Laadkabel Tesla

Tesla heeft 3 100% elektrische auto’s beschikbaar en dat zijn de Telsla Model S, de Tesla Model X en de Tesla Model 3.
De Tesla Model S is beschikbaar met accu’s van 60 tot en met 90 kWh. De standaard lader in de Model S laadt via 3 fase met maximaal 16A. Optioneel is een duolader beschikbaar in de Model S en dan kan de auto laden met 3 fase en 32A. Vanaf de zomer van 2016 is de Model S optioneel verkrijgbaar met een upgrade van de interne lader en dan kan de auto laden met maximaal 3 x 24A.

De Tesla Model X is beschikbaar met accu’s van 60 tot en met 90 kWh. De standaard lader in de Model X laadt via 3 fase met maximaal 16A. Optioneel is de Model X verkrijgbaar met een upgrade van de interne lader en dan kan de auto laden met maximaal 3 x 24A.

Voor de Model 3 zijn nog niet alle details bekend.


Welk type laadkabel is geschikt voor mijn Tesla?
De Tesla Model S met standaard lader heeft een type 2 aansluiting aan autozijde en kan laden via 3 fase met 16A. Hiervoor is een laadkabel type 2, 3 fase, 16A geschikt.
De Tesla Model S met duolader heeft een type 2 aansluiting aan autozijde en kan laden via 3 fase met 32A. Hiervoor is een laadkabel type 2, 3 fase, 32A geschikt.
De Tesla Model S met ge-upgrade lader heeft een type 2 aansluiting aan autozijde en kan laden via 3 fase met 24A. Hiervoor is een laadkabel type 2, 3 fase, 32A geschikt.

De Tesla Model X met standaard lader heeft een type 2 aansluiting aan autozijde en kan laden via 3 fase met 16A. Hiervoor is een laadkabel type 2, 3 fase, 16A geschikt.
De Tesla Model X met ge-upgrade lader heeft een type 2 aansluiting aan autozijde en kan laden via 3 fase met 24A. Hiervoor is een laadkabel type 2, 3 fase, 32A geschikt.

Klik op onderstaande tegel het gewenste model aan en u krijgt een overzicht van de juiste laadkabels bij dat model.

Lees meer