Stroomkosten elektrische auto automatisch verrekenen met leasemaatschappij

De geladen stroom voor de elektrische leaseauto automatisch laten verrekenen met uw leasemaatschappij? Als leaserijder kunt u de verrekening van de laadkosten van de auto, zoals met uw werkgever, bij het opladen thuis als volgt laten plaatsvinden.

Rijdt u zakelijk lease? De stroomkosten moeten dan worden verrekend. Om dit automatisch te laten gebeuren bij thuisladen, zoals via een laadpaal op uw eigen oprit, hebt u hiervoor naast een leasepas een slimme lader nodig. Zoals één van de laders binnen de serie Alfen Eve Pro-line. De thuis geladen stroom kunt u via een hightech laadstation zoals die van Alfen (maandelijks) laten vergoeden door uw werkgever / leasemaatschappij, geautomatiseerd en eenvoudig. De lader heeft een MID gecertificeerde meter – erkend door de Belastingdienst – die de geladen energie bijhoudt. Via internet bereiken de meterstanden de leasemaatschappij of werkgever.

Slimme lader, leasepas en backoffice

Voor de automatische verrekening via het mobiele netwerk is bij dit type thuislader onder meer een RFID reader en simkaart geïntegreerd. Met de RFID reader kan autorisatie plaatsvinden met uw laadpas. Bekende voorbeelden van leaselaadpassen zijn MultiTankcard, Travelcard en XXImo Card. Omdat (bij de genoemde Eve Pro-line) de simkaart simlockvrij is, kiest u zelf de aanbieder van de laaddiensten en het backoffice systeem. Met de backoffice en het bijgaande webportaal is de met uw laadpaal geladen hoeveelheid elektriciteit online inzichtelijk, 24/7. Dat kan dus via het managementsysteem van Alfen, maar ook via één van de andere bekende dienstverleners, mits compatible met het Open Charge Point Protocol (OCPP).

 

Automatisch verrekenen laadkosten leasauto

Verrekenen van geladen stroom

De backoffice houdt onder andere het energieverbruik, ook voor uw werkgever, exact bij. Met behulp van een aanvullend abonnement, zoals bij Alfen en de Eve Pro-line bijvoorbeeld het Plus abonnement van E-Flux, kan er dan direct een automatische verrekening (of opdracht daartoe) van de laadkosten plaatsvinden. Behalve voor het verrekenen van de thuis geladen stroom voor uw leaseauto met uw werkgever / leasemaatschappij, is zo’n slimme lader ook geschikt voor een bedrijf of organisatie bij het factureren van de geladen stroom door en aan hun gasten.

Voorbeeld

Een van de bekendste slimme laders met de techniek waarmee u de kosten van het thuis opladen van de leaseauto automatisch kunt laten verrekenen en vergoeden, is zoals gezegd de Alfen Eve Pro-line. Dit is een compacte lader met veel aanvullende eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan de optie om deze te laten aansluiten op uw slimme meter, met het oog op Dynamic Load Balancing. Deze lader, verkrijgbaar voor verschillende laadvermogens, biedt onder andere ook qua abonnementen en services een groot aantal mogelijkheden. Lees de uitgebreide informatie bij dit product dat u direct onder deze tekst ziet staan.

 

Lees meer
Filter uw producten


Aanbieding Alfen Eve Single S-line - 1 x 32A - Socket
Alfen Eve Single S-line - 1 x 32A - Socket
De Alfen Eve Single S-line is een compact Plug & Charge oplaadpunt voor zakelijke en huiselijke toepassingen. Deze Eve Single S-line is een mooi vormgegeven lader en laadt met maximaal 1 x 32A (instelbaar).

€859,95 €659,95

Informatie
Aanbieding Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - Socket
Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - Socket
De Alfen Eve Single S-line is een compact Plug & Charge oplaadpunt voor zakelijke en huiselijke toepassingen. Deze Eve Single S-line is een mooi vormgegeven lader en laadt met maximaal 3 x 16A (instelbaar).

€849,95 €729,95

Informatie
Aanbieding Alfen Eve Single S-line - 1 x 32A - Socket - Grijs
Alfen Eve Single S-line - 1 x 32A - Socket - Grijs
De Alfen Eve Single S-line is een compact Plug & Charge oplaadpunt voor zakelijke en huiselijke toepassingen. Deze Eve Single S-line is een mooi vormgegeven lader en laadt met maximaal 1 x 32A (instelbaar).

