Beloopbare zonnepanelen | overloopbare buigbare én glas op glas panelen

Beloopbare zonnepanelen zijn zonnepanelen waarop je (normaal) kunt lopen zonder risico op een breuk van het paneel. Deze overloopbare solarpanelen vallen veelal in de categorie 'zonnepanelen buigbaar' en daarmee onder de noemer semi flexibel. Maar er zijn óók de niet-buigbare, maar hoogwaardige glas op glas zonnepanelen waarop u kunt staan of lopen zonder dat het paneel breekt.

Dit laatste type 'glas glas zonnepaneel', bijvoorbeeld van het hoogwaardige kwaliteitsmerk Solara, is ontworpen met lagen glas (aan de bovenzijde en onderzijde) met daartussen folie. Het draagvermogen is bovendien veelal goed voor tot zo'n 2000 kg per vierkante meter en daarmee ruimschoots voldoende. Let er bij het staan of lopen op dit type glaspaneel wel op dat het glad kan zijn als het regent of anderszins nat is, bijvoorbeeld op een boot door klotsend water. Een glas op glas solar paneel heeft namelijk geen antislip laag aan de bovenkant.

 

Beloopbaar zonnepaneel glas op glas

 

Beloopbaar zonnepaneel kopen: staan of lopen op het paneel met antislip

Een beloopbaar zonnepaneel is als gezegd echter vaak semi flexibel. Buigbare, overloopbare zonnepanelen hebben bovendien veelal een antislip laag, zoals te zien is op de volgende foto. Een (semi) flexibel zonnepaneel is buigbaar tot bijvoorbeeld 3%: dit komt neer op 3 centimeter buiging over een afstand van één meter. Zo'n paneel kunt u dus monteren op een niet geheel vlakke ondergrond, maar een voorwaarde is wel dat deze ondergrond verder stevig is, om er probleemloos overheen te kunnen lopen.

 

Beloopbaar zonnepaneel met antislip

 

Overloopbare zonnepanelen voor op de boot

Er zijn meerdere voordelen van beloopbare zonnepanelen. In veel gevallen speelt het zich af op het water: op een boot of op een jacht is er vaak 'werk aan de winkel' en moet ook het dekdeel met daarop het paneel gewoon 'bereikbaar' zijn, zoals bij een zeiljacht bij het binnenhalen van de zeilen. Overloopbare zonnepanelen bieden daarmee een onmisbare efficiëntie.

Professionele beloopbare zonnepanelen

Op zonnepanelen lopen is alleen mogelijk bij de moderne varianten. Zo biedt Solara professionele zonnepanelen die voor een hogere aanschafprijs uiteindelijk gunstig zijn voor de portemonnee. De panelen van dit merk zijn dusdanig sterk - ook bij storm, hagel en ander ontij (waaronder jarenlang inbranden van de zon) - dat ze zich niet laten hinderen om uitzonderlijk lang het gewenste zonne-energie-rendement te leveren. Dit rendement kan hoog oplopen, afhankelijk van de investering die past bij de betreffende accu('s).

Kwaliteit en rendement

Ook bij een beloopbaar zonnepaneel is er verschil in opbrengst afhankelijk van het weer. Helder weer of diffuus licht: het bepaalt voor een groot deel het rendement. Wel is er verschil in soorten beloopbare zonnepanelen, kwaliteit en potentieel vermogen. Zo levert een professioneel zonnepaneel zoals van Solara met een hoog vermogen zelfs bij zwak licht voldoende elektriciteit voor bijvoorbeeld het onderhouden van een 12V accu.

 

Lees meer
Filter uw producten

Solara Zonnepaneel S50P36 Marine 12 Wp - 431x243x4mm
Dit Solara Marine zonnepaneel levert een vermogen van 12Wp. Dit is een hoogwaardig beloopbaar zonnepaneel met een hoog elektrisch rendement, zelfs bij diffuus licht. U kunt hiermee bijvoorbeeld een 12V accu onderhouden.

€289,95

Informatie
Solara Zonnepaneel S320P41 Marine 80 Wp - 695x798x4mm
Dit Solara Marine zonnepaneel levert een vermogen van 80Wp. Dit is een hoogwaardig beloopbaar zonnepaneel met een hoog elektrisch rendement, zelfs bij diffuus licht. U kunt hiermee bijvoorbeeld een 12V accu onderhouden.

€758,95

Informatie
Solara Zonnepaneel S505M34 Marine 115 Wp - 987x657x4mm
Dit Solara Marine zonnepaneel levert een vermogen van 115Wp. Dit is een hoogwaardig beloopbaar zonnepaneel met een hoog elektrisch rendement, zelfs bij diffuus licht. U kunt hiermee bijvoorbeeld een 12V accu onderhouden.

€879,95

Informatie
Solara Zonnepaneel S665M43 Marine 150 Wp - 1507x541x4mm
Dit Solara Marine zonnepaneel levert een vermogen van 150Wp. Dit is een hoogwaardig beloopbaar zonnepaneel met een hoog elektrisch rendement, zelfs bij diffuus licht. U kunt hiermee bijvoorbeeld een 12V accu laden en onderhouden.

€999,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 1