Luxe sportwagen start niet?

  • Geplaatst op
Luxe sportwagen start niet?

De lithium startaccu van een sportwagen een boost geven met een jumpstarter? Niet doen.

Waarom dat niet hoeft én niet goed is (voor de startbooster) leggen we hier uit.

Stel, uw Porsche, Maserati, Ferrari of ‘vergelijkbare’ sportwagen start niet omdat de startaccu leeg is. Dan rijst vanzelf de vraag: wel of niet daarvoor een startbooster gebruiken? Het antwoord is nee, omdat de techniek van de auto zelf, in combinatie met een lithium acculader, de oplossing biedt. Dat zit zo.

Luxe sportwagen: gebruik géén startbooster

De lithium startaccu van een dergelijke, snelle auto is altijd voorzien van een BMS. Dit Battery Management System geeft in voorkomende gevallen zelf aan dat het beschikbare startvermogen ontoereikend is. De oplossing is dan simpel. Dat is níet het gebruik van een startbooster, maar wel het gebruik van een lithium acculader. Namelijk, met de acculader of druppellader laadt u de batterij weer bij tot een minimum laadniveau waarvan het BMS het signaal geeft dat starten weer mogelijk is.

Hoe lang u daarvoor moet laden? Dat hangt af van twee zaken: het laadvermogen van de lader en hoe leeg de accu is. Als voorbeeld: een gemiddeld krachtige acculader heeft zo'n 10A aan laadvermogen. In dat geval zal het laden mogelijk slechts 10 tot 20 minuten hoeven duren. Daarna is starten - en rijden - weer gewoon mogelijk.

De oplossing: bijladen met een lithium acculader

Dankzij de moderne technologie van een type luxe sportauto zoals bijvoorbeeld een Porsche, Maserati, Ferrari, is simpelweg het bijladen van de lithium accu hetgeen u moet doen. Helemaal volladen is niet nodig, als er binnen de batterij maar een minimum startvermogen bereikt wordt. Gebruikt u toch een startbooster of heeft u dit al gedaan? Dan kunt u enigszins gerust zijn: aan autozijde zal hier geen schade door ontstaan. De startbooster zelf zal er echter wel nadelig effect van ondervinden of zelfs kapot kunnen gaan. Het innovatieve accusysteem van de sportwagen zal namelijk al snel de gehele capaciteit van de startbooster volledig wegtrekken…

Kortom

Is de startaccu van uw luxe sportwagen te leeg geraakt? Gebruik dan één van onze daarvoor geschikte lithium acculaders. Noot: bekijk even zorgvuldig bij uw auto of handleiding welke lader(s) ervoor geschikt is of zijn. De informatie die wij verschaffen bij elk van onze vele lithium laders voor een sportwagen, helpen u vervolgens direct weer op weg.