Laadkabel type 1

“Ik zoek een laadkabel type 1”

“Wat zijn laadkabels van het type 1?” Deze laadkabels horen bij elektrische auto’s met, aan de autozijde, stekkeraansluiting type 1. Type 1 laadkabels zijn altijd eenfasig en voor 16 ampère.

LAADKABEL KOPEN? NAAR DE SHOP


Voor welk type en model auto de eenfase-laadkabel type 1 geschikt is vindt u op Acculaders.nl altijd bij de betreffende productomschrijving. Denk hierbij aan: Audi E-tron, Cadillac ELR, Chevrolet Volt, Citroën C-zero, Fisker Karma, Ford Focus Electric, Honda Jazz EV, Mini-E, Mitsubishi Outlander PHEV, Mitsubishi iMiEV, Nissan E-NV200, Nissan Leaf, Opel Ampera, Peugot Ion, Peugeot Partner Electric, Renault Fluence, Renault Twizy, Smith Edison, Still Mia Electric, Toyota Prius Plug-in, Volkswagen E-Up, Volkswagen E-Golf en de Volvo C30 DRIVE Electric.

Ook zijn er mobiele laders van het type 1. Ook wel de thuislader genoemd. Dit zijn laadkabels met aan één kant een stekker voor het normale stopcontact (schuko). Met een mobiele lader kunt u dus uw elektrische of hybride auto opladen via een normaal 220-240V stopcontact thuis of elders.

De beste kwaliteit accu laadkabels type 1 komt tot uiting in meerdere eigenschappen. De laders type 1 die u vindt op Acculaders.nl zijn enkel en alleen kabels met aangespoten stekkers, dus géén aangeschroefde stekkers. Hierdoor kan er geen vuil en vocht in de stekker komen en gaat de kabel beduidend langer mee. Bovendien voorkomt dit kenmerkende kwaliteitsverschil storingen.

Verder zijn onze hoogwaardige type 1-kabels stuk voor stuk zeer slijtvast. Dit is een belangrijke eigenschap voor dit product, waarmee bijvoorbeeld nogal eens over de grond gesleept wordt en waarop nogal eens een aantal voeten terecht kan komen. 

Bovendien hebben alle type 1-laadkabels in deze webshop een opvallende kleur: fel oranje dan wel fel groen. Erover struikelen (zeker in het geval de kabel net iets te klein is en daardoor niet strak op de grond ligt) en er per ongeluk op trappen zal hierdoor veel minder vaak voorkomen. Ook dit vermindert de snelheid van slijtage.

Advies van Acculaders.nl over de benodigde lengte van de accu laadkabel type 1, vindt u hier: de laadkabels van dit type zijn er in de lengtes 4, 6, 8, en 10 meter. Uiteraard hangt de keuze van de afmeting af van de precieze omstandigheden.

Een laadkabel type 1 van 4 meter wordt doorgaans gebruikt als de auto altijd op dezelfde manier staat geparkeerd ten opzichte van het laadpunt. Dat is vaak het geval thuis, of op een andere vaste locatie waar u de elektrische auto oplaadt, in plaats van ‘on the road’. Nadeel van deze lengte is dat u niet flexibel bent hoe u parkeert ten opzichte van het laadpunt; bijvoorbeeld vooruit of achteruit de garage in. Voordeel is dat de kabel licht van gewicht is en makkelijk op te bergen.

Een 6 meterkabel type 1 biedt meer flexibiliteit, al moet u met deze lengte nog steeds rekening houden met de wijze van parkeren. Met een 8 meterkabel bent u over het algemeen voldoende flexibel met betrekking tot het genoemde, en met een kabel van 10 meter lang natuurlijk helemaal. De laatste wordt vaak gebruikt wanneer het laadpunt thuis zich wat verder van de parkeerplaats bevindt, bijvoorbeeld als u geen parkeerplek heeft op eigen grond maar parkeert langs de weg.

Noot: een (nog) langere laadkabel type 1 kunt u via Acculaders.nl op aanvraag laten maken!


LAADKABEL KOPEN? NAAR DE SHOP