Steekzekeringen

Acculaders.nl heeft alle soorten en maten standaard steekzekeringen bedoeld voor auto, vrachtwagen of boot. Een steekzekering is meestal bestemd voor in een auto. Het smeltdraad in deze zekeringen beschermt de diverse elektrische bekabeling en apparatuur in de auto tegen te hoge stroomsterktes.

Het smeltdraad in de autozekering zal bij een te hoog ampèrage gaan smelten, hetgeen vervolgens de stroomvoer onderbreekt. Voor de verschillende bedrading en elektrische onderdelen van de auto zijn er verschillende steekzekeringen: elk geschikt voor en bestand tegen een maximaal, specifiek ampèrage. Welk ampèrage dit is, staat op het rechthoekige kunststof deel van de steekzekering vermeld, terwijl ook de kleur van dat deel direct het maximum ampèrage en daarmee de maximale weerstand duidelijk maakt.

Steekzekeringen zoals voor in de auto

Steekzekeringen hebben letterlijk een vlak, metalen uiteinde als eenvoudige insteekmogelijkheid, veelal geschikt voor een zekeringhouder / zekeringkast in de auto. Deze laatste is, bij de traditionele auto, doorgaans te vinden onder het dashboard, veelal aan bestuurderskant, of onder de motorkap. Is de steekzekering in werking getreden, ofwel is het smeltdraad doorgebrand ter bescherming van de betreffende elektrische bedrading? Dan is het tijd om een nieuwe te plaatsen: eenvoudig weg door de oude (vaak ook zichtbaar gesmolten metaaldraad) uit de zekeringhouder te trekken en de nieuwe erin te steken.

Soorten steekzekeringen

Bij het indelen van steekzekeringen op hun geschiktheid voor lagere of hogere ampèrages en gekeken naar de precieze formaten kom je verzamelcategorieën zoals de Mini, Maxi, MIDI of MEGA.

Kleurcodes steekzekeringen

De kleur van de steekzekering maakt visueel meteen inzichtelijk welke weerstand (in ampèrage) het aankan. Dit zijn de kleurcoderingen met de desbetreffende ampèrages.

 0,5A  Donkerblauw
 1A  Zwart
 2A  Grijs
 3A  Paars
 4A  Roze
 5A  Lichtbruin
 7,5A  Donkerbruin
 10A  Rood
 15A  Blauw
 20A  Geel
 25A  Transparant
 30A  Groen
 35A  Blauw-groen
 40A  Oranje
 50A  Rood
 60A  Blauw
 70A  Lichtbruin
 80A  Transparant
 100A  Violet
 120A  Paars

 

Wel formaat steekzekering?

Hier vindt u alle soorten en maten standaard steekzekeringen bedoeld voor auto, vrachtwagen of boot. De grootte van de zekering bepaalt u door eerst de hoogte van de piekstroom van uw installatie te berekenen. Daarna kiest u de eerst verkrijgbare zekering qua waarde boven die piekstroom (dus net boven de berekende piekstroom). Voorbeeld: als uw installatie een piekstroom heeft van 28A dan kiest u een 30A zekering om uw installatie te beveiligen.

Houdt verder ook rekening met het juiste voltage waarvoor de betreffende zekering geschikt is.

 

Lees meer
Filter uw productenSteekzekering Trekker/ Zekeringtang
Met deze steekzekering trekker kunt u gemakkelijk steekzekeringen uit hun behuizing pakken en eventueel ook weer terugdoen. U kunt zo makkelijk en snel zekeringen vervangen. Geschikt voor 2 formaten steekzekeringen.
Steekzekering 10A (per 1 stuk)
Deze standaard steekzekering met een waarde van 10A (verpakt per 1 stuk) is bedoeld voor zekering distributiehouders of als vervanging van een kapotte zekering in een auto, vrachtwagen of boot.
Steekzekering 40A (per 1 stuk)
Deze standaard steekzekering met een waarde van 40A (verpakt per 1 stuks) is bedoeld voor zekering distributiehouders of als vervanging van een kapotte zekering in een auto, vrachtwagen of boot.
Steekzekering 35A (per 1 stuk)
Deze standaard steekzekering met een waarde van 35A (verpakt per 1 stuk) is bedoeld voor zekering distributiehouders of als vervanging van een kapotte zekering in een auto, vrachtwagen of boot.
Steekzekering 30A (per 1 stuk)
Deze standaard steekzekering met een waarde van 30A (verpakt per 1 stuk) is bedoeld voor zekering distributiehouders of als vervanging van een kapotte zekering in een auto, vrachtwagen of boot.
Steekzekering 25A (per 1 stuk)
Deze standaard steekzekering met een waarde van 25A (verpakt per 1 stuk) is bedoeld voor zekering distributiehouders of als vervanging van een kapotte zekering in een auto, vrachtwagen of boot.
Steekzekering 20A (per 1 stuk)
Deze standaard steekzekering met een waarde van 20A (verpakt per 1 stuk) is bedoeld voor zekering distributiehouders of als vervanging van een kapotte zekering in een auto, vrachtwagen of boot.
Steekzekering 15A (per 1 stuk)
Deze standaard steekzekering met een waarde van 15A (verpakt per 1 stuk) is bedoeld voor zekering distributiehouders of als vervanging van een kapotte zekering in een auto, vrachtwagen of boot.
Steekzekering 7,5A (per 1 stuk)
Deze standaard steekzekering met een waarde van 7,5A (verpakt per 1 stuk) is bedoeld voor zekering distributiehouders of als vervanging van een kapotte zekering in een auto, vrachtwagen of boot.
Steekzekering 5A (per 1 stuk)
Deze standaard steekzekering met een waarde van 5A (verpakt per 1 stuk) is bedoeld voor zekering distributiehouders of als vervanging van een kapotte zekering in een auto, vrachtwagen of boot.
Steekzekering 3A (per 1 stuk)
Deze standaard steekzekering met een waarde van 3A (verpakt per 1 stuk) is bedoeld voor zekering distributiehouders of als vervanging van een kapotte zekering in een auto, vrachtwagen of boot.
Steekzekering 2A (per 1 stuk)
Deze standaard steekzekering met een waarde van 2A (verpakt per 1 stuk) is bedoeld voor zekering distributiehouders of als vervanging van een kapotte zekering in een auto, vrachtwagen of boot.
*Incl. btw
Pagina 1 van 2