Een laadstation meenemen in het leasecontract? Dit zijn de nadelen!

Bij het afsluiten van een leasecontract daarin ook een laadstation meenemen? Dit zijn de nadelen.

Gemakkelijk is het meestal wel, slim is het echter meestal niet: u laten verleiden om in een leasecontract van uw elektrische auto tegelijkertijd de levering van het benodigde laadstation op te nemen. Trap niet in die valkuil; om de volgende redenen.

Waarom níet een laadstation mee leasen?

Het is 1) meestal te duur, 2) het aanbod is te beperkt, en 3) met het eindigen van het leasecontract eindigt vaak ook het laadabonnement. Dat zijn de drie belangrijkste nadelen van het mee leasen van een laadstation. Dit verdient een toelichting, en wel bij dezen:

1) U betaalt voor het laadstation überhaupt al veel te veel; door een onevenredige marge

Kiest u ervoor – of u laat zich verleiden dan wel min of meer onder druk zetten – om het laadstation onderdeel te laten zijn van het leasecontract? Dan betaalt u veel (en veel) te veel. Veelal zelfs het dubbele (!). Het gemak om ook het laadstation en het laadabonnement meteen geregeld te hebben, en niet verder te hoeven uitzoeken of nadenken, kost u simpelweg ook (te) veel geld. De gehanteerde marge op het laadstation door de aanbieder van het leasecontract is in veel gevallen namelijk onevenredig groot, gebruikmakend van de situatie.

2) Het aanbod aan laadstations via een leasemaatschappij is zeer beperkt

Een laadstation mee leasen? De mogelijkheden aan laadstations waaruit u dan kunt kiezen, is veelal erg beperkt. De lease-aanbieder heeft voor u vaak alleen één of maximaal enkele (zeer) dure opties uit de markt. Daarop valt immers vaak ook de meeste marge te behalen. NewMotion, Alfen; het zijn veelvoorkomende merken laadstations die leasemaatschappijen u aanbieden. Kiest u zelf een nieuw laadstation door eerst zelf de markt te verkennen? Dan komt u ongetwijfeld ook andere merken en modellen laadstations tegen die én uitstekende kwaliteit bieden én – tot heel veel – goedkoper zijn.

 

 

Veel goedkoper uit zijn met een zelf uitgezocht goed laadstation

Met goedkoper bedoelen we ook écht, veel goedkoper: de helft tot zelfs twee derde. Gaat u, heel slim, zelf op zoek naar de werkelijke, flexibele mogelijkheden die er te vinden zijn in de laadpalenmarkt? Wellicht bent u dan voor zo rond de 1000, 1100 euro voor het nieuwe, prima laadstation al klaar. Tel uit uw winst.

Eenvoudigweg méér te kiezen

Bijkomend voordeel van zélf op zoek gaan naar een goed laadstation? Naast een grote kostenbesparing heeft u dan überhaupt ook méér te kiezen. Dit vergroot de kans dat u in alle opzichten een passend laadstation vindt; eveneens als het gaat om ontwerp, kleur en functionaliteiten.

Voorbeelden

Alleen een laadstation met witte kap in plaats van de gewenste grijze of zwarte. Een laadstation voor aan de muur in plaats van een gewenst exemplaar op een paal. Dit soort voorbeelden van beperkte mogelijkheden voor uw nieuwe laadstation komen voor, als dit onderdeel uitmaakt van het leasecontract. Voortkomend uit kosten- en winstoverwegingen van en voor de leasemaatschappij.

3) Let op bij een laadabonnement dat gekoppeld is aan het leasecontract

Een regelmatig voorkomende service als onderdeel van het leasecontract, is dat hieraan ook het laadabonnement gekoppeld is. Dat levert in veel gevallen gemak en tijdswinst op. Echter, het is goed om te beseffen dat wanneer uw leasecontract eindigt, dit dan automatisch ook instant zal kunnen gelden voor uw laadabonnement. Is dit het geval? Dan zal dus ook uw lader mogelijkerwijs van de ene op de andere dag niet meer werken. Zelfs inloggen op uw laadabonnement zou dan – in potentie – niet meer kunnen lukken.

