Accupoolklemmen

Accupoolklem kopen? Accubouten plus en min (+ en -) zijn hier per stuk te koop. Vind hier ook afdekkapjes voor de accupoolklemmen voor de min (-) accuklem en/of de plus (+) accuklem.

Een accubout ofwel poolklem ofwel accuklem: wij hebben de hoogwaardige corrosiebestendige negatieve accuklem (N) en plusklem (P). Naast poolklemmen M6, M8, M10, M12 en vele andere diameters schroefdraad. Met en zonder vleugelmoer. Accuklemmen voor DIN-SAE. Dubbele en enkele varianten. En eveneens zwaardere varianten zoals voor de vrachtwagen. Vind hier ook accupoolklem adapters en adaptersets!

Wat is een accupoolklem?

Accupoolklemmen bevinden zich op de accu van de auto of motor. Er zijn er twee: een min poolklem en een plus poolklem. Is dit product aan vervanging toe; lukt het niet meer om ze schoon te maken? Dan is het juiste type – afhankelijk van de accu en het voertuig – hier te koop, uit voorraad.

De oorzaak van een niet goed werkende accu kán tamelijk eenvoudig zijn: de accupolen zijn vies en waarschijnlijk vooral gecorrodeerd. Daardoor geleidt de benodigde startstroom niet of nauwelijks meer en dus zal de motor of auto niet meer (goed) starten. Lukt het niet meer om de accupoolklemmen van de MF, Gel, Calcium, AGM of natte loodzuur accu schoon te maken? Koop dan nieuwe accupoolklemmen: kies de accupoolklem uit ons bijgaande magazijnaanbod.

Meer over de accupoolklem

De accupoolklem is gemaakt van massief messing. Deze accuklemmen verbinden de accu met de stroomkabels. Er is altijd sprake van een bij elkaar horend setje: de plus (met grotere diameter) en de min. Deze zijn via Acculaders.nl ook afzonderlijk te koop; voor als slechts één van beide aan vervanging toe is. Overigens adviseren we wel om bij enige twijfel beide te vervangen. Een accupoolklem is niet het duurste product, maar bovenal bent u immers toch al bezig om een en ander los te koppelen. En op die manier gaan beide accupoolklemmen normaal gesproken ook weer even lang mee.

Zo plaats je de poolklemmen op de accu

Wees uiteraard voorzichtig bij het vervangen van de accupoolklemmen. Wees er onder andere zeker van dat er géén spanning meer op de auto of motor kan staan. Zorg bijvoorbeeld dat de auto of motor uitgeschakeld is. Haal zekerheidshalve ook de sleutel uit het slot. Gebruik daarnaast veiligheidshandschoenen.

Hoe poolklemmen plaatsen op de accu
De accupolen en accuklemmen zijn gemaakt van massief messing. Om deze klemmen los te koppelen, is een moersleutel nodig met de juiste millimetermaat, hetgeen afhangt van de betreffende polen; dit kan verschillen per type accu. Draai altijd eerst de negatieve accupoolklem los. Draai pas daarna de positieve accupoolklem los. Vervolgens kunnen de nieuwe accupoolklemmen op de accu: nu eerst de positieve accuklem, daarna de negatieve. Vergeet niet om ze goed vast te draaien. De nieuw gekochte accupoolklemmen kunnen vervolgens vanzelfsprekend weer jarenlang efficiënt stroom geleiden.

Preventief invetten
Nieuwe accupoolklemmen blijven nog langer schoon, vetvrij en roestvrij door de polen preventief en heel licht in te vetten. Dit zorgt voor een extra beschermlaagje. Dat kan met vaseline, specifieke sprays of speciaal isolatievet. Lees altijd de instructies van de fabrikant.

Accupoolkap gebruiken
Bij het plaatsen van de nieuwe accupoolklemmen kunt u ook meteen nieuwe accudoppen plaatsen voor over de polen. Deze zijn niet duur en het plaatsen kost géén moeite, terwijl ze een heel goede extra bescherming bieden tegen nieuwe corrosie en vuil. We hebben accupoolklemmen voor de auto, bedrijfswagen, vrachtwagen, motor en andere soorten voertuigen. Onze accupoolklemmen zijn direct leverbaar, uit eigen voorraad.

 

Lees meer
Filter uw producten
Accupoolklem Plus met M6 schroefdraad
Hoogwaardige corrosiebestendige positieve accupoolklem M6. Op de accuklem staat een + vermeld om aan te geven dat dit een plusklem of positieve accuklem is.
Accupoolklem Min met M6 schroefdraad
Hoogwaardige corrosiebestendige negatieve accupoolklem M6. Op de accuklem staat een - vermeld om aan te geven dat dit een minklem of negatieve accuklem is.
Accupoolklem Plus met M10 schroefdraad
Hoogwaardige corrosiebestendige positieve accupoolklem M10. Op de accuklem staat een + vermeld om aan te geven dat dit een plusklem of positieve accuklem is.
Accupoolklem Plus met M12 schroefdraad
Hoogwaardige corrosiebestendige positieve accupoolklem M12. Op de accuklem staat een + vermeld om aan te geven dat dit een plusklem of positieve accuklem is.
Accupoolklem Min met M12 schroefdraad
Hoogwaardige corrosiebestendige negatieve accupoolklem M12. Op de accuklem staat een - vermeld om aan te geven dat dit een minklem of negatieve accuklem is.
Accupoolklem Min met M10 schroefdraad
Hoogwaardige corrosiebestendige negatieve accupoolklem M10. Op de accuklem staat een - vermeld om aan te geven dat dit een minklem of negatieve accuklem is.
Accupoolklem Min met M8 schroefdraad en vleugelmoer
Hoogwaardige corrosiebestendige negatieve accupoolklem met vleugelmoer. Op de accuklem staat een - vermeld om aan te geven dat dit een minklem of negatieve accuklem is.
Accupoolklem enkel 35-95mm² plus
Deze accuklem is geschikt voor de positieve (plus) DIN-accupool, ook wel 'standaard' DIN - SAE accupool genoemd. In deze accuklem kunt u de aangestripte kabel vastklemmen en maakt u een solide verbinding met uw accupool.
Accupoolklem enkel 16-35mm² plus
Deze accuklem is geschikt voor de positieve (plus) DIN-accupool, ook wel 'standaard' DIN - SAE accupool genoemd. In deze accuklem kunt u de aangestripte kabel vastklemmen en maakt u een solide verbinding met uw accupool.
Accupoolklem enkel 35-95mm² min
Deze accuklem is geschikt voor de negatieve (min) DIN-accupool, ook wel 'standaard' DIN - SAE accupool genoemd. In deze accuklem kunt u de aangestripte kabel vastklemmen en maakt u een solide verbinding met uw accupool.
Accupoolklem enkel 16-35mm² min
Deze accuklem is geschikt voor de negatieve (min) DIN-accupool, ook wel 'standaard' DIN - SAE accupool genoemd. In deze accuklem kunt u de aangestripte kabel vastklemmen en maakt u een solide verbinding met uw accupool.
Accupoolklem Plus met M10 schroefdraad en vleugelmoer
Hoogwaardige corrosiebestendige positieve accupoolklem M10 met vleugelmoer. Op de accuklem staat een + vermeld om aan te geven dat dit een plusklem of positieve accuklem is.
*Incl. btw
Pagina 1 van 5