Acculader voor een hoverboard

Een hoverboard is een elektrisch aangedreven vervoermiddel voor één persoon. De basis is een plank. Daarmee is het een soort combinatie van een segway en een skateboard. Het hoverboard is echter veel wendbaarder en heeft een circulatiemogelijkheid van 360 graden. Naast een zelf balancerende plank, de elektromotor en twee wielen aan weerszijden heeft het géén stuur en/of stang. Je bedient dit elektrische vervoermiddel met je lichaamsgewicht.

Let bij het kopen van een acculader voor het hoverboard op het volgende:

  • Het voltage van de accu
  • Het type aansluiting van de accu
  • De capaciteit van de acculader (laadampèrage)
  • Het type accu

Meer kenmerken van een hoverboard

Je mag met een elektrisch hoverboard niet de openbare weg op. De maximale snelheid ligt meestal rond de 12 kilometer per uur. Sturen kan naar voren, naar achteren, naar links, naar rechts en in de vorm van het maken van scherpe bochten. Het aansporen van de snelheid en richting gebeurt met name door naar voren te leunen of naar achteren, en door meer op het linkerbeen dan wel meer op het rechterbeen te steunen.

Let op het output voltage

Een hoverboard acculader kopen? Het allerbelangrijkste is het output voltage van de lader. Een voor de hand liggende tip is om de huidige hoverboard lader erbij te pakken, dus de (meestal) originele lader die aan vervanging toe is. Daarop staan de juiste specificaties aangegeven, waaronder het genoemde output voltage dat zo goed als exact afgestemd moet zijn op de hoverboard accu.

Is het output voltage te laag? Dan is dat inefficiënt want daarmee zal de lader de potentiële capaciteit van de hoverboard accu niet benutten.

Nog belangrijker is om een te hoge oplaadspanning voor de accu te voorkomen. Overspanning is slecht voor de accu want met een te hoog laadvoltage kan deze al gauw onherstelbaar beschadigd raken. Overbelasting leidt tot warmteontwikkeling, dat leidt tot een versnelde veroudering van het apparaat en in het ergste geval tot brand. Kortom, het (output) voltage komt nauw, let daar dus op bij het kiezen van een nieuwe hoverboard lader.

Waarschuwing: het belang van het juiste voltage bij het kopen van een hoverboard lader houdt automatisch in dat u niet louter moet kijken naar alleen het type aansluiting. Past bijvoorbeeld de stekker van een andere lader, zoals die van de buurjongen, ook in de accu van uw hoverboard? Gebruik deze dan tóch niet zomaar zonder eerst te kijken naar het voltage!

Type connector van de hoverboard acculader

Logischerwijs moet naast in eerste instantie het voltage ook de connector juist zijn. Simpelweg omdat anders de hoverboard lader niet in de accu past. Kijk bij de omschrijving van de lader in deze webshop welke plug deze heeft. Dat kan bijvoorbeeld een pins-aansluiting zijn.

Vindt u een hoverboard lader die qua voltage, prijs, laadampèrage, type accu en overige kenmerken de perfecte keuze lijkt te zijn, maar past de stekker niet in de accu? In dat geval kunnen wij dit mogelijk voor u aanpassen. Het is namelijk in veel gevallen mogelijk om de plug van de lader af te knippen en in plaats daarvan accuklemmen of een andere snelkoppeling te maken – voor op de accu of het hoverboard. Laat u dit door ons doen dan blijft de garantie op de nieuwe lader behouden.

Kosten aanpassen aansluiting hoverboard acculader

Het aanpassen van de hoverboard lader connector duurt meestal 1 tot 2 werkdagen langer. De extra kosten zijn 25,- euro, naast de kosten van de nieuwe stekker of klemmen. Voor deze dienst ontvangen wij graag, via [email protected], een foto van de aansluiting op uw hoverboard, evenals een foto van de huidige stekker aan uw huidige, originele lader. Wij kunnen dan de mogelijkheden aangeven.

Laadcapaciteit van de lader

De laadsnelheid is een andere overweging bij het kopen van de hoverboard acculader. Hoe hoger het laadamperage hoe sneller het laadproces. Vanaf een laadsnelheid van 4A is er meestal sprake van een hoverboard snellader.

Lader voor het juiste type hoverboard accu

Natuurlijk moet de nieuwe acculader ook gemaakt zijn voor het soort accu van de hoverboard. Een lithium acculader is uiteraard bestemd voor een lithium accu, een loodzuur lader voor een loodzuur accu, enzovoort. Let er vooral op dat u niet bijvoorbeeld een loodzuur acculader koopt voor een lithium accu. Maar ook binnen de categorie lithium hoverboard laders kunnen er verschillen zijn: zo zijn er de ‘gewone’ lithium laders (lithium-ion) en de LiFePO4 lithium varianten. Het belangrijkste is echter, zoals eerder beschreven, dat het output voltage correct is.

Bekijk hieronder onze laders voor de accu van een hoverboard. Onze hoverboard laders zijn normaal gesproken op voorraad. We bieden goede merken met goede kwaliteit.

 

Lees meer
Geen producten gevonden...
*Incl. btw
Pagina 1 van 1