Drukregelaar / reduceerventiel

Een drukregelaar of reduceerventiel is een soort regelklep om de druk van het gas bij te kunnen stellen. Dit is van belang bij werkzaamheden waarbij gas gebruikt wordt, maar de hoeveelheid doorstromend gas wel bij te sturen moet zijn. Vaak is dit het geval bij laswerkzaamheden. Met een drukregelaar kunt u de gasdruk hoger of lager zetten. Een reduceerventiel is een synoniem hiervan, evenals 'reduceerklep', al is bij de laatste eigenlijk sprake van alleen 'reduceren', dus het beperken van de druk / hoeveelheid van de gasstroom.

Bij een standaard drukregelaar of luchtdrukregelaar zorgen een membraan en een veer voor de bediening van de klep. Bij een hogere gasdruk zal deze sluiten en daarmee de druk weer indammen. En bij een te lage gasdruk gebeurt dit vice versa.

 

Lees meer
Filter uw producten

Telwin Luchtdrukregelaar voor Plasmasnijder
Deze Telwin luchtdrukregelaar voor plasmasnijder wordt onder andere gebruikt bij de Telwin Infinity Plasma 40. U kunt deze drukregelaar gebruiken als reserve of ter vervanging van een versleten drukregelaar op uw Infinity Plasma 40 plasmasnijder.
Telwin Drukregelaar voor Wegwerpgasflessen
Deze drukregelaar van Telwin is bedoeld voor de aansluiting van uw Mig-Mag/ Tig lasapparaat op een wegwerpfles. De drukregelaar is geschikt voor Argon of menggas. De regelaar is compatibel met lasapparaten van andere merken.
Telwin Drukregelaar voor Navulbare Gasflessen
Deze drukregelaar van Telwin is bedoeld voor de aansluiting van uw Mig-Mag/ Tig lasapparaat op een navulbare gasfles. De drukregelaar is geschikt voor Argon of menggas. De regelaar is compatibel met lasapparaten van andere merken.
Telwin Drukregelaar/ Reduceerventiel met 2 manometers - 12 L/Min
Deze Telwin Drukregelaar/ Reduceerventiel met 2 manometers is geschikt voor de lasapparaten van Telwin en andere merken en geschikt voor CO2 en Argon. Meetschaal manometer 0-230 bar en debietmeter 0-12 l/min.
Telwin Drukregelaar/ Reduceerventiel met 2 manometers
Deze Telwin Drukregelaar/ Reduceerventiel met 2 manometers is geschikt voor de lasapparaten van Telwin en andere merken en geschikt voor CO2 en Argon. Meetschaal manometer 0-315 bar en debietmeter 0-12 l/min.
Telwin Drukregelaar/ Reduceerventiel met 2 manometers - 32 l/min
Deze Telwin Drukregelaar/ Reduceerventiel met 2 manometers is geschikt voor de lasapparaten van Telwin en andere merken en geschikt voor CO2 en Argon. Meetschaal manometer 0-315 bar en debietmeter 0-32 l/min.
*Incl. btw
Pagina 1 van 1