Schrikdraadsysteem zonnepaneel, accu en toebehoren

Schrikdraadsysteem zonnepaneel, accu en toebehoren

Op zoek naar een accu en zonnepanelen voor een solar schrikdraadsysteem voor dieren?

Wij adviseren welke accu, welke zonnepanelen en welke overige componenten u ervoor nodig hebt.

Wie zich oriënteert op het aanschaffen of samenstellen van een schrikdraadsysteem voor dieren, ziet dat er veel te kiezen is. Belangrijke verschillen tussen de schrikdraadsystemen zitten 'm in de benodigde capaciteit. Dat benodigde vermogen hangt deels af van het soort afrastering: schriklint, schrikdraad of schrikkoord, maar vooral ook van het benodigde aantal (kilo)meters daarvan. En van invloed dáárop weer is, onder andere, het soort dier waarvoor het schrikdraadysteem bedoeld is.

Zonnestroom
Een ander groot verschil? Dat is of er sprake is van een vast apparaat zonder solar, een vast apparaat mét geïntegreerd solar paneel, of van een los schrikdraadsysteem met losse accu en één of meerdere losse panelen. Een schrikdraadapparaat of -systeem met zonnepaneel of zonnepanelen is veelal een goede oplossing voor het laden, aangezien een weiland of andere buitenomgeving doorgaans niet direct verbonden is met het vaste stroomnet. Ter plekke, in bijvoorbeeld het weiland met de kudde dieren die bijeen gehouden moet worden, kan de zonnestroom dan zijn (bovendien duurzame) werk doen.

Schrikdraadapparaat met losse accu en losse zonnepaneel?

Behalve schrikdraadapparaten met ingebouwde accu en solar, zijn er dus ook schrikdraadsystemen gebaseerd op een losse accu en één of meerdere losse zonnepanelen. Voor dat soort grotere en flexibele systemen heeft Acculaders.nl alle bijpassende accu’s, zonnepanelen en overige componenten. Denk bij het laatste aan de MPPT laadregelaar, de bekabeling, zekeringen, isolatoren en aansluitingen. De vraag daarbij is welke capaciteit, welk model en welke accu’s, panelen en overige producten u moet hebben...

Maatadvies van Acculaders.nl over uw solar schrikdraadsysteem

Voor het voornoemde hebben we aparte pagina’s geschreven met een volledig overzicht van de producten, inclusief berekeningen gebaseerd op het vermogensverbruik per dag. Dat hebben we gedaan voor losse schrikdraadsystemen van respectievelijk 50Wp, 100Wp, 200Wp en bijvoorbeeld 500Wp per dag. Die pagina’s zijn te bereiken via onze overzichtspagina, met een centrale, nadere uitleg over schrikdraadsystemen voor dieren. U leest daar ook over de overige accessoires die nodig zijn bij een solar schrikdraadsysteem. Zoals over de afrastering; schrikdraad, schriklint of schrikkoord, en welk van deze geleiders past bij welk diersoort. En over de aansluitkabel voor de afrastering, palen voor de omheining, aardpennen voor dierveiligheid, een accubak, zonnepaneel palen en een wettelijk verplicht waarschuwingsbord. Inclusief advies over hoe zo'n zelf opgezet solar schrikdraadsysteem te gebruiken.

Lees het op: Producten voor solar schrikdraadsystemen met losse accu en losse panelen.