Laadkabel type 2

"Ik zoek een laadkabel type 2"

"Wat zijn laadkabels van het type 2?" Deze laadkabels horen bij elektrische auto’s met, aan autozijde, stekkeraansluiting type 2 (Mennekes) IEC 62196-2. Type 2 laadkabels kunnen eenfasig of driefasig zijn én er is onderscheid tussen kabels voor 16 ampère en 32 ampère. De kabels van 32A zijn specifiek voor auto's met hoger laadvermogen. Er zijn in totaal dus vier soorten type 2 kabels.

LAADKABEL KOPEN? NAAR DE SHOP


Voor welk
merk en model auto zijn de driefase-laadkabels type 2 16A geschikt? Dat zijn in elk geval de BMW I3, BMW I8, BYD E6, Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, Mercedes-Benz Vito E-Cell, Mercedes-Benz A-klasse E-Cell, Mercedes-Benz B klasse Electric drive, Porsche 918 Spyder, Porsche Panamera S E-Hybrid, Porsche Cayenne S E-Hybrid, Renault Zoë, Smart Fortwo Electric drive, Tesla Model S, Volvo V60 Plug-in Hybride en VW Golf GTE. Daar kan overigens ondertussen nog een nieuwe elektrische auto bijgekomen zijn.Voor welk type en model auto zijn de driefase-laadkabels type 2 32A geschikt? Auto’s met een hoger laadvermogen zijn in elk geval Tesla Model S met duo lader aan boord, Tesla Model X met duo lader aan boord, Smart Fortwo Electric drive en de Renault Zoë. Ook hier kan, na moment van schrijven, een nieuwe elektrische auto bijgekomen zijn.

     >>> TIP: Acculaders.nl helpt u óók bij de keuze voor de juiste laadkabel snel op weg. Welke laadkabel is geschikt voor welke auto? Zie onze keuzehulp laadkabels per automerk. Een perfecte tool. Kies namelijk eerst de auto waar het om gaat, en het antwoord volgt vanzelf!

Ook zijn er thuisladers van het type 2, meestal mobiele laders genoemd. Dit zijn laadkabels met aan de ene kant een stekker voor het normale stopcontact (schuko) en aan de andere een stekker van het type 2. Met een mobiele lader kunt u dus uw elektrische of hybride auto opladen via een normaal 220-240V stopcontact thuis of onderweg. Zeker voor een auto met een kleinere accu (en range) is een mobiele lader prima te gebruiken. Een avond plus nacht laden, en de accu is weer vol.

De mobiele laders op Acculaders.nl zijn beveiligd tegen overladen, onder- en overspanning en hebben aardlekbeveiliging van 20mA. Bovendien is er een automatische herstartfunctie, zodat bij een onverhoopte hapering in de stroomvoorziening het volladen toch door blijft gaan. Overigens is een thuislader niet geschikt voor de Renault Zoë.
De kwaliteitsladers type 2 op Acculaders.nl zijn slijtvaste kabels met aangespoten stekkers, dus géén aangeschroefde stekkers. Dit laatste voorkomt binnendringen van vuil en vocht in de stekker, hetgeen storingen tegengaat én de levensduur van de kabel verlengt. Bovendien zijn de slijtvaste kenmerken juist bij een kabel die over de grond wordt gesleept en waar regelmatig overheen wordt gelopen, van wezenlijk belang.

Daarnaast hebben alle type 2-laadkabels op Acculaders.nl een opvallende kleur groen of oranje. Is bijvoorbeeld de kabel net iets te kort en ligt deze daarom niet soepel op de grond? Dan zorgt de felle kleur er al gauw voor dat de kabel niet over het hoofd wordt gezien en niemand erover struikelt.

Laadkabels van het type 2 zijn er in lengtes tot wel 10 meter. Zie voor advies over de benodigde lengte ook de pagina met informatie over laadkabels type 1. Overigens kunt u indien gewenst ook een (nog) langere laadkabel via Acculaders.nl op maat laten maken!

Verder: een noemenswaardig verschil tussen een laadkabel type 1 en laadkabel type 2, is dat laadkabels type 2 bij het laden automatisch vergrendelen in de auto. Laadt u bij een openbaar oplaadpunt? Dan hoeft u in principe niet bang te zijn dat iemand anders er met uw kostbare laadkabel vandoor gaat.

Tot slot, over laadkabels type 2. Acculaders.nl verkoopt met name de driefasige kabels, die uiteraard dikker zijn dan de eenfasige kabels type 2. Is uw auto in principe gemaakt voor een eenfasige kabel? Dan nog kunt u de driefasige kabel prima gebruiken. Het voordeel van aanschaf van laatstgenoemde, is dat deze bij een toekomstige '3-fasige' auto nog altijd dienst kan blijven doen.

Zie ook: laadkabels type 2 - 16A.

Zie ook: laadkabels type 2 - 32A.

LAADKABEL KOPEN? NAAR DE SHOP