Hoofdschakelaar/ Massaschakelaar

Met een hoofdschakelaar of massaschakelaar kunt u een elektrische installatie of elektrisch circuit stroomloos zetten met één korte, snelle handeling.

Een andere term voor de hoofdschakelaar als onderdeel van een elektrisch stroomcircuit is de massaschakelaar.

De term accuschakelaar komt eveneens veel voor in de context van hoofdschakelaar. Bij accuschakelaars zijn tot meerdere accu’s parallel te koppelen aan meerdere aangesloten apparaten.

Een typische hoofdschakelaar is geschikt voor een continue belasting van een bepaald ampèrage en een tijdelijke maximale belasting van een meervoud daarvan. Er zijn daarbij zowel lichte als extra zwaar uitgevoerde hoofdschakelaars, voor onder meer 12V en 24V systemen.

 

Lees meer
Filter uw producten


Hoofdschakelaar 100A 12/24 VDC
Hoofdschakelaar of massaschakelaar met verwijderbare sleutel. De bouten zijn M8. Deze schakelaar is geschikt voor een continue belasting van 100A en een maximale belasting van 500 A gedurende 5 seconden.
Hoofdschakelaar 250A 12/24 VDC - Zware uitvoering
Zwaar uitgevoerde hoofdschakelaar of massaschakelaar met afneembare handvat en PVC beschermer. De bouten zijn M10. Deze schakelaar is geschikt voor een continue belasting van 250A en een maximale belasting van 2500 A gedurende 5 seconden.
Aanbieding Victron Accuschakelaar 275A enkel polig
Victron Accuschakelaar 275A enkel polig
Deze hoofdschakelaar/ accuschakelaar van Victron is bedoeld om een enkele batterij in een enkele ladingsgroep/ gebruikersgroep te schakelen. Deze hoofdschakelaar is een single-circuit aan-uit accuschakelaar.

€43,95 €40,95

Informatie
Hoofdschakelaar 150A 12/24 VDC
Hoofdschakelaar of massaschakelaar met afneembare handvat en PVC beschermer. De bouten zijn M10. Deze schakelaar is geschikt voor een continue belasting van 150A en een maximale belasting van 1000 A gedurende 5 seconden.
Blue Sea Systems Accuschakelaar 300A enkel polig
Deze hoofdschakelaar/ accuschakelaar van Blue Sea Systems is bedoeld om een enkele batterij in een enkele ladingsgroep/ gebruikersgroep te schakelen. Deze M-serie 6006 hoofdschakelaar is een single-circuit aan-uit accuschakelaar.
Blue Sea Systems Massaschakelaar 300A Enkelpolig met Sleutel
Met deze massaschakelaar/ accuschakelaar van Blue Sea Systems kunt u een verbruikers of elektrisch circuit aan en uit schakelen. Deze M-serie 6005 hoofdschakelaar is een single-circuit aan-uit accuschakelaar.
Blue Sea Systems Accuschakelaar 300A Enkelpolig met Sleutel
Met deze hoofdschakelaar/ accuschakelaar van Blue Sea Systems kunt u een verbruikers of elektrisch circuit aan en uit schakelen. Deze M-serie 6005 hoofdschakelaar is een single-circuit aan-uit accuschakelaar.
Blue Sea Systems Accuschakelaar 300A 1-beide-2 - Zwart
Met deze M-serie 6007200 accuschakelaar van Blue Sea Systems kunt u uw verbruikers koppelen aan accu 1 of aan accu 2 of aan beide accu's. U kunt hiermee dus 2 accu's parallel zetten indien nodig.
Telux 2-polige Nokkenschakelaar 1-0-2 32A | 230 VAC
Deze Telux 2-polige nokkenschakelaar is zeer geschikt voor toepassingen als motorschakelaar, hoofdschakelaar, bedieningsschakelaar of instrumentenschakelaar. Deze schakelaar is geschikt voor montage in schakelborden, machines en apparaten.
Blue Sea Systems Accuschakelaar 350A enkel polig
Deze hoofdschakelaar/ accuschakelaar van Blue Sea Systems is bedoeld om een enkele batterij in een enkele ladingsgroep/ gebruikersgroep te schakelen. Deze E-serie 9003E hoofdschakelaar is een single-circuit aan-uit accuschakelaar.
Blue Sea Systems Accuschakelaar 350A 1-beide-2
Met deze E-serie 9001E accuschakelaar van Blue Sea Systems kunt u uw verbruikers koppelen aan accu 1 of aan accu 2 of aan beide accu's. U kunt hiermee dus 2 accu's parallel zetten indien nodig.
Blue Sea Systems Accuschakelaar 300A dubbel polig
Met deze hoofdschakelaar/ accuschakelaar van Blue Sea Systems kunt u een of twee verbruikers of elektrische circuits aan en uit schakelen. Deze M-serie 601o hoofdschakelaar is een dual-circuit aan-uit accuschakelaar.
*Incl. btw
Pagina 1 van 2