“Ik zoek een acculader voor mijn fiets”

“Ik zoek een acculader voor mijn fiets”. Bij die vraag is Acculaders.nl het antwoord. Ook als het gaat om laders voor fietsaccu's, heeft de specialist in acculaders goede informatie. Zo kunt u zonder al teveel uitzoekwerk een goede fietsacculader kopen.

Is bijvoorbeeld de originele acculader van uw elektrische fiets toe aan vervanging? Of zoekt u een snellere acculader voor het opladen van uw e-bike? Zie onze beschrijvingen voor het vinden van de beste fietsacculaders. Veelal acculaders gemaakt voor fiets accu’s van 24 volt en 36 volt. Met verschillende snelheden van laden (ampère). En voor diverse aansluitingen; de lader met stekker / plug die past in de accu van uw fiets. 

Oplader elektrische fiets vervangen

Acculaders voor de elektrische fiets zijn hier te koop. Zorg voor een goede acculader voor de e-bike. Daar helpen we graag bij door het leveren van informatie en tips. We geven ook inzicht in waarom juist de genoemde aandachtspunten van belang zijn. Want welke voordelen levert de juiste e-bike lader op? Lees de volgende uitleg om gemakkelijk de juiste oplader te kiezen.

Een fietslader die past op de accu. En misschien ook nog kijken naar de capaciteit en laadsnelheid. Is dat voldoende voor het kopen van een nieuwe? Nee. Om te beginnen met het eerste: ook al past de lader qua aansluiting op de accu van de elektrische fiets, toch kan het zijn dat het voor die e-bike accu niet de juiste is. Dat kan bijvoorbeeld kortsluiting opleveren.

Goede e-bike acculader

Gebruik dus niet zomaar de lader van bijvoorbeeld iemand anders in huis, als het exemplaar van u kapot is. Ook al past deze óók op de e-bike van u. Tenzij het natuurlijk gaat om precies dezelfde lader (merk, type en uitvoering) en dezelfde elektrische fiets. In het andere geval raden we aan goed verder te kijken. Want het gevaar van een acculader die niet goed werkt of zelfs kortsluiting veroorzaakt, is dan namelijk reëel. En daarmee automatisch ook de kans op brand.

Daarom:

Zorg dat de eigenschappen van de nieuwe fietsacculader overeenkomen met het volgende:

  1. Het voltage van de accu
  2. De capaciteit van de accu ofwel het amperage
  3. Het type aansluiting van de accu
  4. Het type fietsaccu

Om hier als koper gemakkelijk aan te kunnen voldoen, maken we het eenvoudig om op deze eigenschappen te filteren. U kunt de nieuwe acculader voor de elektrische fiets uitkiezen aan de hand van de volgende selecties.

  1. Merk e-bike
  2. Voltage (24V, 26V, 36V, 43V)
  3. Aansluiting (1-pins, 3-pins, 4-pins, 5-pins, Tulip)
  4. Laadcapaciteit (1A, 2A, 3A, 4A, 5A, 6A, 7A)

KLIK DAARVOOR (WAAR VAN TOEPASSING) OP:

- Acculader Batavus
- Acculader Bosch
- Acculader Cortina
- Acculader Gazelle
- Acculader Giant
- Acculader Koga
- Acculader Puch
- Acculader Raleigh
- Acculader Sparta
- Acculader elektrische fiets 24V
- Acculader elektrische fiets 36V
- Acculader elektrische fiets 48V
- Acculader elektrische fiets 1 pins
- Acculader elektrische fiets 3 pins
- Acculader elektrische fiets 4 pins
- Acculader elektrische fiets 5 pins
- Acculader elektrische fiets Tulip
- 1A acculader elektrische fiets
- 2A acculader elektrische fiets
- 3A acculader elektrische fiets
- 4A acculader elektrische fiets
- 5A acculader elektrische fiets
- 6A acculader elektrische fiets
- 7A acculader elektrische fiets

 

Acculader elektrische fiets

 

Fiets acculader: kies op soort accu, type plug, voltage, laadvermogen, merk en prijs

Filter dus op het type accu, het merk accu en lader, het voltage en de juiste stekker / connector voor de fietsbatterij waarvoor u een goede lader zoekt.