Voorkomen
Bovenstaande is wel een ‘extreme’ situatie, die leasemaatschappijen uiteraard ook willen en vaak zullen voorkomen. Toch komt het wel degelijk voor, zo horen we zelf van klanten die ons bellen voor aanvullend advies over laadstations en laadabonnementen. Wat er bijvoorbeeld in de praktijk kan gebeuren, is het volgende (gehoord van een klant).

 

 

Praktijkvoorbeeld

Het leasecontract dat een koppeling heeft met bijvoorbeeld een e-flux abonnement, loopt af. Om toch gebruik te kunnen blijven maken van zijn laadstation, wil de klant deze contractloos zetten. Normaal gesproken is dit geen probleem, alleen had betreffende klant na het verlopen van zijn leasecontract niet langer de benodigde inloggegevens daarvoor… Kortom, alles door de leasemaatschappij laten regelen, en dus ook alles automatisch via diezelfde leasemaatschappij laten verlopen, heeft ook zo zijn potentiële nadelen.

Sluit zelf een laadabonnement af en geef dit door aan uw leasemaatschappij

Het is goed te weten dat u ook zélf prima een laadabonnement kunt afsluiten, zoals via e-flux of GreenFlux, en de bijbehorende data vervolgens automatisch kunt laten doorgeven aan uw leasemaatschappij. De extra kosten hiervoor zijn zeker niet hoog. Dat maakt u minder van de leasemaatschappij afhankelijk. Vanzelfsprekend is dit niet wat de leasemaatschappij u zal adviseren. Dat neemt niet weg dat precies datgene wat de leasemaatschappij u aanbiedt, u ook zelf kunt regelen. Dat verschaft u allerlei flexibele mogelijkheden, met keuze uit een scala aan nieuwe laadstations die al zijn voorbereid op een abonnement zoals e-flux. Kwestie van even rustig uitzoeken, bestellen, installeren... inpluggen en klaar.

 

Lees meer
Filter uw producten

Aanbieding Wallbox Pulsar Plus 22 kW - EV Laadstation Zwart type 2 met vaste rechte laadkabel
Wallbox Pulsar Plus 22 kW - EV Laadstation Zwart type 2 met vaste rechte laadkabel
3 Fase Laadstation | 3 x 32A

De Wallbox Pulsar Plus 22 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen en is eenvoudig aanpasbaar aan elke installatie thuis of op de zaak. Beheer kan via de Wallbox-app, via de myWallbox-portal, via wifi of Bluetooth

€749,95 €614,00

Informatie
Aanbieding Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - Socket
Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - Socket
De Alfen Eve Single S-line is een compact Plug & Charge oplaadpunt voor zakelijke en huiselijke toepassingen. Deze Eve Single S-line is een mooi vormgegeven lader en laadt met maximaal 3 x 16A (instelbaar).

€849,95 €729,95

Informatie
Aanbieding Zaptec Go Laadstation 22kW - WiFi - kWh meter - App - Asphalt Black
Zaptec Go Laadstation 22kW - WiFi - kWh meter - App - Asphalt Black
De Zaptec Go Laadstation is een compacte wandlader met een vermogen van maximaal 22kW. Het laadvermogen is instelbaar en de lader is via de app in te stellen en uit te lezen. Deze lader is uitgevoerd in Asphalt Black.

€799,00 €749,00

Informatie
Aanbieding Wallbox Copper SB 22 kW - EV Laadstation outlet
Wallbox Copper SB 22 kW - EV Laadstation outlet
De Wallbox Copper 22 kW outlet is een compacte, intelligente en mooi vormgegeven oplader. Connectie maken met de Copper SB kan via wifi, ethernet of Bluetooth. De Copper SB is geschikt voor particulier, zakelijk en publiek gebruik.

