Optima accu opladen en onderhouden/ druppelladen

Heeft u een Optima Yellow Top, Optima Red Top of Optima Blue Top accu? Deze categorie toont hiervoor de beste acculaders.

Over de Optima accu’s
De Optima accu is opgebouwd met zogenaamde Spiral Cell AGM technologie. Dit zorgt voor een zeer robuuste accu qua opbouw van de accu. Deze bouw maakt de accu trillingsbestendiger dan conventionele accu’s en ook de levensduur van de Optima accu’s is hierdoor beduidend langer (tot wel 3 keer langer dan goedkopere alternatieven). Optima accu’s kunt u kopen in 3 verschillende type en die worden genoemd: de Optima Yellow Top, de Optima Blue Top en de Optima Red Top. Alle Optima accu’s zijn zogenaamde droge accu’s en daarmee dus onderhoudsvrij. Klik hier als u meer wilt lezen over onderhoudsvrije accu’s. We bespreken de verschillende modellen hieronder.

Optima Red Top
De Optima Red Top is een echte startaccu. De Optima Red Top is gemaakt om gedurende korte tijd een hoge piekstroom te kunnen geven. En dat is nodig voor tijdens het starten. Door de trilbestendige opbouw is deze accu goed toepasbaar voor vrachtwagens, landbouwvoertuigen, shovels, kiepwagens, grondverzetmachines, trilplaten en grote SUV’s.

Optima Blue Top
De Optima Blue Top is een echte pure Deep Cycle Batterij/ Accu, ook wel tractie accu genoemd. Als u een accu zoekt die echt diep ontladen moet kunnen worden dan is de Optima Blue Top de aangewezen accu. De Optima Blue kan ook meer laadcycli aan dan conventionele accu’s. Toepassingen voor de Optima Blue Top zijn dan ook campers, caravans, boten, machines, off grid toepassingen met zonnepanelen en meer.

Optimal Yellow Top
De Optima Yellow Top is een combinatie van de Blue Top en de Red Top. De Yellow Top kan zowel een korte krachtige startstroom leveren alsmede probleemloos diep ontladen worden. De Yellow Top is een echte semi-tractie. Semi-tractie accu’s worden veel gebruikt bij movers van caravans, in campers, in machines en toepassingen in boten.

Optima accu opladen
U heeft een goede en prijzige Optima accu en u wilt die accu natuurlijk op de beste manier opladen. Goed opladen en goed onderhouden van uw Optima accu verlengt de levensduur van uw accu aanzienlijk. Het juiste laadvoltage en het juiste voltage tijdens de absorptie fase en druppelladen is van groot belang om ervoor te zorgen dan uw accu én goed vol raakt én goed onderhouden blijft. Om uw Optima accu het beste onderhoud te geven adviseren wij daarom altijd een lader te kiezen van CTEK, Optimate of Victron. Deze merken acculaders zijn zeer geschikt voor het laden van AGM accu’s. De acculaders van CTEK, Optimate en Victron kunnen probleemloos alle typen Optima accu’s laden en onderhouden.

Een AGM accu opladen vereist een hoger laadvoltage dan bij het laden van een conventionele (natte accu, gel accu of andere soort loodzuur accu) accu. Dat voltage is echt van belang om de accu steeds goed vol te krijgen. Acculaders die niet specifiek geschikt zijn voor het laden van AGM accu’s zorgen ervoor dat uw accu nooit helemaal vol raakt en dat is op termijn slecht voor de accu.

In onderstaande categorie tonen we u alleen de echt geschikte acculaders voor uw Optima accu. Zoekt u dus een goede acculader/ druppellader voor uw Optima accu? Bekijk dan het onderstaande aanbod aan laders. We tonen zowel 12V laders alsmede 24V laders. U kunt in het filter hierop filteren.

 

Lees meer
Filter uw producten
Tecmate Optimate 2
12V accu's tot ± 96 Ah

Optimate 2 - Volledig automatische accuonderhoudslader. De OptiMate 2 verlengt de levensduur en verbetert de prestaties van een accu van 12 V in een voertuig/vaartuig of accugevoed systeem dat niet dagelijks wordt gebruikt.
Tecmate Optimate 3
12V accu's tot ± 50 Ah

De OptiMate 3 is het alles-in-één gereedschap voor 12 V-accuonderhoud thuis. Diagnose, herstel, laden, tests en optimaal onderhoud worden automatisch uitgevoerd.
Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/5
12V accu's tot ± 150Ah

De Victron Blue Smart IP65 Acculader 12/5 is een intelligente acculader met een spatwaterdichte behuizing. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.
CTEK MXS 5.0 Polar (12V / 0,8A - 5A)
12V accu's tot ± 110 Ah
onderhoud tot ± 160 Ah


CTEK Polar is gebouwd om erg koude temperaturen te weerstaan. Het is een unieke lader met moderne, geavanceerde technologie. Deze lader is speciaal ontwikkeld voor voertuigen waarvoor een goede accuverzorging benodigd is tijdens koude winterperioden.
CTEK MXS 7.0 (12V / 7A)
12V accu's tot ± 150 Ah
onderhoud tot ± 225 Ah


De MXS 7.0 is ideaal voor het opladen van grotere accu’s zoals in caravans, recreatievoertuigen en auto’s. Het is de perfecte universele 12V lader. De MXS 7.0 heeft tevens een supply (voeding) functie.

€114,95

Informatie
Victron Blue Smart IP22 Acculader 24/8 (1)
24V accu's tot ± 120Ah

De Victron Blue Smart IP22 Acculader 24/8 (1) is een intelligente acculader voor 24V accu's met een laadvermogen van 8A. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

€134,95

Informatie
CTEK XS7000 Non Multi (12V / 7A)
12V accu's tot ± 150 Ah
onderhoud tot ± 225 Ah


De XS 7000 is de perfecte universele 12 V lader. De XS 7000 heeft geen modusknop - steek hem gewoon in het stopcontact en sluit de accukabels aan om met laden te beginnen.

€134,95

Informatie
Aanbieding CTEK MXS 10 (12V / 10A)
CTEK MXS 10 (12V / 10A)
12V accu's tot ± 200 Ah
onderhoud tot ± 300 Ah


De MXS 10 is een geavanceerde lader. Hij is ideaal voor professioneel gebruik en perfect voor werkplaatsen, caravans, recreatievoertuigen, boten of auto’s. De MXS 10 is uitstekend geschikt om een breed scala aan accuproblemen op te lossen.

€159,95 €147,95

Informatie
Victron Blue Smart IP22 Acculader 12/20 (1)
12V accu's tot ± 230Ah

De Victron Blue Smart IP22 Acculader 12/20 (1) is een intelligente acculader met een laadvermogen van 20A. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

€159,95

Informatie
Victron Blue Smart IP22 Acculader 24/12 (1)
24V accu's tot ± 180Ah

De Victron Blue Smart IP22 Acculader 24/12 (1) is een intelligente acculader voor 24V accu's met een laadvermogen van 12A. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

€165,95

Informatie
Victron Blue Smart IP22 Acculader 12/30 (1)
12V accu's tot ± 230Ah

De Victron Blue Smart IP22 Acculader 12/30 (1) is een intelligente acculader met een laadvermogen van 30A. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

€189,95

Informatie
Victron Blue Smart IP22 Acculader 24/16 (1)
24V accu's tot ± 240Ah

De Victron Blue Smart IP22 Acculader 24/16 (1) is een intelligente acculader voor 24V accu's met een laadvermogen van 16A. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

€204,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 2