Isolatiebewaker/ Isolatie protector

Isolatie protectors worden toegepast in voertuigen als er vanuit het voertuig stroom word gehaald om buiten de auto werkzaamheden te verrichten. Een isolatie protector/ isolatiebewaker is een extra beveiliging in combinatie met een aardlekbeveiliging en worden toegepast op omvormers met een maximaal vermogen van 3000VA. Een isolatieprotector hoeft niet gebruikt te worden als u alleen werkt met dubbelgeïsoleerd gereedschappen.

De werking van de isolatie protector
De isolatie protector zet een signaal op de spanningvoerende leidingen die de isolatie protector continu meet. Als het heengaande signaal anders is dan het terugkerende signaal schakelt de protector direct de spanning uit. Een aardlekbeveiliging werkt niet buiten het voertuig tenzij u een aardpen slaat.

Verplicht voor een NEN1010 normering
Als u volgens NEN1010 normering werkt en u werkt niet alleen met dubbelgeïsoleerd gereedschappen dan is de isolatiebewaker een verplichte toepassing in uw voertuig. Deze installatie eis valt onder de rubrieken 551 en 411 van de NEN1010.
De rubrieken 551 en 411 van de NEN1010 (uitgave oktober 2007) zijn als volgt samen te vatten:
Daar waar een verplaatsbare statische omvormer (die een wisselstroom op de uitgang levert) toegepast wordt, waarbij geen goede veiligheidsaarde mogelijk is, dient men volgens de richtlijnen een IT-stelsel toe te passen. Een IT-stelsel is een zwevend netstelsel t.o.v. aarde. Door galvanische scheiding en/of ontkoppeling kan men een zwevend netstelsel verkrijgen.

Een zwevend netstelsel dient men te beveiligen d.m.v. een isolatiebewakingstoestel dat aan het volgende voldoet:
Het isolatiebewakingstoestel dient de voeding van het te bewaken net in alle fasen automatisch uit te schakelen zodra de isolatieweerstand van dit net kleiner wordt dan een van te voren ingestelde waarde. De juiste werking van het isolatiebewakingstoestel mag niet beïnvloed worden door DC-componenten aanwezig in de statische omvormer en in het netstelsel achter de omvormer (bijvoorbeeld frequentieregelaars of andere apparaten met halfgeleidertechniek).

Lees meer
TS Isolatiebewaker 16A 230V Combi
Deze TS Isolatiebewaker 16A 230V Combi is ontwikkeld voor situaties waarbij sprake is van een zwevend 230V net (ground relay off) in een voertuig. De isolatiebewaker maakt het mogelijk om buiten het voertuig 230 Volt te gebruiken.

€361,95

Informatie
Isolatiebewaker 25A 230V Combi
Deze Isolatiebewaker 25A 230V Combi is ontwikkeld voor situaties waarbij sprake is van een zwevend 230V net (ground relay off) in een voertuig. De isolatiebewaker maakt het mogelijk om buiten het voertuig 230 Volt te gebruiken.

€892,95

Informatie
Isolatiebewaker 63A 230V Combi
Deze Isolatiebewaker 63A 230V Combi is ontwikkeld voor situaties waarbij sprake is van een zwevend 230V net (ground relay off) in een voertuig. De isolatiebewaker maakt het mogelijk om buiten het voertuig 230 Volt te gebruiken.

€1.281,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 1