Zonnepaneel voor een boot

Zonnepaneel voor een boot | welke? Welk type zonnepaneel is geschikt voor op een boot? Met een zonnepaneel op de boot is er altijd een laadbron bij de hand om de accu ervan opgeladen te houden. Ook bij slecht weer en ogenschijnlijk weinig zonlicht is er altijd stroom, voor de boot evenals de bootaccessoires die op de accu draaien.

Deze energievoorziening is altijd aanwezig, waar u ook gaat of staat. Daarmee maakt u zich voor een (heel) groot deel onafhankelijk van het reguliere stroomnet (vaste lichtnet).

Zonnepanelen voor de boot: advies

Er zijn diverse modellen boot zonnepanelen, die ook te gebruiken zijn voor op onder andere een camper, tuinhuis of caravan. De verschillen in de zonnepanelen die hiervoor geschikt zijn, zitten 'm onder meer in nominaal vermogen (watt), maximale vermogensstroom (Watt-piek), afmetingen en gewicht.

Boot zonnepaneel kenmerken

Overeenkomstig zijn echter de lange levensduur, de solide en waterdichte fabricage, het veiligheidsglas, het zo beperkt mogelijke gewicht, de weerbestendigheid en de stofwerende eigenschappen, zodat de panelen het zonlicht altijd optimaal kunnen opvangen.

De zonnepanelen die u hier kunt kopen, houden de boot accu op spanning op een bovendien milieuvriendelijke en kostenefficiënte manier.

Deze zonnepanelen leveren een ruime hoeveelheid elektriciteit voor het laden van de boot accu. Ze zijn een belangrijke, handige en efficiënte aanvulling op het leveren van energie (ook voor het gebruik van alle apparatuur die op de accu kan worden aangesloten) naast de gebruikelijke oplaadmogelijkheden, zoals het laden van de boot accu via walstroom.

Zie ook: Hoe werkt een zonnepaneel?

Montage zonnepaneel op boot

Ook voor het installeren van een zonnepaneel op de boot is er het nodige montagemateriaal te vinden. Klik verder voor materiaal voor het bevestigen van een zonnepaneel op het dak van bijvoorbeeld een boot, zoals een kunststof waterdichte dakdoorvoer, montagehoeken (met aandacht voor goede ventilatie), zonnepaneel kit zoals Sikaflex, stekkers, snoeren, solar kabels, draadloze accuspanningssensoren en temperatuursensor, zonnepaneelhouders, spoilers en overige accessoires voor het monteren van een zonnepaneel.

Zie daarnaast onze Solar laadregelaars onder meer voor de zonnecellen op een boot. Zie op deze pagina ook de zonnepanelen inclusief regelaar.

Zonnepaneel kopen

Onderstaand treft u het assortiment onderhoudsarme zonnepanelen voor (onder meer) de boot. U kunt daarbij rekenen op een hoge service - zowel qua informatie, uitleg en toelichting, prijs, zorgvuldige verzending en lange garantietermijn.

 

Lees meer
Filter uw producten


Victron BlueSolar 20Wp poly
Dit Victron BlueSolar Polykristallijn zonnepaneel levert een vermogen van 20Wp bij 12V (Open klemspanning (Voc): 21,96 Volt ). U kunt hiermee bijvoorbeeld een kleine 12V laden en onderhouden.
Solara Zonnepaneel S505M34 Marine 115 Wp - 987x657x4mm
Dit Solara Marine zonnepaneel levert een vermogen van 115Wp. Dit is een hoogwaardig beloopbaar zonnepaneel met een hoog elektrisch rendement, zelfs bij diffuus licht. U kunt hiermee bijvoorbeeld een 12V accu onderhouden.

€879,95

Informatie
Solara Zonnepaneel S665M43 Marine 150 Wp - 1507x541x4mm
Dit Solara Marine zonnepaneel levert een vermogen van 150Wp. Dit is een hoogwaardig beloopbaar zonnepaneel met een hoog elektrisch rendement, zelfs bij diffuus licht. U kunt hiermee bijvoorbeeld een 12V accu laden en onderhouden.

€999,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 1