Windturbine kopen

Zelf windenergie opwekken voor thuis? Een windturbine kopen begint hier. Windturbines voor particulier gebruik, waarmee u zelf duurzaam energie kunt opwekken? Die kunnen prima dienst doen als druppellader of acculader. Via het kopen van een compacte, kleine windturbine voor thuisgebruik kan het op groene wijze acculaden van auto, camper, boot, motor of een onderkomen zoals een tuinhuisje beginnen. Een windturbine voor thuis kunt u kopen voor zowel opladen als onderhoudsladen (druppelladen) van de accu of batterij. En die windenergie is ook nog gratis.

Zo'n kleine windturbine is een duurzaam 'apparaat' voor het druppelladen van kleinere en middelgrote accu’s. Ook het opladen van de accu als zodanig behoort zeker tot de mogelijkheden. Koop in dat geval dan wel een iets grotere windturbine.

Waarom een windturbine kopen?

Een windturbine kopen voor particulier gebruik, is om meerdere redenen een goed idee. Naast zonnepanelen voor het duurzaam opwekken van stroom voor acculaden en ander eigen gebruik, is ook het opwekken van windenergie groen, milieuvriendelijk én - wat betreft de bron (wind) zelf - gratis. Om u gerust te stellen: een windturbine kunt u bovendien (parallel) schakelen met zonnepanelen of andere generatoren. Daarmee zijn er dus meerdere combinaties mogelijk.

Windturbine voor thuis: wat is dat precies?

Een windturbine voor thuis aanschaffen is een voorwaarde om deze voor eigen gebruik te kunnen inzetten als acculader of druppellader op windenergie. Daarnaast is een omvormer benodigd (zie verderop). De moderne, kleine windturbines die particulieren kunnen kopen zijn ook bekend onder de naam windmolen of windgenerator. De varianten voor thuis hebben doorgaans twee of drie tot zes roterende bladen. Kort samengevat werkt zo'n windgenerator als volgt.

Hoe werkt een windturbine om te kopen voor thuis?

Een windturbine die u voor thuisgebruik kunt kopen, werkt in de kern hetzelfde als de grote windturbines die u kent van langs de snelweg, in weilanden en windmolenparken. Met behulp van de wind ontstaat er een draaiende beweging, die de dynamo van de turbine omzet in elektriciteit. Dit gebeurt mede via inductie / magnetische krachtenvelden. Hoe hoger het vermogen van de dynamo en hoe harder het waait, en hoe slimmer u door de juiste plaatsing van de windmolen hiervan gebruikmaakt, hoe meer rendement dit duurzame instrument oplevert.

 

Windturbine kopen

 

Acculader op windenergie via windturbine én laadregelaar

Om het acculaden en druppelladen op windenergie daadwerkelijk voor elkaar te krijgen, is het nodig om ook een laadregelaar ofwel omvormer te kopen. De omvormer / laadregelaar voor de windturbine zorgt ervoor dat de accu veilig en efficiënt opgeladen en/of bijgeladen kan worden. Een dergelijke omvormer voor de windgenerator is er onder meer voor 12 volt en 24 volt. Omdat de hiervoor al aangestipte combinatie van een windturbine met zonnepaneel of zonnepanelen veel voorkomt, is het handig dat onze laadregelaars ook zonne-energie kunnen omvormen tot het desgewenste, bruikbare voltage om te kunnen fungeren als acculader of druppellader.

Acculaders op windenergie: veel varianten

Onze stille, compacte windturbines zijn er in alle soorten en maten. Ze zijn er voor verschillende voltages (12V, 24V) en met lager en hoog laadvermogen, uitgedrukt in accu Ah. Per product leest u over het laadvermogen voor enerzijds (op)laden en anderzijds bijladen / onderhoudsladen van de batterij. Deze waardes zijn uitgedrukt in relatie tot diverse windsterktes. Per acculader op windenergie staan realistische waardes vermeld, mede op basis van testen in reële windomstandigheden met blootstelling aan zijwind, tegenwind en turbulentie.

Tip: plaats de windturbine – ook vaak aangeduid met de term ‘windgenerator’ of ‘windmolen’ – op een paal. Zo behaalt u een nog hoger rendement. Immers, des te meer wind de generator vangt, des te hoger de energieopbrengst. Acculaders.nl heeft diverse slimme opties voor montage in of bij huis, waarover wij u graag adviseren op basis van uw specifieke situatie.

Advies bij kopen windturbine voor thuis

Vind op deze pagina een windmolen voor het opwekken van windenergie, te gebruiken als acculader of druppellader. We hebben een ruime keus. En wilt u advies over materialen voor het plaatsen van de generator op bijvoorbeeld een lantaarnpaal of camerasysteem? Of over hoe u een zonnepaneel en windgenerator op de juiste wijze combineert? Voor alle kleine, maar ook voor grote windturbineprojecten is Acculaders.nl een partner die u goed op weg helpt.

 

Lees meer
Filter uw productenRutland 504 Windturbine 12V
De Rutland 504 is een mooie compacte turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€494,95

Informatie
Rutland 914i Windturbine 24V
De Rutland 914i 24V is een krachtige compacte turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€879,95

Informatie
Rutland FM910-4 Furlmatic Windturbine 24V
De Rutland FM910-4 Furlmatic 24V is een krachtige compacte turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€929,95

Informatie
Rutland FM910-4 Furlmatic Windturbine 12V
De Rutland FM910-4 Furlmatic is een krachtige compacte turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€929,95

Informatie
Rutland 914i Windturbine 12V
De Rutland 914i is een krachtige compacte turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€949,95

Informatie
Rutland 1200 Windturbine 12V
De Rutland 1200 is een krachtige en stille turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€1.599,95

Informatie
Rutland 1200 Windturbine 24V - Land based
De Rutland 1200 24V is een krachtige en stille turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€1.649,95

Informatie
Rutland 1200 Windturbine 12V - Land based
De Rutland 1200 is een krachtige en stille turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€1.649,95

Informatie
Rutland 1200 Windturbine 24V
De Rutland 1200 24V is een krachtige en stille turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€1.649,95

Informatie
Rutland 1200 Windturbine 48V - Land based
De Rutland 1200 48V is een krachtige en stille turbine die prima geschikt is om windenergie te gebruiken voor het druppelladen van uw accu. Met deze windturbine bent u er zeker van uw batterijen goed worden opgeladen en onderhouden.

€1.849,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 1