Acculaders voor de auto

"Ik zoek een acculader voor mijn auto"

Zoekt u een auto acculader? En wilt u meer informatie over welke acculader voor uw auto geschikt is? Wilt uw weten wanneer u eigenlijk een acculader nodig heeft? Wat precies een acculader is en wat het verschil is met een druppellader? En/of zoekt u tips voor het laden van uw auto accu?    

“Wanneer heb ik voor mijn auto een acculader nodig?” Natuurlijk: als de accu leeg is geraakt. Maar dan bent u eigenlijk al te laat. Hoewel, een lege auto-accu moet nooit te lang leeg blijven, anders resulteert het in een diep ontladen accu. En die is niet meer te herstellen, dus betaalt u voor een nieuwe. Zorg daarom snel voor het weer volladen. Maar wees er veel liever überhaupt tijdig bij!

Zorg voor slim en proactief accu-onderhoud voor uw auto. In principe heeft u geen acculader nodig als uw moderne auto zeer regelmatig rijdt. Maar als uw auto langere tijd stilstaat, is het veel beter voor de accu als u ‘m volgeladen houdt. Ook al houdt een nieuwere accu het op zich vaak nog wel even uit, toch gaat deze op langere termijn beduidend langer mee als u 'm wel 'op de lader' zet.“Ik ga twee weken op vakantie zonder auto. Heb ik dan een acculader nodig?” De vraag is hier eigenlijk: hoe lang kan een auto stilstaan zonder dat (bij)laden van de accu echt nodig is? Een auto kan op zich prima een week of twee stilstaan. Denk maar aan wanneer u op Schiphol zou lang-parkeren. Bij terugkomst zal een moderne auto dan meestal zonder (veel) problemen starten. Maar…

Als de auto-accu al wat ouder is, en zeker bij kou, is een acculader aansluiten zeker raadzaam. Gaat u bijvoorbeeld tijdens de winter twee, drie weken van huis, dan kan dit het verschil zijn tussen een accu die nog in leven blijft of net niet meer start. Zelfs bij regelmatig periodes van een dag of drie géén autogebruik, is het beter als u de accu ondertussen onderhoudend laadt. De accu gaat dan, als gezegd, zeker langer mee. En dus betaalt een (thuis)acculader zich zo, 100 procent zeker, terug.

Bij het onderhoudend laden van de accu van uw auto, spreken we eigenlijk van een druppellader. Een 'gewone', lineaire acculader is echt bedoeld om de lege accu snel te kunnen vullen. Maar normaal gesproken hebben we het bij de term ‘acculader’ dus over een druppellader. De druppellader biedt daarbij gemak en voordeel ten opzichte van de recht-toe-recht-aan acculader.

Laatstgenoemde categorie acculaders geven mogelijk aan wanneer de auto-accu is volgeladen. Hoe dan ook moet u zelf tijdig de accuklemmen loshalen, om overbelasting van de accu te voorkomen. Bij een druppellader echter hoeft u niet bang te zijn dat de accu op deze manier stuk zou gaan. De druppellader kunt u gerust ‘aangeladen’ aan de auto laten zitten. 'Aansluiten en vergeten maar', zogezegd. Sterker nog, de lader zal de auto-accu hierdoor alleen maar beter onderhouden!

"Welke acculader/druppellader is voor mijn auto geschikt?" Uiteraard hangt dit af van een aantal factoren. Maar de CTEK MXS 5.0 en de meeste andere laders zijn geschikt voor alle soorten accu’s. Uitgezonderd lithium-ion dan, maar die komen in gewone auto’s als start-accu niet voor.

De CTEK MXS 5.0 is voor een reguliere auto een logische, zekere en prijsbewuste keus. Wilt u de accu kunnen onderhouden zonder 220 volt stroom? Kies dan een acculader op zonne-energie. Voor de hand liggend voor een auto is dan de Telwin Solara Flexo 10. Níet om een lege accu mee op te laden, wél om de accu zorgvuldig mee te onderhouden én – als druppellader – mee vol te houden.> TIP voor het gebruik van de Solara Flexo: deze acculader op zonne-energie moet onder het raam op het dashboard van uw auto liggen. Zoveel mogelijk in de zon. Dus niet in de garage! De Solara moet goed zonlicht kunnen opnemen; het licht door een raampje is daarvoor niet voldoende.


