Acculaders voor een semi tractie accu

"Ik zoek een lader voor een semi tractie accu"

Acculaders zijn onder meer onder te verdelen in: laders voor een startaccu, een semi tractie accu en een (vol)tractie accu. Acculaders.nl legt u uit: ‘Wat is een semi tractie accu?’. En: ‘Wat is het verschil met een startaccu en een tractie accu?’.

Voor het begrip beginnen we met een korte uitleg over wat een startaccu is. Een startaccu kan en moet gedurende maximaal enkele seconden een hoog vermogen, ofwel grote hoeveelheid stroom afgeven. Startaccu’s mogen echter niet ver ontladen worden, omdat ze anders het benodigde vermogen om uw voertuig te starten, niet kunnen leveren.

Startaccu’s mogen daarom niet verder ontladen zijn dan met 20 procent. Nadat de motor van de auto met hoge stroom is gestart, wordt de accu tijdens het rijden snel weer opgeladen. Startaccu’s hebben relatief veel en dunne loden platen, waarbij gaandeweg een harde laag sulfaat op de elektroden kan ontstaan. Dit leidt ertoe dat de startcapaciteit sterk achteruit gaat. Onderhoudsladen is daarom sterk van belang. Daarom vindt u hier veel goede druppelladers

CTEK acculader voor semi tractie accu


Een semi tractie accu kan dieper ontladen worden. Zelfs tot 50-80 procent. Een semi tractie accu kan (een wat lager vermogen aan) stroom afgeven gedurende langere tijd. Daarmee doet dit type accu vaak dienst voor bijvoorbeeld elektromotor, verlichting of tv.

Voor semi tractie accu’s zijn robuustere acculaders nodig, want er wordt van de lader meer capaciteit gevraagd. En daarvoor zijn de laders van CTEK absoluut de beste keus. Acculaders.nl adviseert daarom echt de druppelladers / onderhoudsladers van dit merk (CTEK heeft ook alléén dit type acculader). De CTEK-laders zijn er overigens voor alle soorten accu’s, waarbij alleen de laders voor lithium een aparte categorie vormen. Deze worden ook als zodanig in de producttitel aangeduid.

Tot slot: de vol tractie accu’s. Dit zijn de meest krachtige accu’s, die het motorhart vormen van bijvoorbeeld een heftruck, wiellader of zware vrachtwagen.

Meer informatie? Neemt u contact met ons op. Of kijk direct in onderstaand aanbod!

 

 

Lees meer
Filter uw producten
ABSAAR PRO 6.0 6A 12/24V
12V / 24V accu's tot ± 120Ah

Slimme acculader/ druppellader voor 12V en 24V accu's van motoren, auto's, kleine vrachtauto's, boten, caravans en meer. Deze Absaar acculader is volledig automatisch met een vermogen van maximaal 6A.
Telwin druppellader T-Charge 12 | 6V + 12V
6V en 12V accu's tot ± 70 Ah

De Telwin T-Charge 12 is een intelligente druppellader met elektronische regeling van de laadstroom, automatische onderbreking en herstart (PULSE-TRONIC). Toepassingen zijn: motor, auto, bestelwagen, tractor, boot en meer.
Telwin druppellader T-Charge 12
12V accu's tot ± 70 Ah

De Telwin T-Charge 12 is een intelligente druppellader met elektronische regeling van de laadstroom, automatische onderbreking en herstart (PULSE-TRONIC).

Toepassing:motor, auto, bestelwagen, tractor, boot
Telwin druppellader T-Charge 12 - new edition
6V en 12V accu's tot ± 70 Ah

De nieuwe Telwin T-Charge 12: de intelligente druppellader met elektronische regeling van de laadstroom, automatische onderbreking en herstart (PULSE-TRONIC) laadt én herstelt nu óók 6V accu's. Met fris display en extra functies en gemak!
ABSAAR PRO 8.0 8A 12/24V
12V / 24V accu's tot ± 150Ah

Slimme acculader/ druppellader voor 12V en 24V accu's van motoren, auto's, kleine vrachtauto's, boten, caravans en meer. Deze automatische acculader van Absaar acculader heeft een vermogen van maximaal 8A (12V), 4A (24V).
CTEK MXS 5.0 (12V / 0,8A - 5A)
12V accu's tot ± 110 Ah
onderhoud tot ± 160 Ah


De MXS 5.0 is een geavanceerde acculader met automatische temperatuurcompensatie. Deze acculader levert uitstekende prestaties voor loodzuuraccu's van 1,2Ah tot en met 110Ah.
Tecmate Optimate 5
12V accu's tot ± 120 Ah

De OptiMate 5 Start Stop is de alles-in-één gereedschap voor 12 V-accuonderhoud voor medium tot grote accu’s. De Optimate 5 voert zaken als diagnose, herstel, laden, tests en optimaal onderhoud automatisch uit.
Aanbieding Mastervolt Easycharge 6A
Mastervolt Easycharge 6A
6V en 12V accu's tot ± 120 Ah

De Mastervolt Easycharge 6A is een compacte stille acculader van hoge kwaliteit bedoeld voor het laden en onderhouden/ druppelladen van 12V accu's van 14Ah tot ongeveer 120Ah.

€99,95 €89,95

Informatie
Telwin Druppellader/tester T-Charge 12 EVO
De compleetheid samen met prijsniveau en kwaliteit, maakt de T-Charge 12 EVO uniek. Deze Telwin is lader, onderhouder én tester, maar heeft ook de functies Herstel, Cold en Supply. Naast Pulse Tronic en een modern LCD-scherm. Voor álle 6/12V accu's!
CTEK MXS 5.0 Polar (12V / 0,8A - 5A)
12V accu's tot ± 110 Ah
onderhoud tot ± 160 Ah


CTEK Polar is gebouwd om erg koude temperaturen te weerstaan. Het is een unieke lader met moderne, geavanceerde technologie. Deze lader is speciaal ontwikkeld voor voertuigen waarvoor een goede accuverzorging benodigd is tijdens koude winterperioden.
Aanbieding CTEK MXS 5.0 Test & Charge (12V / 0,8A - 5A)
CTEK MXS 5.0 Test & Charge (12V / 0,8A - 5A)
12V accu's tot ± 110 Ah
onderhoud tot ± 160 Ah


De MXS 5.0 TEST&CHARGE is zowel een geavanceerde processorgestuurde acculader als een testsysteem voor accu's en alternators. Het is de ultieme oplossing om accu's te testen, op te laden en te onderhouden.

€125,00 €94,95

Informatie
Aanbieding Telwin Defender 20 Boost
Telwin Defender 20 Boost
12V accu's tot ± 180 Ah, 24V accu's tot ± 90 Ah

De Telwin Defender 20 Boost is een slimme druppellader met elektronische regeling van de laadstroom, automatische onderbreking en herstart (PULSE-TRONIC) voor 12 en 24V accu's. Toepassing: motor, auto, bestelwagen, boot

€99,95 €99,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 4