Acculaders elektrische fiets | 48 volt

Voor het kopen van een fietsacculader van 48V zijn er de producten op deze pagina. Hoe weet u of een 48V lader de juiste is voor het laden van de accu van uw elektrische fiets? En waarom is een e-bike lader met het juiste voltage eigenlijk zo belangrijk?

Het is belangrijk dat het voltage van de nieuwe acculader overeenkomt met dat van de accu van de elektrische fiets. Om te weten welk voltage van toepassing is, kijk op het etiket van uw fietsaccu. Het gaat om de aanduiding 'input voltage' op die batterij. Of kijk wat de originele acculader (die inmiddels aan vervanging toe is) aangeeft bij de aanduiding 'output voltage'.

Wijken de voltages tussen fietsaccu en lader af? Dan heeft dit twee nadelen. Enerzijds kan de oplader en/of de accu kapot gaan. Maar het spanningsverschil kan er ook toe leiden dat het opladen niet efficiënt verloopt. Een licht verschil tussen beide voltages is overigens niet zo erg.

Voorbeeld 1: staat er op de lader die u heeft of wilt kopen 29,4V of 29,5V? Dan is het probleemloos mogelijk om daarmee 24 volts fietsaccu op te laden.

Voorbeeld 2: staat er op de lader die u heeft of wilt kopen 42V? Dan is het probleemloos mogelijk om daarmee een 36V fietsaccu op te laden.

Veel acculaders zijn gemaakt voor fietsaccu’s van 24 volt en 36 volt. Meestal gaat het om 36 volt, maar naast dat voltage en 24V komen ook bijvoorbeeld 43V en 48V (deze laatste vooral bij scootmobiels en elektrische scooters) voor.

48V acculader voor de elektrische fiets kopen

Een 48V fietsacculader kopen? Bekijk dan behalve het voltage ook het type aansluiting, de capaciteit van de lader, filter desgewenst op merk en controleer het type accu. Vervolgens komt een selectie van 48V fietsladers in beeld, waarbij u ook nog keuze heeft tussen originele laders en modellen die daarmee compatibel zijn. Daarbij speelt ook het budget een rol.

Tip: niet-originele laders van een goed merk zijn vaak een goedkope, en in dit geval toch ook verantwoorde keus. De kwaliteit van deze laders is prima tot zeer goed, terwijl u niet betaalt voor de naam van het merk.

Bij vragen: lees en bekijk de informatie bij het product. Resteert er nog twijfel? Neem contact met ons op en we helpen u verder. Zo vindt u snel de juiste 48 volts acculader voor uw elektrische fiets.

 

Lees meer
Filter uw producten

BMZ fiets acculader 48V 2A Gazelle Amphenol plug
48V oplader voor uw fietsaccu van Gazelle Innergy e-bikes zoals de Orange Plus en Fuente modellen. E-bike acculader met laadcapaciteit van 2A. De connector is van het type Amphenol. Zie ook de foto's.
Phylion fiets acculader 54,6V 2A 5-polig
Oplader voor uw 54,6V fietsaccu. Compatibel met accu's van meerdere merken en modellen e-bikes. Laadcapaciteit: 2A. Let op de plug/stekker die geschikt moet zijn voor uw e-bike (of step) accu: deze lader heeft een 5-polige pin.
*Incl. btw
Pagina 1 van 1