Oplaadpunt elektrische fiets

E-bikes zijn niet langer alleen populair onder ouderen, ook ouders, forenzen en zelfs studenten kiezen tegenwoordig voor een elektrische fiets. Als gevolg daarvan komt er ook steeds meer behoefte aan oplaadpunten voor de e-bike, of het nou thuis is of onderweg. Om uw e-bike snel en eenvoudig op te laden, kunt u gebruik maken van een oplaadbox of oplaadzuil. Deze zijn dus niet alleen voor elektrische auto’s verkrijgbaar, maar ook voor fietsen. In onderstaand productoverzicht vindt u onze hoogwaardige oplaadpunten voor de fiets.

Oplaadmogelijkheden e-bike
De 'traditionele' manier voor het opladen van uw fietsaccu is de accu uit de fiets te halen en deze door middel van een lader met het stopcontact te verbinden. Dit is uiteraard nog steeds een prima mogelijkheid, maar wel wat omslachtig. Bovendien zijn niet alle e-bikes voorzien van een uitneembare accu. U kunt de accu uiteraard ook in de fiets laten tijdens het opladen. U heeft in dat geval een stopcontact nodig. Een stopcontact is echter niet altijd in de buurt. Een speciale oplaadunit biedt dan uitkomst. Deze installeert u waar u maar wilt, op een plek die voor u goed te bereiken is. Denk bijvoorbeeld aan de achtertuin, op de oprit of in uw garage. Zo heeft u de oplaadmogelijkheid altijd bij de hand wanneer u deze nodig heeft. Een ander voordeel van oplaadpunten ten opzichte van gewone stopcontacten is dat ze slijtvast en spatwaterdicht zijn. Ze zijn dus niet aan regen, vochtigheid of stof onderhevig.

Hoe werkt het mobiel laden van uw fiets door middel van een oplaadbox of laadpaal?
U heeft qua oplaadpunten voor de fiets doorgaans de keuze uit een wandmodel of een losse laadzuil. De wandpunten worden zoals de naam al aangeeft aan de muur bevestigd. De laadzuilen kunnen in principe overal bevestigd worden. Het gebruik van een oplaadpaal of oplaadbox voor de fiets werkt in feite hetzelfde als bij een elektrische auto. U parkeert de fiets bij de laadpaal of laadbox. Vervolgens plugt u de stekker in het stopcontact van de laadunit en het andere eind in de accu van uw fiets. Soms start het laden automatisch, soms moet u eerst nog op een knop drukken.

Zakelijk oplaadpunt fiets
Ook vanuit zakelijk oogpunt is de aanschaf van een fietsoplaadpunt aantrekkelijk. Immers, als u klanten de mogelijkheid biedt hun fiets bij u op te laden, heeft u meer kans op klandizie. Zakelijke oplaadpunten kunnen bijvoorbeeld bij winkels of horecagelegenheden geplaatst worden. Maar ze zijn ook ideaal voor bij kantoorpanden of andere werkplekken. Medewerkers met een e-bike kunnen hun fiets onder werktijd opladen zodat ze onderweg naar huis nooit met een lege accu komen te staan. Meer informatie over zakelijke laadpunten voor de fiets vindt u hier.

Onze producten
In het productoverzicht hieronder vindt u onze fietsoplaadpunten handig bij elkaar. Bij elk product vindt u duidelijke foto’s en een uitgebreide productomschrijving. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? We helpen u graag!

 

Lees meer
Geen producten gevonden...
*Incl. btw
Pagina 1 van 1