Monitoren, testen, bewaken, controleren en meten van accu, energie of laadsysteem

Monitoren van een accu / batterij, laadsysteem of ander energiesysteem: daarvoor zijn producten op de markt zoals accubewakers, accutesters, accu monitoren, controlepanelen, systeemalarmen en bijvoorbeeld kWh-/energiemeters. Veelal gaat het hierbij om automatisch monitoren.

Accubewakers ontkoppelen de accu van niet-essentiële belastingen, vóór de accu volledig is ontladen. Dit voorkomt bijvoorbeeld dat de motor niet kan starten vanwege een (te) lege, diepontladen accu.

Accutesters kunnen met een hoge betrouwbaarheid de conditie testen van (veelal) alle soorten 12V-loodzuuraccu's. Inclusief natte, onderhoudsvrije, Ca/Ca-, gel- en AGM-accu's.

Accu monitoren

Een accu monitor peilt automatisch en continu het laadniveau van de accu. Bij een te laag voltage zal de monitor een waarschuwing afgeven, zoals via een LED-signaal.

Een controlepaneel is er voor het aflezen van onder meer de systeemstatus van een acculader,  omvormer of solar controller. Vaak zijn met een controlepaneel ook functies aan te sturen.

Systeemalarmen worden vaak op een controlepaneel getoond. Dit toont eventuele storingen direct aan, zodat tijdige bijsturing mogelijk is.

Monitoren van energie

Een energiemeter (tevens aangeduid met kWh-meter en ook wel Grid-meter) meet, vanuit de meterkast, de verbruikte hoeveelheid stroom op een bepaalde groep. Voorbeelden van inzichten die zo'n stroomverbruiksmeter biedt? Denk aan het eenvoudig verrekenen van privé geladen stroom in een zakelijke (elektrische) auto. Of natuurlijk aan het bewust verbruiken van energie in huis.

Een laadsysteem tester monitort of dit voertuigsysteem voldoende goed laadt. Het laadsysteem schakelt in wanneer de motor draait en de accu oplaadt. Hiermee is onder andere vast te stellen of er, via de dynamo, voldoende laadspanning is om de accu op te kunnen laden.

Monitor voor accu, energie of laadsysteem kopen?

Het monitoren van een accu, energiesysteem of oplaadsysteem kan via bovengenoemde producten. Acculaders.nl heeft deze accumonitor producten in eigen voorraad, naast veel overige accessoires hieraan gerelateerd. Voordelig geprijsd. Wilt u één van de producten kopen maar vindt u deze onverhoopt (nog) niet? Neem dan contact op met onze klantenservice.

 

Lees meer