Solar acculaders

Solar acculaders | opladers en druppelladers die werken op solar, dus op zonne-energie. Met een solar acculader is géén regulier stopcontact benodigd. Dat maakt dit type product ideaal voor gebruik bij een voertuig of vaartuig, of bijvoorbeeld op een camping of andere vakantielocatie. Met de zon in de buurt hebt u altijd stroom bij de hand; en dat is een zowel duurzame, slimme, handige als goedkope oplossing.

Vind hier onze acculaders op zonne-energie. Deze beschikken zonder uitzondering over een zonnepaneel, in kleinere of grotere vorm.

Voordelen en nadelen solar acculader

Lees hier meer over de voordelen, maar ook de nadelen van een solar acculader. Een nadeel is bijvoorbeeld dat een solar lader natuurlijk niet altijd evenveel stroom en vermogen kan afgeven als we gewend zijn via het reguliere 220-230V netwerk. 

Bij slecht weer of als het zonnepaneel van de solar oplader onvoldoende gunstig geplaatst is ten opzichte van de zon, gaat er (onnodig) vermogen verloren. Let dus altijd goed op de stand van het paneel! En indien de plaatselijke ruimte en uw budget het toelaten, geef dan de voorkeur aan een zo groot mogelijk paneel. Hiermee is de stroomopbrengst uit de zon altijd redelijk tot goed. Ook bij minder zon of een minder goede plaatsing ten opzichte van de zon beschikt u met een groter paneel toch nog over wat opbrengst om uw accu mee te kunnen (onderhouds)laden.

Solar acculaden: vooral bestemd voor onderhoudsladen

Solar acculaders zijn voornamelijk bedoeld om een volle accu goed vol te houden en goed te onderhouden (druppelladen). Een lege accu met een solar lader helemaal opladen? Dat is meestal lastig. Een goede, vaste lader geeft nu eenmaal meer laadopbrengst dan een zonnepaneel. Ook het aantal uren dat de zonnelader effectief kan laden, is beperkt omdat er nu eenmaal maar een beperkt aantal zonuren gaat in een etmaal.

Solar laden of opladen vanuit een andere 12V accu?

Een alternatief voor solar laden (als montage van een zonnepaneel niet mogelijk is) is laden vanuit een andere 12V accu. U heeft dan een 12V naar 12V omvormer nodig. Met de Optimate DC - DC kunt u een 12V accu laden en onderhouden met behulp van een andere 12V accu.

 

Lees meer
Filter uw productenGYS Kit Solaire 4,5W 12V
12V accu's tot ± 50 Ah

De kit solaire 4,5 watt 12V druppellader is ontworpen om in ieder jaargetijde het vermogensverlies van 12V accu’s te compenseren. Dit is echt alleen bedoeld voor het onderhouden van een 12V accu als deze niet gebruikt wordt.
Aanbieding Tecmate Optimate Solar Duo 10W
Tecmate Optimate Solar Duo 10W
12V accu's tot ± 30 Ah

De Optimate Solar Duo desulfateert, laadt en onderhoudt uw batterij met behulp van een standaard 12V Zonnepaneel. De Optimate Solar - een hoge kwaliteit acculader op zonnecellen.

€104,95 €99,95

Informatie
Tecmate Optimate Solar Duo 10W - Travel Kit
12V accu's tot ± 30 Ah

De Optimate Solar Duo desulfateert, laadt en onderhoudt uw batterij met behulp van een standaard 12V Zonnepaneel. Dit is de Travel Kit variant van de Optimate Solar 10W met tas en zuignappen voor montage op een raam.

€129,95

Informatie
Tecmate Optimate Solar Duo 20W
12V accu's tot ± 40 Ah

De Optimate Solar Duo desulfateert, laadt en onderhoudt uw batterij met behulp van een standaard 12V Zonnepaneel. De Optimate Solar - een hoge kwaliteit acculader op zonnecellen. Ook geschikt voor lithium accu's.

€139,95

Informatie
Tecmate Optimate Solar Duo 20W - Travel Kit
12V accu's tot ± 40 Ah

De Optimate Solar Duo desulfateert, laadt en onderhoudt uw batterij met behulp van een standaard 12V Zonnepaneel. Ook geschikt voor lithium accu's. Dit is de travel Kit versie met draagtas en zuignappen voor bevestiging.

€169,95

Informatie
Aanbieding Tecmate Optimate Solar Duo 40W
Tecmate Optimate Solar Duo 40W
12V accu's tot ± 50 Ah

De Optimate Solar Duo desulfateert, laadt en onderhoudt uw batterij met behulp van een standaard 12V Zonnepaneel. De nieuwe Optimate Solar Duo is een hoge kwaliteit acculader op zonnecellen en ook geschikt voor lithium accu's.

€199,95 €184,95

Informatie
Aanbieding Tecmate Optimate Solar Duo 40W - Travel Kit
Tecmate Optimate Solar Duo 40W - Travel Kit
12V accu's tot ± 50 Ah

De Optimate Solar Duo desulfateert, laadt en onderhoudt uw batterij met behulp van een standaard 12V Zonnepaneel. De nieuwe Optimate Solar Duo is ook geschikt voor lithium accu's. Travel Kit met tas en statief.

€264,95 €214,95

Informatie
Aanbieding Tecmate Optimate Solar 60W
Tecmate Optimate Solar 60W
12V accu's tot ± 70 Ah

De Optimate Solar desulfateert, laadt en onderhoudt uw batterij met behulp van een standaard 12V Zonnepaneel. De Optimate Solar - een hoge kwaliteit acculader op zonnecellen.

€229,95 €219,95

Informatie
Aanbieding Tecmate Optimate Solar 60W - Travel Kit
Tecmate Optimate Solar 60W - Travel Kit
12V accu's tot ± 70 Ah

De Optimate Solar desulfateert, laadt en onderhoudt uw batterij met behulp van een standaard 12V Zonnepaneel. De Optimate Solar - een hoge kwaliteit acculader op zonnecellen. Travel Kit met tas en statief.

€279,95 €249,95

Informatie
Aanbieding Tecmate Optimate Solar 80W
Tecmate Optimate Solar 80W
12V accu's tot ± 100 Ah

De Optimate Solar desulfateert, laadt en onderhoudt uw batterij met behulp van een standaard 12V Zonnepaneel. De Optimate Solar - een hoge kwaliteit acculader op zonnecellen.

€329,95 €279,95

Informatie
Aanbieding Tecmate Optimate Solar 80W - Travel kit
Tecmate Optimate Solar 80W - Travel kit
12V accu's tot ± 100 Ah

De Optimate Solar 80W travel kit laadt en onderhoudt uw batterij met behulp van een standaard 12V Zonnepaneel. De travel kit bestaat uit een statief waarmee u het paneel gemakkelijk plaatst op een vlakke ondergrond en een draagtas.

€349,95 €309,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 1