Fietsaccu's > Tips, Info & Advies

U heeft een elektrische fiets en u heeft een vraag over uw accu of acculader. Dan bent u op deze pagina aan het juiste adres. Via deze pagina kunt u gemakkelijk doorklikken naar een specifiek onderwerk rondom fietsaccu's en fietsacculaders. 

Advies over fietsaccu's

Staat u op het punt voor uw e-bike een nieuwe accu te kopen? Dan is het altijd even kijken: welke accu's zijn er precies, waar haalt u 'm, hoeveel kost zo'n nieuwe batterij, wat zijn aspecten om rekening mee te houden, wanneer is reviseren eigenlijk óók een optie en natuurlijk: hoe vindt u de juiste, geschikte accu voor uw elektrische fiets?

>>> Ga naar Accu voor elektrische fiets

FIETSACCU KOPEN? NAAR DE SHOP


De fietsaccu kan op meerdere plaatsen zitten. Maar waar eigenlijk precies? Bij de aankoop van een nieuwe elektrische fiets wordt al bepaald welk soort vervangende fietsaccu u moet kopen wanneer de oude niet meer voldoet. Lees meer over de plek van de accu: van achter- tot aan voordrager. En lees over de verschillen en voordelen.

>>> Ga naar Plek van accu op e-bike


U wilt het beste voor uw accu: want zo kunt u het langst met uw e-bike vooruit. Zowel qua aantal kilometers als lengte in levensduur. Om het noodzakelijke moment van een nieuwe fietsaccu kopen zo ver mogelijk uit te stellen, is onderhoud cruciaal. Enkele eenvoudige adviezen doen wonderen, voor een optimale fietsaccu-capaciteit.

>>> Ga naar Hoe onderhoud je een fietsaccu?


Vermogen is alles, als het gaat om het kunnen rekenen op de gewenste mate van trapondersteuning. Hoe ver kun je op een elektrische fiets? Hoe weet je welke capaciteit een e-bike accu heeft? En van welke factoren hangt het totale vermogen af? Termen als Ah, Voltage en Wh leggen we eenvoudig uit. Zodat u gemakkelijk kunt vergelijken.

>>> Ga naar Capaciteit en actieradius e-bike accu


Wanneer is het tijd uw e-bike accu te vervangen? En is het (vaak noodzakelijke) besluit genomen, via welke wegen vindt u dan snel de juiste? En is er maar één geschikte nieuwe fietsaccu of is er toch nog wat te kiezen? Waar vindt u een goedkope vervangende accu en hoe lang duurt het proces van kiezen, bestellen en ontvangen?

>>> Ga naar Vervangen e-bike accu


De fietsaccu reviseren, of meestal geldt: laten reviseren. Wat houdt dit in? Wanneer is dit een goed idee? Hoe verhoudt het zich, in economisch opzicht, tot een fietsaccu in zijn geheel vervangen? En wanneer u besluit de verouderde batterijcellen van de accu van uw elektrische fiets te laten reviseren, hoe gaat dat dan allemaal in zijn werk?

>>> Ga naar Reviseren e-bike accu

 

Fietsaccu advies


Bent u er nog niet helemaal uit: een nieuwe accu kopen of de oude reviseren? Lees dan deze informatie over de kenmerken, de verschillen, voordelen en nadelen van beide opties. Heeft de batterij van de fiets inmiddels merkbaar ruim aan capaciteit verloren, kijk dan ook even zorgvuldig naar de oorzaak, en maak de voor u juiste keus.

>>> Ga naar Fietsaccu: een nieuwe of reviseren?


Interessant te weten: hoe zit de accu van een elektrische fiets eigenlijk in elkaar? Een nieuwe kopen, 'm plaatsen en weer vrolijk wegrijden is gelukkig simpel. Maar een beetje 'kennis van' en 'inzicht in' komt altijd eens van pas. Daarom: een snelcursus met begrippen als BMS, V, behuizing, Ah, parallel en serieel schakelen. Helder uitgelegd.

>>> Ga naar Hoe zit een fietsaccu in elkaar?

 

FIETSACCU KOPEN? NAAR DE SHOP