Schakelaars | Tuimelschakelaars, standenschakelaars, nokkenschakelaars

Alle soorten en maten schakelaars zoals tuimelschakelaars, standenschakelaars en nokkenschakelaars zijn te vinden in deze categorie. De meeste schakelaars die wij aanbieden zijn bedoeld voor 6 tot 48V schakelingen.

Het is een zeer breed begrip: schakelaars. In deze categorie staan schakelaars verzameld voor stroomverbindingen, van 6V tot 48V. We verkopen zowel hoofdschakelaars en accuschakelaars, tuimelschakelaars, standenschakelaars als nokkenschakelaars. De kernfunctie ervan is het aan- en uit kunnen zetten van elektrische componenten, apparaten en andere functionaliteiten.

Hoofdschakelaar

Een hoofdschakelaar / accuschakelaar is er voor het direct kunnen aan-uit schakelen van één accu of accubank voor een bepaalde voltage bandbreedte en afgestemd op een ampère range. Deze schakelaars zijn goed beschermd tegen vonkvorming.

Tuimelschakelaar

Een tuimelschakelaar is een van de meest eenvoudige elektrische schakelaars. Aan de werking hiervan ligt een tuimelaar (een soort hefboom) ten grondslag. Drukt u het ene uiteinde in, dan gaat het andere uiteinde omhoog, en vice versa. Op die manier bepaalt u de stand: aan of uit. Deze tuimeling is enigszins te vergelijken met het mechanisme van een wipwap.

Nokkenschakelaar

Een nokkenschakelaar is een draaischakelaar. In plaats van alleen ‘aan’ of ‘uit’ zijn hiermee meerdere standen mogelijk. Door het gebruik van uitsparingen kan de nokkenschakelaar in de desbetreffende stand worden gedraaid en ‘tijdelijk vastgezet’. Naast bijvoorbeeld de standen 1, 2 en 3 kan een nokkenschakelaar ook bijvoorbeeld een neutrale 0-stand hebben.

 

Lees meer
Filter uw productenMastervolt Bedieningsknop Trim (versie A) met oplichtend symbool
Deze weerbestendige Mastervolt bedieningsknop met trim (versie A) symbool is gemaakt van policarbonaat kunststof. De knop is eenvoudig op de basisschakelaar te klikken.
Mastervolt Bedieningsknop Bilgepomp met oplichtend symbool
Deze weerbestendige Mastervolt bedieningsknop met bilgepomp symbool is gemaakt van policarbonaat kunststof. De knop is eenvoudig op de basisschakelaar te klikken.
Mastervolt Bedieningsknop Bilgepomp 3 met oplichtend symbool
Deze weerbestendige Mastervolt bedieningsknop met bilgepomp 3 symbool is gemaakt van policarbonaat kunststof. De knop is eenvoudig op de basisschakelaar te klikken.
Mastervolt Bedieningsknop Bilgepomp 2 met oplichtend symbool
Deze weerbestendige Mastervolt bedieningsknop met bilgepomp 2 symbool is gemaakt van policarbonaat kunststof. De knop is eenvoudig op de basisschakelaar te klikken.
Mastervolt Bedieningsknop Bilgepomp 1 met oplichtend symbool
Deze weerbestendige Mastervolt bedieningsknop met bilgepomp 1 symbool is gemaakt van policarbonaat kunststof. De knop is eenvoudig op de basisschakelaar te klikken.
Mastervolt Bedieningsknop Zoetwaterpomp met oplichtend symbool
Deze weerbestendige Mastervolt bedieningsknop met zoetwaterpomp symbool is gemaakt van policarbonaat kunststof. De knop is eenvoudig op de basisschakelaar te klikken.
Mastervolt Bedieningsknop Ankerlicht met draaiende motor met oplichtend symbool
Deze weerbestendige Mastervolt bedieningsknop met ankerlicht met draaiende motor symbool is gemaakt van policarbonaat kunststof. De knop is eenvoudig op de basisschakelaar te klikken.
Mastervolt Bedieningsknop Bilge Blazer met oplichtend symbool
Deze weerbestendige Mastervolt bedieningsknop met bilge blazer symbool is gemaakt van policarbonaat kunststof. De knop is eenvoudig op de basisschakelaar te klikken.
Mastervolt Bedieningsknop Aanrechtpomp met oplichtend symbool
Deze weerbestendige Mastervolt bedieningsknop met aanrechtpomp symbool is gemaakt van policarbonaat kunststof. De knop is eenvoudig op de basisschakelaar te klikken.
Mastervolt Bedieningsknop Aanvullende Besturing met oplichtend symbool
Deze weerbestendige Mastervolt bedieningsknop met aanvullende besturing symbool is gemaakt van policarbonaat kunststof. De knop is eenvoudig op de basisschakelaar te klikken.
Mastervolt Bedieningsknop Interieurverlichting met oplichtend symbool
Deze weerbestendige Mastervolt bedieningsknop met interieurverlichting symbool is gemaakt van policarbonaat kunststof. De knop is eenvoudig op de basisschakelaar te klikken.
Mastervolt Bedieningsknop Mistlamp met oplichtend symbool
Deze weerbestendige Mastervolt bedieningsknop met mistlamp symbool is gemaakt van policarbonaat kunststof. De knop is eenvoudig op de basisschakelaar te klikken.
*Incl. btw
Pagina 1 van 9