Acculaders elektrische fiets | 6A

Voor het kopen van een fietsacculader met laadvermogen van 6A: zie de producten op deze pagina. Wanneer kiest u voor een 6A acculader voor uw elektrische fiets? Er zijn ook laders met een lager of zelfs nog hoger laadvermogen.

Een nieuwe e-bike lader kopen: één van de factoren bij de keuze welke, is de laadcapaciteit. Hieraan gekoppeld is de laadsnelheid. De fietsacculader moet passen bij het vermogen van de accu, uitgedrukt in Ah. Verder geldt dat een e-bike acculader met laag aantal A(mpère) langzamer laadt dan een fietsacculader met een hogere 'A'. Zoekt u een fietsacculader voor laden met 6 ampère dan heeft u een hoge snelheid van laden. Een normale snelheid van laden van de fietsaccu ligt tussen de 1,5 en ongeveer 2A / 3A. Vanaf 4A noemen we het vaak een snellader.

E-bike accu laden met 6 ampère of langzamer of sneller?
De laadsnelheden van fietsacculaders kunnen oplopen tot zo'n 7A. Een laadsnelheid van 2A is zoals gezegd vrij gangbaar. Een snellader, dus vanaf ongeveer 4A, is aantrekkelijk, maar houd er wel rekening mee dat een lader met lager vermogen een langere levensduur heeft. Dat is ook meteen een voordeel van een 1A, 2A of 3A lader.

Houd de batterij voldoende opgeladen

Vermeldenswaardig is ook het voorkomen van te diep ontladen. Van een fietsaccu die te vaak te leeg raakt, raken de cellen onherstelbaar beschadigd. 'Diepontlading' kan ook optreden bij moderne accu's met beveiliging tegen ontlading.

Is de accu toch geheel ontladen? Laad deze met bijvoorbeeld de 6A e-bike acculader dan zo snel mogelijk weer op. Nog beter: behoud standaard minimaal 40 procent van de restcapaciteit.

Gebruikt u de elektrische fiets een tijdje niet? Laad de accu dan toch regelmatig bij. Het liefst minstens eens per twee weken of anders maandelijks. U hoeft de batterij overigens niet helemáál vol te laden. Tot zo'n 90, 95 procent is voldoende, ook met het oog op eventuele kortsluiting, hoewel moderne fietsladers hiertegen automatische bescherming bieden.

6A acculader voor de fiets kopen

Een 6A fietsacculader kopen? Bekijk dan behalve de laadcapaciteit ook het voltage, het type aansluiting, filter desgewenst op merk en controleer het type accu. Vervolgens komt een selectie van 6A fietsladers in beeld, waarbij u ook nog keuze heeft tussen originele laders en modellen die daarmee compatibel zijn. Daarbij speelt ook het budget een rol.

Tip: niet originele laders van een goed merk zijn vaak een goedkope, en in dit geval evengoed een verantwoorde keus. De kwaliteit van deze laders is prima tot zeer goed, terwijl u niet betaalt voor de naam van het merk.

Bij vragen: lees en bekijk de informatie bij het product. Resteert er nog twijfel? Neem contact met ons op en we helpen u verder. Zo vindt u snel de juiste 6A acculader voor de elektrische fiets.

 

Lees meer
Filter uw producten

E-Bike Vision fiets acculader / snellader 26V 6A
Snellader voor uw 26V fietsaccu of Speed Pedelec accu met een laadcapaciteit van 6A. Deze krachtige fietsacculader met koelventilator, led display en aluminium behuizing is geschikt voor E-Bike Vision fietsaccu's. De stekker is 3 pins.

€174,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 1