Wat betreft het eerste, het type accu, geldt duidelijk dat de lader specifiek hiervoor geschikt moet zijn. Hebt u een lithium fietsaccu, dan filtert u dus op acculaders specifiek voor lithium. Het type fietsaccu is meestal lithium, maar het kan ook AGM of Calcium zijn, zeker bij de oudere e-bikes.

Wat betreft het voltage: veel acculaders zijn gemaakt voor fietsaccu’s van 24 volt en 36 volt. Meestal gaat het om 36 volt, maar naast dat voltage en 24V komt ook bijvoorbeeld 43V relatief vaak voor.

Er zijn verschillende laadsnelheden (ampère). De laadcapaciteit ligt meestal rond de 2A. Bij een amperage vanaf daarboven spreken we van een snellader.

Qua aansluitingen; er is sprake van een specifiek aantal pinnen, maar ook van verschillende vormen van de stekker.

Is de originele acculader van de elektrische fiets aan vervanging toe?

Zoekt u een snellere acculader voor het opladen van de e-bike?

“Ik zoek een acculader voor mijn fiets.” Bij die vraag is Acculaders.nl het antwoord. Ook als het gaat om laders voor fietsaccu's zijn we specialist.

 

De rol van een goede fietslader bij fietsaccu onderhoud

Een acculader voor de elektrische fiets is belangrijk voor de staat van de accu. En ook voor het duurzaam, lang goed houden van deze fietsbatterij. Een goede lader doet tevens dienst als onderhoudslader. Het goed onderhouden van de fietsaccu dient twee doelen:

  1. Het maximaliseren van de levensduur van de fietsaccu
  2. Het zo lang mogelijk optimaal houden van de capaciteit ervan.

Het juist onderhouden van de e-bike batterij leidt tot uitstel van het kopen van een nieuwe. Bij een langdurig goede werking met optimale capaciteit, is de noodzaak van reparatie, reviseren of het kopen van een nieuwe pas veel later aanwezig. Dat scheelt in kosten en daarmee is het kopen én goed gebruiken van een passende fietslader uiteindelijk goedkoper.

Houd er wel rekening mee dat bij elke fietsaccu geleidelijk capaciteitsverlies optreedt. Ook bij de duurdere van topmerken. Hoe ouder de accu en hoe meer oplaadbeurten, hoe meer capaciteit-afname. Een goede lader vertraagt echter dat proces.

 

Acculaders voor e-bike

 

Voorkom te diep ontladen

Vermeldenswaardig is ook het voorkomen van te diep ontladen. Van een fietsaccu die veelvuldig te leeg raakt, kunnen de cellen onherstelbaar beschadigen. 'Diepontlading' kan zelfs optreden bij moderne fietsaccu's met beveiliging tegen volledige ontlading.

Is de accu toch geheel ontladen? Laad deze met de passende e-bike acculader dan zo snel mogelijk weer op. Nog beter: behoud standaard minimaal 40 procent van de restcapaciteit.

Gebruikt u de elektrische fiets een tijdje niet? Laad de accu dan toch regelmatig bij. Het liefst minstens een keer per twee weken of anders maandelijks. U hoeft de batterij overigens niet helemáál vol te laden. Tot zo'n 90, 95 procent is voldoende, ook met het oog op eventuele kortsluiting, hoewel moderne fietsacculaders hiertegen automatische bescherming bieden.

 

Acculaders voor elektrische fietsen

 

Meer informatie

Vragen over welke e-bike acculader te kopen? U kunt ze ons vrijblijvend stellen per telefoon of e-mail. U ontvangt direct of anders zo goed als direct ons advies.

