Ratio Prolink kabelmanagement systeem voor op kantoor

Over Ratio en Prolink | Functionele, flexibele stroombekabeling voor op kantoor? De kabelmanagement producten en systemen van Ratio Electric, speciaal voor in de kantooromgeving, vormen een nette en efficiënte, modulaire oplossing voor het aansluiten van stroom op de werkplek. Een belangrijke rol daarbij is weggelegd voor de Prolink netsnoeren, koppelsnoeren en overige, bijbehorende Prolink componenten.

Mooi weggewerkte en flexibel aan te leggen bekabeling voor op kantoor, draagt voor een groot deel bij aan een geordende, professionele en productieve werkplek. Om dit voor elkaar te kunnen krijgen, is een doordacht ontworpen systeem nodig. Vanzelfsprekend maken producten zoals bekabeling, stekkers, stekkerdozen deel hiervan uit. Maar ook splitters, stekkerblokken en kabels met snoeren op maat, en bekabeling met variabele connectoren zijn veelal onmisbaar bij een optimaal aangelegde stroomvoorziening op het werk. Welk systeem kun je hiervoor kiezen? Een goed voorbeeld is de oplossing voor kabelmanagement op de werkplek, met bijgaande producten, van Ratio Electric / Prolink.

 


Ratio Electric en Prolink werkplekbekabeling

De werkplekbekabeling van Ratio bestaat uit meerdere, flexibel op elkaar aansluitbare componenten. De stekkerdozen, verbindingskabels en connectoren van Ratio Prolink (waarover zometeen méér), in vele uitvoeringen en met diverse functionaliteiten, nemen een minimum aan ruimte in. De bekabeling en de verbindingen zijn zo kort en efficiënt mogelijk, en de componenten zoals de PDU en stekkerdoos zijn compact van ontwerp. Dat maakt de gehele kantoorstroominrichting functioneel. Daarnaast zijn de bureau stroomunits strak ontworpen, met herkenbare stijl, die universeel nergens misstaat.

 

Stabiele constructie
Alle Prolink bekabelingscomponenten voor op kantoor hebben een zorgvuldig ontworpen constructie, inclusief – bij de stekkerdozen – een robuuste, aluminium behuizing.

Stabiel monteren op of onder het bureau
De afzonderlijke units van dit systeem voor werkplek kabelmanagement zijn op een zeer praktische manier te monteren op het bureau. Neem de stekkerdozen. Deze staan stabiel op poten, en zijn met een beugeltje vast te zetten aan de (meestal lange) zijde van het bureau. Door deze stabiliteit is het inpluggen en uitpluggen van de stekker een stuk makkelijker dan het geval is bij een los liggende stekkerdoos. Het kan zelfs met één hand.

Prolink: Plug & play voor kantoor en bureau

Ook bieden de Ratio stekkerblokken ruimt tussen het bureaublad en de (Schuko) stopcontacten, voor het net wegwerken van de bekabeling. Behalve op het bureau zijn deze stekkerunits ook onder het bureau te bevestigen. De verbindingen tussen de verschillende units die onderdeel zijn van de bureauopstelling, gebeurt met een gestandaardiseerd bekabelingssysteem, en dat kan heel flexibel dankzij het modulaire Prolink plug & play.

 

Veiligheid en internationale normen
Overbodig te zeggen dat het de Prolink-serie van Ratio Electric, met alle aanverwante producten voor werkplekbekabeling, voldoen aan alle vereiste, internationale standaarden voor de veiligheid van elektrische systemen.

Prolink en stekkerdoos serielijnen

Nu vertellen we wat meer over de Prolink kantoor oplossingen: de diverse serielijnen van Ratio voor het inrichten van stroom op de werkplek, zoals meestal op het bureau. Maak hier kennis met de verschillende varianten van de Prolink stekkerdozen, met behalve Schuko stopcontacten veelal ook USB-poorten.

