Professioneel gebruik van acculaders, testers en starters (longread!)

Professioneel gebruik van acculaders, testers en starters (longread!)

Acculaders.nl heeft laders, testers en starters die uitstekend geschikt zijn voor professioneel gebruik. Deze webshop heeft zowel acculaders die meerdere functies combineren, als de meer gespecialiseerde apparaten. Voor verhuurorganisatie, transportbedrijf, garage en individuele professional.

De vraag die elk professioneel bedrijf – hoe groot of hoe klein ook – zich vóór elke aankoop stelt, is natuurlijk: ‘Welke acculader, tester en/of booster is voor ons het meest geschikt?’

TIP:
deze longread over professionele laders is ook interessant als u privé voor uw accu meer capaciteit wilt hebben. Denk aan het sneller kunnen laden of beter kunnen onderhouden van de batterijen van bijvoorbeeld een grote boot, maar ook van de accu van uw (bovengemiddeld) kostbare auto.

Wel of géén multifunctionele acculader?
Professioneel gebruik gaat over onderhoud, laden en snelladen van de accu, evenals startboosten en testen van de batterij. Een eerste overweging is: wordt het een ‘alleskunner’ c.q. multifunctionele lader, of toch liever een apparaat dat typisch geschikt is voor het dagelijks maken van ‘meters’?

Acculader met gecombineerde functies: vooral voor kleinere bedrijven
Zijn er meerdere gebruiksmogelijkheden gewenst, dan is een kleiner autobedrijf of transportbedrijf economisch gezien vaak beter af met een multifunctionele lader. De kwaliteit van de gecombineerde apparaten op Acculaders.nl is uitstekend, terwijl toch kostenbesparing mogelijk is. U heeft immers aan één apparaat genoeg voor het, weliswaar niet gelijktijdig, kunnen uitoefenen van meerdere functies.
Telwin Doctor Charge 50: een professionele, multifunctionele acculader
Een goed voorbeeld van een professionele, multifunctionele acculader is de Telwin Doctor Charge 50. Of, voor iets zwaardere taken zoals sneller laden en met meer vermogen starten: de complete accumanager Doctor Charge 130.

Een specialistisch apparaat: vooral voor de grotere garages, verhuur- en transportbedrijven

Bij logistieke organisaties of wagenparken waar dagelijks accu’s van voertuigen worden onderhouden, geladen en/of getest, komen al gauw de specialistische apparaten in beeld. Hetzelfde geldt als snelheid van laden een grote rol gaat spelen of als professionele starthulp (bijna) aan de orde van de dag is. Een apparaat met een specifieke functie is al helemaal geschikt als regelmatig meerdere voertuigen tegelijk ‘aan het infuus moeten’ voor genoemde, verschillende toepassingen.


LEES VERDER: OVER PROFESSIONEEL LADEN, TESTEN, STARTBOOSTEN EN SUPPLY


 
1) Over professioneel LADEN van de accu
Bij professioneel laden komt u terecht bij laders met een hoger vermogen, om de accu in principe zo snel mogelijk vol te krijgen. Bij acculaders ‘pur sang’ telt daarom de laadsnelheid. Deze kunt u zelf uitrekenen: deel de capaciteit van de accu (Ah) door het laadvermogen (A) van de lader. Tel er zo’n 10 procent bij en u heeft een goede indicatie van de tijd in uren die benodigd is voor het volladen. 


Een goed voorbeeld van een professionele, pure lader is de Telwin Alpine 30 Boost (alleen voor natte accu’s). Ook is er de nog snellere Telwin Alpine 50. En voor alle soorten accu’s: de Sprinter 3000, een professionele lader, tevens starter. Bijzonder aan de Sprinter is ook de zeer goede prijs-kwaliteitverhouding (!).


2) Over professioneel TESTEN van de accu

Een accu een lange levensduur geven en optimaal laten presteren? Voor dat professionele doel is het testen van de accu een belangrijk instrument. Dit kan gaan om de CCA (startcapaciteit van de accu), maar zeker ook om de dynamo.