“Moet ik de accu vóór het laden uit de auto halen?” Bij Acculaders.nl ontvangen we deze vraag regelmatig. Het antwoord is een duidelijk nee, mits u een goede, processor gestuurde lader aanschaft. Sluit u een lineaire of goedkoop merk acculader aan, dan kan de board elektronica van uw auto beschadigd raken. Dit gebeurt echter niet bij een kwaliteitslader zoals de aangeraden CTEK.


> TIP: De CTEK MXS kan prima buiten worden gebruikt, maar leg deze wel op een zo droog mogelijke plek. Een lader als deze is niet waterdicht – wel spatwaterdicht (isolatieklasse IP65).


Veel van de druppelladers op Acculaders.nl zijn, naast krokodillenklemmen, ook inclusief eyelets. Hiermee maakt u een vaste verbinding op de accupolen en kunt u vervolgens heel makkelijk met een stekkertje aan- en afkoppelen. De Telwin Solara Flexo kan echter alleen rechtstreeks worden aangesloten op de accupolen, maar heeft weer als uniek voordeel dat deze in de sigarettenaansteker van de auto kan. Let daarbij wel op deze voorwaarde (!): dit zal alléén werken als er óók spanning op deze 12V aansluiting staat wanneer het contact van het voertuig uit staat.


> Aan te raden apparaten voor het laden van uw auto-accu: in bijna alle gevallen is de CTEK MXS 5.0 perfect geschikt. Als u wilt dat de accu sneller oplaadt, kies dan voor de MXS 7.0 of MXS 10.0. Een alternatief voor de MXS 5.0 is de Telwin T-Charge 12 voor de kleinere auto, en de Telwin T-Charge 20 Boost voor de grote auto(-accu). Voor accu’s in start-stop installaties: zie hieronder.

“Als ik regelmatig de auto gebruik, heb ik dan toch een acculader nodig?” Uitleg hierover heeft u eerder op deze pagina kunnen lezen. Bij (zeer) regelmatig gebruik is dit bij een moderne auto niet nodig. Anders ligt het als u alleen kleine afstanden rijdt en zéker als uw auto een start-stop installatie heeft. Staat u stil voor brug of stoplicht, dan slaat hierbij automatisch de motor af. In principe milieuvriendelijk, maar de accu’s van deze populaire start-stop systemen raken wel sneller leeg/leger.

Rijdt u alleen kleinere stukken, dan heeft de dynamo namelijk niet voldoende tijd om de accu weer helemaal op te laden. Speciaal hiervoor is er de CTEK CT5 Start/Stop: geoptimaliseerd voor AGM accu’s en EFB (enhanced flooded battery) accu’s, vaak gemonteerd in auto met start-stop installatie.

Heeft u na het lezen van dit artikel een aanvullende vraag? Zie de contactgegevens op deze site.

 

Lees meer
Filter uw producten

GYS druppellader ARTIC 800
De GYS ARTIC 800 (0.8A) is een microprocessor gestuurde druppellader voor 12V loodzuur accu's. Compact en licht, bestemd voor 1.6 - 25Ah accu's voor laden en accu's tot 80Ah voor druppelladen. Met Auto Restart, 100% automatisch.
Telwin acculader Defender 8
6V/12V accu's tot ± 20Ah

De nieuwe Telwin acculader Defender 8 is een intelligente acculader en onderhoudslader met elektronische regeling van de laadstroom en automatische onderbreking en herstart (TRONIC) voor het opladen van all types 6V en 12V loodzuur accu’s.
Aanbieding AQ-TRON AQ1000 Acculader/ Druppellader 6V en 12V
AQ-TRON AQ1000 Acculader/ Druppellader 6V en 12V
6V en 12V accu's tot ± 30 Ah

De AQ-Tron AQ1000 Acculader/ Druppellader is een geavanceerde, processorgestuurde acculader bedoeld voor accu’s van 2Ah tot en met 30Ah. De AQ1000 is geschikt voor alle soorten 6V en 12V loodzuur accu's.