Desk-Top serie

Ten eerste is er de Desk-Top serie. De componenten, zoals met name de bijbehorende stekkerdozen, zijn hier gemaakt om bovenop het bureau te plaatsen. Uiteraard is dit gericht op het innemen van een minimum aan bureauruimte. Het bevestigen met de units gebeurt met tafelklemmen- en beugels. Deze zijn te verplaatsen zonder het bureau te beschadigen.

 

 

Werkplekbekabeling in stijl
De Desk-Top stekkerdoos en andere componenten zien er stijlvol uit. Verder biedt de open ruimte tussen het te monteren stekkerblok en het bureau de mogelijkheid om de kabels grotendeels uit het zicht weg te voeren. Deze kabelmanagement lijn voor op kantoor is er voor 16A / max. 250V. Het bestaat verder onder andere uit Prolink stroomaansluitkabels.

Desk-Turn serie

Ten tweede is er de Desk-Turn serie. Dat is een inbouwoplossing voor montage in het bureaublad. De bovenzijde van de stekkerdoos unit kan hier afgesloten blijven, ook tijdens het gebruik, ter bescherming tegen stof en vuil. Hiervoor lopen de kabels door een geïntegreerde borstelingang.

Onder meer dit type is ook verkrijgbaar in geborsteld roestvrij staal of met een witte poedercoating. De bovenkant van de units loopt vrijwel gelijk met het tafelblad. Het deksel is te openen in verschillende posities. Helemaal omlaag beschermt de gesloten kap tegen stof en vuil.

 

 

Desk-Line serie

Dan is er de compacte Desk-Line. Ook dit is een inbouwoplossing. In dit geval maken geïntegreerde klemmen een visueel netjes weggewerkte aansluiting mogelijk - het stekkerblok valt weg in het bureau zelf - bij elk type bureau.

 

 

Desk-Box serie

Ratio biedt voor de werkplekbekabeling ook de Desk-Box serie. Dit is een basisoplossing, functioneel sterk, tegelijkertijd kosteneffectief. Bij deze lijn kunnen de units, zoals met name de stekkerblokken, zowel onder het bureaublad gemonteerd worden als ook verborgen in een kabelgoot.

 

MK serie

Tot slot is er binnen de kantooroplossingen voor kabelmanagement van Ratio / Prolink de MK serie. Dit betreft losse stekkerunits met tot wel twaalf stopcontacten, voorzien van een stekkersnoer en een thermoplastische behuizing.

 

 

 

Over Prolink kabels en snoeren

Aan de basis van de kabelmanagement systemen van Ratio voor op kantoor, liggen de Prolink snoeren en connectoren. Deze bieden een verscheidenheid aan aansluitingen.

Kenmerken Prolink connector

Prolink snoeren hebben aangespoten 3-polige connectoren, met een male en een female zijde. Het zijn sterke connectoren, tevens compact en deze Prolink stekkers hebben betrouwbare krimpcontacten. De kwaliteit is onder andere te merken aan de sterke trek- en buigontlasting.

 

 

Kabels voor diverse verbindingsopties
De verschillende Prolink netsnoeren en koppelsnoeren zijn verkrijgbaar in meerdere lengtes en voor meerdere soorten aansluitingen. Zo zijn er, in diverse mate, Prolink kabels met aan de ene zijde de Prolink stekker en aan de andere zijde een open einde. Evenals kleinere en langere Prolink – Prolink kabels en Prolink – Schuko kabels. Ook zijn er losse splitters, splitterkabels en Power Distribution Units (PDU). Ze voldoen aan het Europese DEKRA (KEMA) keurmerk en aan de norm IEC61535. De LSZH uitvoeringen hebben ook thermoplastische aderisolatie, voor extra bescherming bij brand.

