Acculaders voor een loodzuur accu

Wat is een loodzuur accu en welk type acculader hoort daarbij? Een natte loodzuuraccu is snel te herkennen. U heeft deze in uw voertuig als er in de accu overduidelijk vloeistof zit en er bovenop de accu dopjes zijn die u los kunt schroeven.

Een natte (loodzuur)accu bestaat uit water, zwavelzuur en lood. Ze worden ook wel natte loodaccu’s genoemd. Omdat ze niet volledig gesloten zijn en er zich dus vloeistof in bevindt, dient u ze altijd rechtop te verplaatsen (en te monteren) om lekkage te voorkomen.

Dit type oplaadbare accu wordt in auto’s zeer veel toegepast. Ze zijn relatief goedkoop en leveren een hoge spanning en hoge elektrische stroom. Het kan gaan om een startaccu, een semi-tractie accu (ook wel stationaire accu genoemd) en om een (vol)tractie-accu. Elders op Acculaders.nl leest u hierover meer.

Noot: er zijn ook droge loodzuuraccu’s: hierbij gaat het om Gel accu’s en AGM. Zie ook de informatie van Acculaders.nl over Gel acculaders en AGM acculaders.

Bij het kiezen van een acculader voor een loodzuur accu, kijkt u in elk geval naar het voltage (6, 12 of 24 volt) en het aantal ampère-uur (Ah) van de accu. Dan nog blijft er veel keuze over aan acculaders voor een natte of droge loodzuuraccu. Zo goed als alle acculaders in de categorie druppellader zijn geschikt voor alle soorten loodzuuraccu’s, nat en droog. Zie ook de beschrijving per lader.

Loodzuur acculader

In de categorie pure acculaders, dus niet de druppelladers / onderhoudsladers, heeft Telwin een aantal laders specifiek bestemd voor de natte loodzuuraccu. Ofwel een accu met loodplaten die op spanning staan, en zich bevinden in verdund zwavelzuur, ofwel elektrolytvloeistof.

Het op peil houden van de accu is van groot belang; niet alleen om een lege accu die niet meer start te voorkomen, maar ook omdat u er zo beduidend langer mee doet. Een accu ontlaadt langzaam uit zichzelf en dat leidt tot sulfatatie, ofwel het ontstaan van een laagje sulfaat op de loden platen, dat verhardt zo lang als de accu niet volgeladen blijft. Dit voorkomt u eenvoudig door middel van een druppellader voor de loodzuur accu, die overigens vaak ook geschikt is voor een ander type accu.

Een voorbeeld? De (op Acculaders.nl extra voordelige!) CTEK MXS 5.0 (12V), eveneens geschikt voor gel-accu’s en AGM-accu’s.

 

Lees meer
Filter uw productenGYS druppellader ARTIC 800
De GYS ARTIC 800 (0.8A) is een microprocessor gestuurde druppellader voor 12V loodzuur accu's. Compact en licht, bestemd voor 1.6 - 25Ah accu's voor laden en accu's tot 80Ah voor druppelladen. Met Auto Restart, 100% automatisch.
Telwin acculader Defender 8
6V/12V accu's tot ± 20Ah

De nieuwe Telwin acculader Defender 8 is een intelligente acculader en onderhoudslader met elektronische regeling van de laadstroom en automatische onderbreking en herstart (TRONIC) voor het opladen van all types 6V en 12V loodzuur accu’s.
Aanbieding Noco Genius G750 acculader/ druppellader
Noco Genius G750 acculader/ druppellader
6V en 12V accu's tot ± 30 Ah

De Noco Genius G750 acculader/ druppellader is een geavanceerde, processorgestuurde acculader bedoeld voor accu’s van 2Ah tot en met 30Ah. De Genius G750 is geschikt voor alle soorten loodzuur accu's.

€35,95 €29,95

Informatie
ABSAAR AB-4 druppellader
6V / 12V accu's tot ± 80Ah

Slimme acculader/ druppellader voor 6V en 12V accu's van motoren, auto's, boten, caravans accu's. Deze Absaar acculader is volledig automatisch met een vermogen van maximaal 4A.
Black & Decker acculader / druppellader 6/12V 1.5A
12V accu's tot ± 40 Ah

Deze Black & Decker acculader kan laden en onderhoudsladen voor 6V en 12V loodzuuraccu's van auto, motor, scooter, boot en (onder andere) oldtimer. De laadsnelheid is 1.5A. Eenvoudige, handige, compacte lader, geleverd met zowel eyelets als accuklemmen.
AQ-TRON AQ1000 Acculader/ Druppellader 6V en 12V
6V en 12V accu's tot ± 30 Ah

De AQ-Tron AQ1000 Acculader/ Druppellader is een geavanceerde, processorgestuurde acculader bedoeld voor accu’s van 2Ah tot en met 30Ah. De AQ1000 is geschikt voor alle soorten 6V en 12V loodzuur accu's.
Noco Genius 1 Acculader/ Druppellader
6V en 12V accu's tot ± 30 Ah

De Noco Genius 1 acculader/ druppellader is een geavanceerde, processorgestuurde acculader bedoeld voor accu’s van 2Ah tot en met 30Ah. De Genius 1 is geschikt voor alle soorten loodzuur accu's en tevens voor lithium accu's.
Telwin acculader Defender 12
6V/12V accu's tot ± 20Ah

De nieuwe Telwin acculader Defender 12 is een intelligente acculader en onderhoudslader met elektronische regeling van de laadstroom en automatische onderbreking en herstart (TRONIC) voor het opladen van all types 6V en 12V loodzuur accu’s.
AQ-TRON AQ2000 Acculader/ Druppellader 6V en 12V
6V en 12V accu's tot ± 60 Ah

De AQ-Tron AQ2000 Acculader/ Druppellader is een geavanceerde, processorgestuurde acculader bedoeld voor accu’s van 10Ah tot en met 60Ah. De AQ2000 is geschikt voor alle soorten 6V en 12V loodzuur accu's en tevens 12V lithium accu's.
Aanbieding Tecmate Optimate 1 DUO
Tecmate Optimate 1 DUO
12V accu's tot ± 30 Ah

De nieuwe Optimate 1 DUO - Slim onderhoud van 12 V-accu’s. Een volledig automatische lader voor alle types 12 V-loodzuuraccu’s en Lithium accu's, met 4-staps laadprogramma.

€49,95 €44,95

Informatie
Aanbieding Noco Genius G1100 acculader/ druppellader
Noco Genius G1100 acculader/ druppellader
6V en 12V accu's tot ± 40 Ah

De Noco Genius G1100 acculader/ druppellader is een geavanceerde, processorgestuurde acculader bedoeld voor accu’s van 2Ah tot en met 40Ah. De Genius G1100 is geschikt voor alle soorten loodzuur accu's en tevens voor lithium accu's.

€54,95 €45,95

Informatie
ABSAAR PRO 4.0 Li
6V / 12V accu's tot ± 80Ah

Slimme acculader/ druppellader voor 6V en 12V accu's van motoren, auto's, boten, caravans en 12V Lithium accu's. Deze Absaar acculader is volledig automatisch met een vermogen van maximaal 4A.
*Incl. btw
Pagina 1 van 12