€959,95 €779,00

Informatie
Aanbieding Wallbox Copper Business SB 11 kW - EV Laadstation outlet
Wallbox Copper Business SB 11 kW - EV Laadstation outlet
De Wallbox Copper Business 11 kW outlet is een compacte, intelligente en mooi vormgegeven oplader. Connectie maken met de Copper SB kan via wifi, ethernet of Bluetooth. De Copper SB is geschikt voor particulier, zakelijk en publiek gebruik.

€899,95 €769,00

Informatie
EVBox Livo 3-fase 32A 22kW Type 2 kabel 6m Wi-Fi/LTE-M (4G) Zwart
Deze EVBox Livo met vaste type 2 laadkabel is geschikt voor 3 fase opladen van uw elektrische auto. Dit mooi vormgegeven laadstation is uitgevoerd met Wi-Fi en LTE-M (4G).

€1.111,95

Informatie
Wallbox Pulsar Plus 22 kW - Socket
3 Fase Laadstation | 3 x 32A

De Wallbox Pulsar Plus 22 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen en is eenvoudig aanpasbaar aan elke installatie thuis of op de zaak. Beheer kan via de Wallbox-app, via de myWallbox-portal, via wifi of Bluetooth

€649,95

Informatie
Aanbieding Alfen Eve Single Pro-line - 3 x 32A - Socket - RFID - E-Flux
Alfen Eve Single Pro-line - 3 x 32A - Socket - RFID - E-Flux
De Alfen Eve Single Pro-line is een compact oplaadpunt met geavanceerde slimme functies voor zakelijke en huiselijke toepassingen. Alfen staat bekend om zijn kwaliteit en veelzijdigheid op het gebied van laden.

€1.639,95 €1.499,95

Informatie
Aanbieding Alfen Eve Single Pro-line - 3 x 16A - 5 meter vaste kabel - RFID - E-Flux - Grijs
Alfen Eve Single Pro-line - 3 x 16A - 5 meter vaste kabel - RFID - E-Flux - Grijs
De Alfen Eve Single Pro-line is een compact oplaadpunt met geavanceerde slimme functies voor zakelijke en huiselijke toepassingen. Alfen staat bekend om zijn kwaliteit en veelzijdigheid op het gebied van laden. Met 5 meter vaste laadkabel.

€1.689,95 €1.549,95

Informatie
Myenergi Zappi V2.1 Socket 3 fase - 22kW - Zwart
De nieuwe Zappi V2.1 is een modern vormgegeven laadstation geschikt voor 1 of 3 fase laden tot maximaal 22kW. De Zappi is standaard uitgevoerd met loadbalancing en mogelijkheid om te laden vanuit uw eigen opgewekte zonne-energie.

€1.099,00

Informatie
Aanbieding Alfen Eve Single Pro-line - 3 x 16A - Socket - RFID - E-Flux
Alfen Eve Single Pro-line - 3 x 16A - Socket - RFID - E-Flux
De Alfen Eve Single Pro-line is een compact oplaadpunt met geavanceerde slimme functies voor zakelijke en huiselijke toepassingen. Alfen staat bekend om zijn kwaliteit en veelzijdigheid op het gebied van laden.

€1.589,95 €1.439,95

Informatie
Aanbieding Wallbox Pulsar Max 22 kW - EV Laadstation Zwart type 2 met 5 meter vaste rechte laadkabel
Wallbox Pulsar Max 22 kW - EV Laadstation Zwart type 2 met 5 meter vaste rechte laadkabel
De Wallbox Pulsar Max 22 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen en is eenvoudig aanpasbaar aan elke installatie thuis of op de zaak. Beheer kan via de Wallbox-app, via de myWallbox-portal, via wifi of Bluetooth.

€959,95 €729,00

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 6