 

 

De voordelen van het Prolink kantoor bekabelingssysteem

De aansluiting van de Prolink PDU's en bureau stekkerdozen is zowel eenvoudig als sterk ruimtebesparend ten opzichte van het gebruik van louter Schuko stekkerdozen en – kabelverbindingen. De onderdelen zijn compact, stijlvol én uit het zicht aansluitbaar. De keuze maken voor een werkplekbekabeling met producten van Ratio? Acculaders.nl heeft de producten voor een goede prijs op voorraad.

 

Lees meer
Filter uw producten


Ratio Prolink Male Connector
Losse Prolink Male Connector waarmee u zelf een Prolink verlengsnoer of aansluiting kunt maken. Deze stekker is geschikt voor maximaal 16A bij maximaal 250V.
Prolink Female Connector
Losse Prolink Female Connector waarmee u zelf een Prolink verlengsnoer of aansluiting kunt maken. Deze stekker is geschikt voor maximaal 16A bij maximaal 250V.
Ratio Prolink T-Splitter (1:2)
Deze Ratio Prolink T-Splitter bestaat uit een mannelijke Prolink aansluiting en 2 vrouwelijke Prolink aansluitingen. Deze splitter is geschikt voor maximaal 16A bij maximaal 250V.
Ratio Prolink Koppelsnoer 0,5 Meter - 3G1,50mm²
Met dit 0,5 meter lange hoogwaardige Prolink koppelsnoer van Ratio kunt u een toepassing met een Prolink aansluiting makkelijk en veilig aansluiten. De kabel is geschikt voor 16A/250V.
Ratio Prolink Koppelsnoer 1 Meter - 3G1,50mm²
Met dit 1 meter lange hoogwaardige Prolink koppelsnoer van Ratio kunt u een toepassing met een Prolink aansluiting makkelijk en veilig aansluiten. De kabel is geschikt voor 16A/250V.
Ratio Schuko-Prolink Netsnoer 3G 0,75mm²- 2 meter
Met dit Ratio Schuko-Prolink (female) Netsnoer kunt u een Prolink aansluiting maken vanuit een standaard Schuko stopcontact. De kabel is 3 aderig 0,75mm² en is 2 meter lang.
Ratio Schuko-Prolink Netsnoer 3G 1,5mm²- 1 meter
Met dit Ratio Schuko-Prolink (female) Netsnoer kunt u een Prolink aansluiting maken vanuit een standaard Schuko stopcontact. De kabel is 3 aderig 1,5mm² en is 1 meter lang.
Ratio Prolink-Open Einde Netsnoer 3G 75mm²- 2 meter
Met dit Ratio Prolink (Male) - Open Einde Netsnoer kunt u een Prolink aansluiting maken vanuit een elektrische toepassing. De kabel is 3 aderig 75mm² en is 2 meter lang.
Ratio Schuko-Prolink Netsnoer 3G 1,5mm²- 2 meter
Met dit Ratio Schuko-Prolink (female) Netsnoer kunt u een Prolink aansluiting maken vanuit een standaard Schuko stopcontact. De kabel is 3 aderig 1,5mm² en is 2 meter lang.
Ratio Prolink Koppelsnoer 2 Meter - 3G1,50mm²
Met dit 2 meter lange hoogwaardige Prolink koppelsnoer van Ratio kunt u een toepassing met een Prolink aansluiting makkelijk en veilig aansluiten. De kabel is geschikt voor 16A/250V.
Ratio Schuko-Prolink Netsnoer 3G 0,75mm²- 3 meter
Met dit Ratio Schuko-Prolink (female) Netsnoer kunt u een Prolink aansluiting maken vanuit een standaard Schuko stopcontact. De kabel is 3 aderig 0,75mm² en is 3 meter lang.
Ratio Prolink-Open Einde Netsnoer 3G 1,5mm²- 3 meter
Met dit Ratio Prolink (Male) - Open Einde Netsnoer kunt u een Prolink aansluiting maken vanuit een elektrische toepassing. De kabel is 3 aderig 1,5mm² en is 3 meter lang.
*Incl. btw
Pagina 1 van 3