Laadsysteem testers

Een laadsysteemtester kan de laadtoestand van de batterij meten, de werking van het startsysteem, de startcapaciteit van de accu, de dynamo van het voertuig en het vermogen daarvan.

Een laadsysteemtester kan dienst doen voor een accu dan wel de spanning van een compleet elektrisch start- en oplaadsysteem van de auto of (lichte) vrachtwagen controleren. Dit product geeft, al met al, inzicht of de accu nog goed genoeg is, wel of niet bijgeladen hoeft te worden en of deze wel of niet aan vervanging toe is.

Zo werkt een laadsysteem tester

Niet altijd hoeft bij het testen van het laadsysteem de accu losgekoppeld te worden. Dit komt het gemak en de snelheid van testen ten goede. Een ander voordeel daarvan is dat de instellingen van de boordcomputer van het voertuig behouden blijven.

De testresultaten zullen verschijnen op het display, maar kunnen bij meerdere laadsysteemtesters ook geprint worden, zoals met een ingebouwde printer. De resultaten laten nooit lang op zich wachten.

Let bij het kopen van de laadsysteemtester niet alleen op de functionaliteiten, prijs en merk, maar zeker ook op de type batterijen waarvoor de tester geschikt is. Zo is er onderscheid tussen bijvoorbeeld lithium, GEL, AGM en natte loodzuuraccu’s.

Aansluiten van de laadsysteem tester

Een laadsysteemtester zal kabels en accuklemmen hebben voor de connectie met de accu. Dat maakt de toepassing ervan eenvoudig. Lees echter hoe dan ook altijd eerst zorgvuldig de handleiding voor een juist gebruik.

De tester is makkelijk in gebruik. Sluit de accuklemmen aan op de accu of via de SAE 2-pin stekker en lees het resultaat af op de display.

Een accutester kan zijn werk doen bij een draaiende motor. Levert de accu ogenschijnlijk te weinig startvermogen? Bijvoorbeeld een slecht werkende spanningsregulator van de dynamo leidt tot een laag laadvoltage en daarmee een slecht presterende accu. Te hoge laadvoltages zijn eveneens niet goed voor de accu.

Kortom

Kortom, laadsysteemtesters testen of het laadsysteem van het voertuig voldoende goed laadt. Het laadsysteem treedt in werking als de motor draait en de accu oplaadt. Als u eraan twijfelt of de dynamo de accu wel voldoende oplaadt dan kunt u met laadsysteem tester vaststellen of er voldoende laadspanning aanwezig is om de accu op te laden.

 

Lees meer
Filter uw productenTooLit accutester BT001
12V accu's tot ± 90 Ah

Eenvoudige, handige accutester TooLit Battery Tester BT001 met LED aanduiding. Voor test van 12V batterijen en dynamo van de auto.
Tecmate Optimate laadsysteem tester O120
Deze laadsysteem tester toont u dat het voertuiglaadsysteem functioneert of dat de accu geladen is. Deze tester geeft dit aan met een aantal gekleurde LED's.
TooLit Wireless accu laadindicator voor 12/24V
Draadloze laadindicator voor 12V en 24V loodaccu's van 7 tot 230Ah. Biedt een zeer volledig testrapport, eenvoudig af te lezen, ruimte voor testhistorie en alle resultaten zijn per e-mail verzendbaar, in combinatie met de bijbehorende App.
TooLit accutester TBP 100
12V accu's tot ± 110 Ah

De TooLit Battery Tester TBP 100 is een accutester voor 6V en 12V loodaccu's met capaciteit van 20 tot 100Ah. Met drie functies: test van het startvermogen, weergave van de staat van de accu en test van de dynamo spanning. Analyse in 10 seconden.
Tecmate Optimate TEST TS126
De Optimate TEST TS126 accutester is bedoeld om de laadtoestand vast te stellen van uw accu. Hij kan gebruikt worden voor alle loodzuur- en LiFePO4 / LFP Lithiumaccu’s.
Tecmate Optimate TEST TS120
De Optimate TEST TS120 is een laadsysteem + dynamo-tester waarmee u de laadtoestand van de accu, maar ook het (start)vermogen van de accu en de laadcapaciteit van de dynamo kunt testen.
DHC accutester BT282
12V accu's tot ± 150 Ah

De DHC accutester BT282 met LCD is eenvoudig in gebruik. Bestemd voor alle 12V loodaccu's (vloeibaar, GEL, AGM, Start-Stop) met capaciteit van 4 tot 150Ah.
TooLit accutester NBT 100
12V accu's tot ± 150 Ah

De accutester TooLit Battery Tester NBT 100 met digitaal display is eenvoudig in gebruik. Bestemd voor alle 12V loodaccu's (vloeibaar, GEL, AGM) met capaciteit van 20 tot 150Ah. Test de spanning en de laadstatus. Apparaat zonder batterij.
Telwin Accutester T125
Geschikt voor 6V en 12V

De Telwin T125 accutester test de laadtoestand van de batterij, de correcte werking van het startsysteem, de startcapaciteit van de accu en de juiste werking van de dynamo.
TooLit Accutester Bluetooth BTW 6V / 12V
Deze TooLit BTW 6V / 12V accutester test de accu en het oplaadsysteem van voertuigen met behulp van een smartphone of een tablet, via Bluetooth. Voor alle soorten loodzuuraccu's van 7 tot 240 Ah.
TooLit accutester NBT 200
12V accu's tot ± 150 Ah

De accutester TooLit Battery Tester NBT 200 met digitaal display is eenvoudig in gebruik. Bestemd voor alle 12V loodaccu's (vloeibaar, GEL, AGM) met capaciteit van 20 tot 150Ah. Multifunctionele tester, compact en zeer nauwkeurig.
Telwin STS600 Accutester
De Telwin STS600 is een intelligente digitale accutester, geschikt voor het testen van de laadtoestand van de accu. Verder kan deze accutester de werking van de start- en laadsystemen (dynamo) van het voertuig controleren.
*Incl. btw
Pagina 1 van 3