Acculader elektrische fiets
Zoals bij de aanschaf van zoveel producten staat u wederom voor een keus. Bij het oriënteren naar een e-bike acculader komen online vele opties voorbij. Zomaar een fietsacculader nemen, gaat helaas niet. U moet zich er eerst in verdiepen. Daarom helpt Acculaders.nl u hierbij zo kort en krachtig mogelijk.

“Welke lader is geschikt voor de accu van mijn fiets?”
Het antwoord op deze vraag komt vooral neer op een viertal belangrijke aspecten. Het eerste waarop u kunt (en moet) filteren is: wat is de spanning, ofwel het voltage van de accu van uw elektrische fiets? Het tweede aspect is: welke capaciteit uitgedrukt in ampère is gewenst, handig én mogelijk? De derde wezenlijke factor is de aansluiting van de fietsacculader. De plug moet immers passen in de accu… En tot slot is natuurlijk de vraag van belang: welke soort accu zit er op de fiets (zie toelichting hieronder)?

1) Fietsacculader | voltage
Het gros van alle fietsacculaders is gemaakt voor accu’s van 24 volt en 36 volt. De eerste stap is een eenvoudige. Kijk op het label van de accu of van de originele lader om welk voltage het gaat. Dit staat uitgedrukt in volt of in V. Het gaat om ‘input voltage’ op de accu of om ‘output voltage’ op de lader.

Om schade aan lader of accu te voorkomen en een juiste werking te garanderen, hoort het voltage overeen te komen. Let op, dit getal kan en mag iets afwijken. Op de lader kan 29,4V of 29,5V staan als het gaat om een 24V motor/accu. En 42V als het gaat om een 36V motor/accu.2) Fietsacculader | ampère
Stap 2 is het bepalen van het amperage van de lader van uw fietsaccu. Dit wordt uitgedrukt in Ah, ofwel ampère-hour. Een fietsacculader met weinig Ah laadt langzamer dan een acculader met hoger Ah. Een normale snelheid van laden van de fiets accu ligt tussen de 1,5 en ongeveer 3Ah. We praten over snelladen als het gaat om minimaal 4Ah. Frequent snel laden kan echter nadelig zijn voor de levensduur van de fiets accu. Met een acceptabele snelheid van zo’n 2Ah zit u echter safe.

3) Fietsacculader | de aansluiting
De derde essentiële factor is de soort aansluiting. Er zijn bij een fietsacculader namelijk diverse pluggen mogelijk. Welke plug of stekker past in de accu van uw fiets? Veelal gaat het om het aantal pinnetjes bij de stekker en een corresponderend aantal gaatjes in de fietsacculader. Het kan bijvoorbeeld gaan om 3 pinnen, 4 pinnen, 5 pinnen of om een tulp-stekker.

4) Fietsacculader | type accu
Er zijn meerdere soorten accu's voor een e-bike. Denk met name aan lithium en aan nikkel (cadmium/metaalhydride). Voor een scooter komt daar ook het type loodzuur accu bij. De nieuwste fiets accu's zijn overwegend lithium batterijen. De aanduiding daarvoor is Li-ion of lithium-ion. Grote voordelen van een lithium accu: deze is minder onderhoudsgevoelig en heeft een hoge opslagcapaciteit, (dus) ook in een klein formaat.

De nikkel cadmium accu heeft als aanduiding NiCd. Ook is er de nikkel metaalhydride accu, met als afkorting NiMH. De betreffende fietsacculader of scooteracculader is over het algemeen geschikt voor specifiek één type accu, dus bijvoorbeeld lithium, nikkel (cadmium of metaalhydride) of loodzuur. Zie ook het label van uw accu.

Welke acculader voor welke accu van de fiets…
Er zijn ook overige overwegingen bij de vraag: “Welke lader moet ik hebben voor de accu van mijn fiets?”. Op Acculaders.nl treft u de beste kwaliteit fiets acculaders, net zoals het geval is bij onze acculaders voor gemotoriseerde voertuigen. Daarmee kunt u de plank dus alleen maar raak slaan. U vindt hier veel merk-laders voor lithium fietsaccu’s, maar ook een fietslader voor NiCd / NiMH accu's is makkelijk te vinden in ons assortiment. Verder zijn er verschillen als het gaat om gedetailleerde kenmerken en functionaliteiten, zoals de laadindicatie, waarop u uw keuze kunt baseren.

Informatie over fiets acculaders
Zie de uitgebreide productomschrijvingen van al onze fietsacculaders. Bekijk de fietsacculaders in onze webshop!