Zoekt u een fietsaccu? Ook daarin hebben we een ruim aanbod.

Zoekt u een goede acculader voor uw e-bike? Acculaders.nl!

 

Lees meer
Filter uw producten
Berker Fietsoplaadpunt - Geaard
Met dit fietsoplaadpunt van Berker kunt u een elektrische fiets opladen. Het is een hoogwaardige wandcontactdoos die buiten te gebruiken is als laadstation/ oplaadpunt voor fietsen.
Busch-Jaeger Fietsoplaadpunt - Geaard
Met dit fietsoplaadpunt van Busch-Jaeger kunt u een elektrische fiets opladen. Het is een hoogwaardige wandcontactdoos die buiten te gebruiken is als laadstation/ oplaadpunt voor fietsen.
Phylion fiets acculader 24V 2A | Tulp 1-polig
Oplader voor 24V fietsbatterij. Voor accu's van deze elektrische fietsen: Avancer Support, Cortina S4, Altra E-liner, Cortina S3, Sachs Kobolt en Grandeur Souplesse. Laadcapaciteit: 2A. Met 1-polige stekker (Tulp/ COAX).
Fiets acculader lithium 24V 2A | 5,5 x 2,1 mm pin
Oplader voor 24V fietsaccu. Laadcapaciteit: 2A. Connector: ronde pin 5,5 x 2,1 mm. Compatibel met diverse merken en modellen e-bikes accu's.
fiets acculader 42V 2A | 5,5 x 2,1 mm pin
Voordelige oplader voor 42V fietsaccu. Compatibel met meerdere merken en modellen e-bikes en speed pedelecs. Laadcapaciteit: 2A. Plug: 5,5 x 2,1 mm pin aansluiting.
fiets acculader 42V 2,2A XLR 3-polig
Voordelige oplader voor 42V fietsaccu. Compatibel met diverse e-bikes accu's van Silent Force en Aldi City Star. Laadcapaciteit: 2,2A. Met 3-polige pin.
Fiets acculader Tulp Coax 36V 2A
Hoge kwaliteit fiets acculader geschikt voor een 36V fietsaccu voor o.a RIH 36V Li-Ion batterijen met een Tulp Coax stekker. Deze lader geeft een laadvermogen van 2A bij 36V.
fiets acculader 24V 2,35A | 5,5 x 2,5 mm pin
Oplader voor 24V fietsaccu. Laadcapaciteit: 2,35A. Connector: ronde pin 5,5 x 2,5 mm. Compatibel met diverse merken en modellen e-bikes accu's.
fiets acculader 29,4V 2A XLR 3-polig
Voordelige oplader voor 29,4V fietsaccu. Compatibel met o.a. e-bikes en pedelec accu's van Prophete, Alu-Rex, City-Star, Aldi, Praktiker, Hagebaumarkt, Netto, Marktkauf, Real, Otto, Ruhrwerk en Samsung. Laadcapaciteit: 2A. Met 3-polige pin.
Bafang fiets acculader voor Cortina Bafang 43V
Deze Bafang fiets acculader is speciaal geschikt voor de Bafang accu’s. De Bafang accu’s zijn gemonteerd op Cortina e-bikes met een Bafang motor.
Phylion fiets acculader 36V 2A voor SportDrive accu
Hoge kwaliteit fiets acculader o.a. geschikt voor uw Cortina elektrische fiets met SportDrive accu. Deze lader geeft een laadvermogen van 2A bij 36V. Let op: NIET geschikt voor Stella fietsen!
Fiets acculader iBee 5.5x2.1mm 36V 3A - Bikkel Stenza, Tuba en Leva
Hoge kwaliteit fietsacculader geschikt voor een 36V fietsaccu van een Bikkel Stenza, Bikkel Tuba of Bikkel Leva. De lader heeft een DC pin 5.5x2.1mm stekker. Deze lader geeft een laadvermogen van 3A bij 36V.
*Incl. btw
Pagina 1 van 6