€939,95 €739,95

Informatie
Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - Kabelvariant zonder kabel
De Alfen Eve Single S-line is een compact Plug & Charge oplaadpunt voor zakelijke en huiselijke toepassingen. De Eve Single S-line is een mooi vormgegeven lader en laadt met maximaal 3 x 16A (instelbaar). Let op: Kabelvariant zonder kabel

€779,95

Informatie
Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - Grijs - Socket
De Alfen Eve Single S-line is een compact Plug & Charge oplaadpunt voor zakelijke en huiselijke toepassingen. Deze Eve Single S-line is een mooi vormgegeven lader en laadt met maximaal 3 x 16A (instelbaar). Deze lader is uitgevoerd in het donkergrijs.

€799,95

Informatie
Aanbieding Alfen Eve Single S-line - 1 x 32A - Socket - Load Balancing
Alfen Eve Single S-line - 1 x 32A - Socket - Load Balancing
De Alfen Eve Single S-line is een compact Plug & Charge oplaadpunt voor zakelijke en huiselijke toepassingen. De Eve Single S-line is een mooi vormgegeven lader en laadt met maximaal 1 x 32A (instelbaar). Deze variant is inclusief Load Balancing.

€959,95 €799,95

Informatie
Aanbieding Wallbox Commander 2S - Type 2 - 22kW - Wit - 5 meter laadkabel
Wallbox Commander 2S - Type 2 - 22kW - Wit - 5 meter laadkabel
De Wallbox Commander 2S 22 kW is een compacte, intelligente en mooi vormgegeven lader. Connectie maken met de Commander 2S kan via wifi, ethernet of Bluetooth. De Commander 2S is geschikt voor particulier, zakelijk en semi publiek gebruik.

€999,95 €839,00

Informatie
Aanbieding Wallbox Commander 2S - Type 2 - 22kW - Zwart - 5 meter laadkabel
Wallbox Commander 2S - Type 2 - 22kW - Zwart - 5 meter laadkabel
De Wallbox Commander 2S 22 kW is een compacte, intelligente en mooi vormgegeven lader. Connectie maken met de Commander 2S kan via wifi, ethernet of Bluetooth. De Commander 2S is geschikt voor particulier, zakelijk en semi publiek gebruik.

€999,95 €839,00

Informatie
Aanbieding Alfen Eve Single S-line - 1 x 32A - Socket - Load Balancing - Grijs
Alfen Eve Single S-line - 1 x 32A - Socket - Load Balancing - Grijs
De Alfen Eve Single S-line is een compact Plug & Charge oplaadpunt voor zakelijke en huiselijke toepassingen. De Eve Single S-line is een mooi vormgegeven lader en laadt met maximaal 1 x 32A (instelbaar). Deze variant is inclusief Load Balancing. Kleur: G

€1.039,95 €849,95

Informatie
Aanbieding Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - 5 meter kabel type 2 - Retour
Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - 5 meter kabel type 2 - Retour
De Alfen Eve Single S-line is een compact Plug & Charge oplaadpunt voor zakelijke en huiselijke toepassingen. De Eve Single S-line is een mooi vormgegeven lader en laadt met maximaal 3 x 16A (instelbaar).

€939,95 €889,95

Informatie
Aanbieding Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - Loadbalancing - Wit - Socket - Retour
Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - Loadbalancing - Wit - Socket - Retour
De Alfen Eve Single S-line is een compact Plug & Charge oplaadpunt voor zakelijke en huiselijke toepassingen. Deze Eve Single S-line is een mooi vormgegeven lader en laadt met maximaal 3 x 16A. Deze lader is uitgevoerd met loadbalancing.

€949,95 €899,95

Informatie
Aanbieding Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - 5 meter kabel type 2
Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - 5 meter kabel type 2
De Alfen Eve Single S-line is een compact Plug & Charge oplaadpunt voor zakelijke en huiselijke toepassingen. De Eve Single S-line is een mooi vormgegeven lader en laadt met maximaal 3 x 16A (instelbaar). Deze variant is uitgevoerd met 5 meter vaste laadk

€939,95 €919,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 8