€36,95 €31,95

Informatie
Black & Decker acculader / druppellader 6/12V 1.5A
12V accu's tot ± 40 Ah

Deze Black & Decker acculader kan laden en onderhoudsladen voor 6V en 12V loodzuuraccu's van auto, motor, scooter, boot en (onder andere) oldtimer. De laadsnelheid is 1.5A. Eenvoudige, handige, compacte lader, geleverd met zowel eyelets als accuklemmen.
Aanbieding AQ-TRON AQ2000 Acculader/ Druppellader 6V en 12V
AQ-TRON AQ2000 Acculader/ Druppellader 6V en 12V
6V en 12V accu's tot ± 60 Ah

De AQ-Tron AQ2000 Acculader/ Druppellader is een geavanceerde, processorgestuurde acculader bedoeld voor accu’s van 10Ah tot en met 60Ah. De AQ2000 is geschikt voor alle soorten 6V en 12V loodzuur accu's en tevens 12V lithium accu's.

€44,95 €39,95

Informatie
Aanbieding GYS druppellader ARTIC 1500
GYS druppellader ARTIC 1500
De GYS ARTIC 1500 (1.5A) is een microprocessor gestuurde druppellader voor 12V loodzuur accu's. Compact en licht, bestemd voor 3 - 40Ah accu's voor laden en accu's tot 100Ah voor druppelladen. Met Auto Restart, 100% automatisch, 3 laadetappes.

€54,95 €39,95

Informatie
Aanbieding Einhell CE-BC 4 M Acculader / Druppellader
Einhell CE-BC 4 M Acculader / Druppellader
12V accu's tot ± 120Ah

Slimme acculader/ druppellader voor 12V accu's van motoren, auto's, grasmaaiers, boten, caravans en meer. Een volledig automatische acculader met een vermogen van maximaal 4A.

€44,95 €39,95

Informatie
Aanbieding Noco Genius 2 D Acculader/ Druppellader
Noco Genius 2 D Acculader/ Druppellader
12V accu's tot ± 40 Ah

De Noco Genius 2 D acculader/ druppellader is een geavanceerde, processorgestuurde acculader bedoeld voor vaste montage op accu’s van 2Ah tot en met 40Ah. De Genius 2 is geschikt voor vrijwel alle soorten 12V loodzuur accu's.

€57,95 €42,95

Informatie
Telwin acculader Defender 12
6V/12V accu's tot ± 20Ah

De nieuwe Telwin acculader Defender 12 is een intelligente acculader en onderhoudslader met elektronische regeling van de laadstroom en automatische onderbreking en herstart (TRONIC) voor het opladen van all types 6V en 12V loodzuur accu’s.
Aanbieding Black & Decker acculader / druppellader 6/12V 4A
Black & Decker acculader / druppellader 6/12V 4A
12V accu's tot ± 40 Ah

Deze Black & Decker acculader kan laden en onderhoudsladen voor 6V en 12V loodzuuraccu's van auto, motor, scooter, boot en (onder andere) oldtimer. De laadsnelheid is 4A. Eenvoudige, praktische lader zonder poespas, geleverd met eyelets én accuklemmen.

€49,95 €44,95

Informatie
Aanbieding Noco Genius 1 Acculader/ Druppellader
Noco Genius 1 Acculader/ Druppellader
6V en 12V accu's tot ± 30 Ah

De Noco Genius 1 acculader/ druppellader is een geavanceerde, processorgestuurde acculader bedoeld voor accu’s van 2Ah tot en met 30Ah. De Genius 1 is geschikt voor alle soorten loodzuur accu's en tevens voor lithium accu's.

€54,95 €44,95

Informatie
Aanbieding Einhell CE-BC 6 M Acculader / Druppellader
Einhell CE-BC 6 M Acculader / Druppellader
12V accu's tot ± 150Ah

Slimme acculader/ druppellader voor 12V accu's van motoren, auto's, kleine vrachtauto's, boten, caravans en meer. Een volledig automatische acculader met een vermogen van maximaal 6A.

€54,95 €49,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 11