Zakelijk gezien moet een tester méér doen dan alleen aangeven of de accu al dan niet in orde is. Is de lege accu een gevolg van een kapotte dynamo? Genereert het laadsysteem wel voldoende voltage? Of is verbetering aan het startsysteem nodig?Een goed voorbeeld van een professionele, pure tester is de Telwin DTS 700.
Een makkelijk aan te sluiten, complete tester die kijkt naar zowel de laadtoestand van de accu als de werking van het laadsysteem van uw voertuig. Voorzien van een duidelijk display. Deze Telwin DTS 700 is iets duurder dan gemiddeld, maar voor professioneel gebruik normaal gesproken het beste apparaat.


3) Over professioneel STARTBOOSTEN van de accu

Moet u zo nu en dan een voertuig met een slechte, maar nog niet overleden accu een startboost geven? Dan is een alles-in-een apparaat zoals de Doctor Charge 50 of Doctor Charge 130 (laden, starten en testen) een prima optie. Heeft u zeer regelmatig een starthulp nodig, dan is het beter om een pure startbooster aan te schaffen, die overigens vaak ook accutestmogelijkheden in zich heeft.

Zo’n startbooster is er mét en zonder interne accu. Wat betreft de eerste categorie: alle versies van dit type booster op Acculaders.nl hebben een lithium interne accu, dus zijn onderhoudsvrij! Het gemak van zo'n booster is dat deze makkelijk in uw auto of busje is mee te nemen naar een gestrand voertuig. Zie in dat kader ook de Flash Start 700, zonder interne batterij én toch ideaal voor onderweg! 
Een goed voorbeeld van een professionele, pure starter voor onderweg is ook de Startzilla 3024
, dus met een interne, lithium accu. Hiermee kunt u zowel 12V als 24V accu’s een boost geven.

Starthulp zonder interne accu
Gaat het echter om het dagelijks in de werkplaats professioneel starten van vele voertuigen, denk dan aan een starter op basis van netstroom. Dit is vaak een logische keus bij grote transport- en verhuurbedrijven met bijvoorbeeld vrachtwagens, hoogwerkers of graafmachines. Of bij andere transportbedrijven met een groot en stevig voertuigenpark, met een dito benodigde startcapaciteit.

Een goed voorbeeld van een professionele, pure starter voor in de garage is de Telwin Dynamic 320. Zie ook de Dynamic serie tot en met 620 - een klasse apart – of de voordelig geprijsde Sprinters 3000, 4000 en 6000.


4) SUPPLY: de juiste voeding met het juiste apparaat

Deze voor professionele doeleinden belangrijke functie is vaak te vinden bij processor gestuurde acculaders. Tijdens analysewerkzaamheden van voertuigen in de werkplaats is de luxe functie Supply een welkome aanvulling. Om u een beeld te geven van de benodigde voeding: voor een gemiddelde personenauto is een continue supply van (minimaal) 25 ampère al gauw aanbevelingswaardig.

Denk hierbij, qua bijpassend apparaat, aan de MXS 25 van CTEK of aan de genoemde Doctor Charge 50. Heeft u extra supply nodig voor laden en analyse van grotere (sport)auto’s met hoogwaardige elektrische apparatuur aan boord? Denk dan aan een lader met capaciteit van 40A, zoals de CTEK MXTS 40 of Doctor Charge 130. Voor het echte zwaardere, professionele laadwerk is er bijvoorbeeld de MXTS 70.

Kortom: kostenefficiënt gebruik van de professionele acculader!
Om het nieuwe apparaat kostenefficiënt te kunnen inzetten, liefst vele jaren lang, zijn er overwegingen waarbij Acculaders.nl u graag adviseert. Zoals via dit artikel, maar ook via de beschrijvingen bij het product zelf. Heeft u aanvullende vragen bij het maken van de juiste beslissing? Als specialist geven wij ook telefonisch advies. Het nummer vindt u op deze pagina.