Complete off-grid systemen

Een off-grid energiesysteem biedt de gelegenheid om zelf in de benodigde stroom te voorzien, zonder aangesloten te zijn op een vast energienetwerk. De energie wekt u binnen dit autonome energiesysteem zelf op met behulp van zonnepanelen. Wilt u zo'n netonafhankelijk systeem aanleggen? Dan is hier informatie te lezen over hoe dit werkt en welke producten ervoor nodig zijn.

Een off-gridsysteem met zonnepanelen levert stroom voor een 12/24V accu. Off-grid is geschikt voor bijvoorbeeld kleinere boten, campers en caravans met relatief weinig benodigd solar vermogen. Bent u op zoek naar een mogelijkheid om de zelf opgewekte solar stroom terug te leveren aan het net en/of op te slaan in een thuisaccu voor thuisgebruik? Lees dan onze uitleg over het aanleggen van een ESS systeem.

Zie ook: Aanleggen van een compleet zonnepaneelsysteem.

Compleet off-grid systeem aanleggen

Een compleet off-grid systeem aanleggen voor een camper of bestelbus? Een eerste stap is het bepalen van de benodigde capaciteit. Op deze overzichtspagina kunt u de keuze maken welke capaciteit het dichtst in de buurt komt van de wensen en benodigdheden in uw geval. Op basis daarvan kunt u lezen wat nodig is aan MultiPlus omvormer, accu, accubewaking, monitoring, groepenkast, zekeringen, aansluitingen / kabels, verdeelpunten en bijhorende overige accessoires. Volg onze adviezen inclusief toelichting.

Maatwerkadvies afhankelijk van capaciteit

Bereken dus éérst voor welk vermogen uw off-grid systeem (ongeveer) geschikt moet zijn. Elk afzonderlijk systeem is per definitie op maat gemaakt. Weet dat de berekeningen op de diverse pagina's en het daarmee samenhangende advies over welke producten nodig zijn, gebaseerd zijn op specifieke situaties en uitgangspunten. Welke dat per capaciteitsbeschrijving zijn, staat op de desbetreffende pagina. De geadviseerde producten zijn verkrijgbaar op deze site.

 

Lees meer