Omvormer zonnepanelen/ Laadregelaar zonnepanelen

Zoekt u een goede omvormer voor uw zonnepanelen? Acculaders.nl heeft de beste omvormers voor uw zonnepanelen voor u beschikbaar. In onderstaande categorie kunt u alle soorten van omvormers van zonne-energie vinden. We geven hierbij eerst nog wat uitleg.

Wat is het verschil tussen PWM en MPPT laadregelaars?

Er bestaan grote verschillen in kwaliteit en opbrengst tussen de verschillende omvormers van zonne-energie. Kiest u een goedkoper merk laadregelaar dan resulteert dat veelal in een lagere opbrengst of een kortere levensduur van de laadregelaar. Ook onder de betere merken omvormers bestaat een belangrijk verschil in opbrengst. Er bestaan namelijk 2 soorten laadregelaars/ omvormers, te weten de PWM laadregelaars en MPPT laadregelaars. We bespreken hieronder de verschillen. Bij de aangeboden producten wordt ook steeds duidelijk aangegeven of u te maken hebt met een PWM of een MPPT laadregelaar.

PWM omvormer

PWM staat voor Pulse Width Modulation en dat betekent dat de spanning van het zonnepaneel naar beneden wordt bijgesteld tot ongeveer het voltage van de accu op dat moment. De PWM omvormer verbindt de zonnepanelen met de accu en past alleen het voltage aan om zodoende accu te laden. Het gevolg is dat de regelaar een minder goede opbrengst heeft in tijden van bewolkt weer of bij intensieve belasting van de accu.

De PWM laadregelaar/ omvormer is geschikt voor panelen met een uitgangsspanning die niet te ver boven dat van de accu('s) ligt. Dit zou dan ook veel vermogensverlies opleveren en dat is zonde.

MPPT omvormer

MPPT staat voor Maximum Poqer Point Tracker en dat betekent dat de omvormer altijd het maximale vermogen uit het zonnepaneel probeert te halen. De MPPT laadregelaar is meer geavanceerd dan de PWM laadregelaar en daardoor ook vaak duurder in aanschaf. De MPPT regelaar werkt zodanig dat het het vermogen uit de zonnepanelen zodanig omzet dat het aan de spanningsbehoefte van de accu maximaal probeert te voldoen. Bij een hoger verbruik van de accu zal dat meer zijn dan in rust.

Een MPPT laadregelaar kan verbonden worden met een zonnepaneel met een substantieel hogere nominale spanning dan de accuspanning zelf heeft. In deze situatie zal de MPPT regelaar alsnog het maximale vermogen uit het paneel omzetten naar een maximaal laadrendement voor de accu. Ook op dagen met minder zon zal het rendement van de MPPT laadregelaar beduidend hoger zijn dan dat van de PWM laadregelaar (soms zelfs wel 30% hoger).

Zoals besproken wordt het verschil tussen MPPT en PWM laadregelaars groter in opbrengst naarmate het spanningsverschil tussen zonnepaneel en accu groter wordt. Zeker bij grote zonnepanelen en bij in serie-geschakelde zonnepanelen is het daarom aan te raden om een MPPT laadregelaar te kopen. Bij kleinere zonnepanelen (onder de 100Wp) is de PWM laadregelaar een prima keus. Het verschil in opbrengst is dan minder en daarmee is het een prima alternatief (zeker gezien de meerprijs van de MPPT regelaars) om voor de PWM laadregelaar te kiezen.

Uw omvormer via Bluetooth bedienen?
Wilt u uw omvormer via Bluetooth kunnen bedienen? Of zelfs via internet op afstand kunnen volgen? Dat kan met de Smart-omvormers van Victron. De Smart serie van Victron kan altijd via Bluetooth bediend en uitgelezen worden. Sommige modellen kunnen via een internet dongle aangesloten worden op het internet (via GSM) en dan kunt u zelfs overal ter wereld uw systeem monitoren en bedienen.

De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringenzekeringhoudersperskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie in het algemeen en specifiek montage en inrichting voor uw zonne-installatie.


Lees meer
Filter uw producten

Aanbieding Victron BlueSolar PWM-Light 12/24V-5A
Victron BlueSolar PWM-Light 12/24V-5A
De Victron BlueSolar PWM-Light werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie.

€23,95 €19,95

Informatie
Aanbieding Victron BlueSolar PWM-Light 12/24V-10A
Victron BlueSolar PWM-Light 12/24V-10A
De Victron BlueSolar PWM-Light 12V/24V 10A werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie.

€29,95 €22,49

Informatie
Aanbieding Victron BlueSolar PWM Pro 12/24V-5A
Victron BlueSolar PWM Pro 12/24V-5A
De Victron BlueSolar PWM Pro werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie. De PWM Pro laadcontroller is tevens volledig programmeerbaar.

€32,95 €26,95

Informatie
Aanbieding Victron BlueSolar PWM 12/24V-5A LCD - USB
Victron BlueSolar PWM 12/24V-5A LCD - USB
De Victron BlueSolar PWM 12/24V-5A LCD - USB werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie. Opladen via USB is ook mogelijk met deze laadregelaar.

€33,95 €29,95

Informatie
Aanbieding Victron BlueSolar PWM 12/24V-10A LCD - USB
Victron BlueSolar PWM 12/24V-10A LCD - USB
De Victron BlueSolar PWM 12/24V-10A LCD - USB werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie. Opladen via USB is ook mogelijk met deze laadregelaar.

€36,95 €30,95

Informatie
Aanbieding Victron BlueSolar PWM Pro 12/24V-10A
Victron BlueSolar PWM Pro 12/24V-10A
De Victron BlueSolar PWM Pro werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie. De PWM Pro laadcontroller is tevens volledig programmeerbaar.

€36,95 €30,95

Informatie
Aanbieding Victron BlueSolar PWM-Light 12/24V 20A
Victron BlueSolar PWM-Light 12/24V 20A
De Victron BlueSolar PWM-Light 12V/24V 20A werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie.

€36,95 €31,95

Informatie
Aanbieding Victron BlueSolar PWM 12/24V-20A LCD - USB
Victron BlueSolar PWM 12/24V-20A LCD - USB
De Victron BlueSolar PWM 12/24V-20A LCD - USB werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie. Opladen via USB is ook mogelijk met deze laadregelaar.

€49,95 €34,95

Informatie
Victron BlueSolar PWM-Light 12/24V 30A
De Victron BlueSolar PWM-Light 12V/24V 30A werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie.
Aanbieding Victron BlueSolar MPPT 75/10
Victron BlueSolar MPPT 75/10
De Victron BlueSolar MPPT 75/10 Solar Laadregelaar is een snelle laadregelaar die u op uw 12V of 24V zonnepanelen kunt aansluiten. De BlueSolar MPPT 75/10 levert een efficiënte en hoge opbrengst.

€64,95 €44,95

Informatie
Aanbieding Victron BlueSolar PWM 12/24V-30A LCD - USB
Victron BlueSolar PWM 12/24V-30A LCD - USB
De Victron BlueSolar PWM 12/24V-30A LCD - USB werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie. Opladen via USB is ook mogelijk met deze laadregelaar.

€59,95 €47,95

Informatie
Aanbieding Victron BlueSolar PWM 48V-10A LCD - USB
Victron BlueSolar PWM 48V-10A LCD - USB
De Victron BlueSolar PWM 48V-10A LCD - USB werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie. Opladen via USB is ook mogelijk met deze laadregelaar.

€69,95 €49,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 6